Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 15:03 - Зеолит (клиноптилолит)
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 26463 Коментари: 16 Гласове:
10

Последна промяна: 28.04.2011 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След катастрофата в японската атомна централа, която не е ясно дали е овладяна или не (медиите лъжат), след слуховите които чуваме, че Чернобил можело пак да избухне и поради лудостта и безотговорността на правителството на тиквата да настоява да строи атомни централи в България е ясно, че обикновените хора нямаме друг изход освен сами да се оправяме и грижим за здравето си. Затова сега ще ви разкажем за една друга добре укривана тайна, най-ефективният минерал за пречистване на тялото от тежки метали - ЗЕОЛИТ!

imageЗеолитът представлява фино сито, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. Зелиота е един от двата отрицателно заредени минерали на планетата. Поради отрицателният си заряд той действа като магнит за металите и радиоактивни елементи, които са положително заредени частици. Тъй като той е неразтворим при нормална температура е напълно безопасен за тялото под формата на прах и след като е "заключил" тежките метали се изхвърля извън тялото. Така очиства организма от отровни вещества. 

Най-добре познатата употреба на зеолит при хора и животни е по време на катастрофата в Чернобил, където е даван като добавка в храната на млекодайни животни и в бисквити, съдържащи зеолит за деца, за прочистване от радиоактивно замърсяване.

Защо в Родопите има толкова много дълголетници?

Жителите в селата и махалите в Източните Родопи, където са съсредоточени находищата на клиноптилолит, почти нямат здравословни проблеми и този факт сам по себеси заслужава подобаващо внимание. Досега причините за дълголетието на тези хора се търсеха в чистия въздух, киселото мляко и здравословната им храна.

Всеизвестно е, че небето над Кърджали се събира най-мръсният въздух в страната, който въздушните течения разнасят по цялото протежение на р.Арда; консумацията на кисело мляко не е по-голяма от тази в едно средностатистическо семейство в цялата страна, защото кравите в този район на планината се отглеждат предимно за месо, а не за мляко.

А с храна, която ядат тези жители, не всеки би могъл да опази стомаха си здрав – основно пържени мекици и консервирано в буркани месо, а част от мъжете системно употребяват концентрирани напитки и цигари. От самосебеси се налага изводът, че причината за изключителното здраве на тези хора се крие не в това, че не се срещат отрови, а че тези отрови се изхвърлят от телата им и по никакъв начин не им пречат да се чувстват перфектно до дълбока старост. И основната причина за това е водата, която тече в техните чешми – вода, йонизирана по естествен начин със зеолит.

В България има богати находища на естествен зеолит – клиноптилолит – в района на Кърджали. Зеолита, който се добива в с. Бели пласт около Кърджали е един от най-чистите в света.

Известно е още, че вода, преминала през зеолит, придобива лечебни свойства. Попаднал във водната среда, клиноптилолитът променя химическия състав и вкусовите качества на водата. Вода, обработена със зеолит нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи йонизирана със зеолит вода, не познават болести като язви, гастрити, колити проблеми със сърдечно – съдовата и нервната система. Минералът лекува и предпазва от най-различни заболявания – рак, язва, сърдечно – съдови проблеми, стомашно – чревни разстройства, колити, гастрити, хипертония, неврози.

Лечение с лечебни залежи от с. Бели Пласт.

Лечението с лечебните залежи край Бели Пласт се извършва основно с лечебната вода и със зеолитовите камъни.
  • С лечебната вода - тази минерална вода е от дълбочина 90м. Употребата й повече от месец се отразява добре върху проблеми, свързани със сърдечно – съдовата система.
  • Със зеолитовите камъни – Местните хора казват, че ако се вземе зеолитов камък от района на лековитата вода и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на тази вода, която след прецеждане се пие като лечебна.
     
Ами това, бягайте до село Бели Пласт, преди фармацефтичните хиени да са го подушили и забранили. В Англия, 440 грама зеолит струва 50 паунда, така че правете си сметка.

Не умирайте от невежество, тъпо е!



Гласувай:
10



1. zelas - Има известни истини в статията, ...
28.04.2011 15:53
анонимен написа:
Има известни истини в статията, освен великата глупост, "вода, йонизирана по естествен начин със зеолит."


Донякъде си прав за това, то е цитат от Уикипедия. Въпреки, че "йонизирам" може да се употреби и в смисъл "променям качеството на нещо". Благодаря!
цитирай
2. tzarkarui - Клиноптилолит е другото му име. ...
28.04.2011 18:23
Клиноптилолит е другото му име. Точно за същите камъчета ти говорих в някой мой коментар (не помня към коя твоя статия). :) Най-интересното е, че вода с добавен Клиноптилолит към нея не зеленясва, а камъчетата (ако са влажни) не хващат лишеи. Водата третирана с Клиноптилолит има съвсем друг вкус. Като изворна. :)
Привет приятелю
цитирай
3. zelas - Клиноптилолит е другото му име. ...
28.04.2011 18:32
tzarkarui написа:
Клиноптилолит е другото му име. Точно за същите камъчета ти говорих в някой мой коментар (не помня към коя твоя статия). :) Най-интересното е, че вода с добавен Клиноптилолит към нея не зеленясва, а камъчетата (ако са влажни) не хващат лишеи. Водата третирана с Клиноптилолит има съвсем друг вкус. Като изворна. :)Привет приятелю


Привет и на теб. Връщаме се към корените си, нали? Няма да стане с носталгия по славна история, ами с полезни знания за свободен живот. Животът е сега!
цитирай
4. sparotok - ценно
28.04.2011 22:14
Пламене, това е много ценно!
Поздрави!
цитирай
5. zelas - Пламене, това е много ценно! ...
28.04.2011 22:18
sparotok написа:
Пламене, това е много ценно!


Сега цената на златото и среброто расте много бързо, но съвсем скоро познания за оцеляване ще са по скъпи и от тях.
цитирай
6. faustino - по сериозно моля
29.04.2011 11:27
хора, моля ви се преди да говорите за нещо поне отворете един учебник и прочетете малко. наистина опити за задържане на радионуклиди със зеолити (и по специално точно от това находище) са провеждани в Бг, но резултатите бяха крайно незадоволителни, т.е. това което казваш не е вярно. именно частта със заключването се издъни. каквото си влезе, такова си и излезе. в чужбина са правени също такива опити и частичен успех е постигнат, но след изкуствена модификация на зеолитите. по принцип зеолита служи като сито, но "отсяването" е по-скоро механично, а не както казваш физико-химично. това за което говориш е всъщност действието на модифицираните зеолити, при които в следствие химично въздействие се създават такива активни центрове. за йонизираните води...... няма да коментирам. иначе, че този зеолит е с изключително качество е факт, обаче да става водата минала през него пенкилер, малко несериозно звучи. наистина се променя съставът на водата, но това е за определено време, докато ситото се препълни, после какво става според теб? моля те не призовавай хората да го пият, това може да е изключително опасно за тяхното здраве.

"Със зеолитовите камъни – Местните хора казват, че ако се вземе зеолитов камък от района на лековитата вода и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на тази вода, която след прецеждане се пие като лечебна." - само си забравил, че трябва и самодива да му врачува при пълна луна по време на новолуние;)
Хора не пийте клиноптилолит, той не е вълшебен камък, най-много да си докарате стомашно-чревни проблеми. (а и зеолит по принцип е клас, а клиноптилолитът е просто един представител - има учебници за това)
с коментарът си не целя да обидя някой, просто наистина чете преди да пишете, препоръката д асе пият камъни е опасна за здравето на хората

Не умирайте от невежество, тъпо е!
цитирай
7. zelas - @ faustino
29.04.2011 12:07
Благодаря за мнението.

Всеки може сам да решава, вие предполагам нямате интерес към алтернативната медицина по професионални причини. Разбирам ви всеки си пази хляба, но когато докторите и фармацефтите станат пак пазители на здравето, а не продавачи на лекарства може пак да повярваме.

Зеолита се прилага във водно пречиствателни станции, това как ще го обясните?

Това, което трябва да се отбележи, че зеолита не е за постоянна употреба, ами само за еднократно прочистване. Естествено, е че ако порите са вече запълнени с метали няма да има въздействие, тъй като няма място за нови. Затова този на прах се пече при 300 градуса температура. Може ли да докажете, че опитите, които сте провеждали са били със зеолит с празни пори? И колко пъти опита е бил повторен?

А за тези, които не са сигурни преди да го използвате върху себе си, може да пробвате да поливате две еднакви цветя - едното с зеолитна вода и другото с нормална вода. Ако има разлика за около един месец ще си покаже.

Най-добре е око да види, нали? Не вярвайте не тази статия, не вярвайте на faustino, вярвайте на собствения опит.
цитирай
8. faustino - @zelas
29.04.2011 13:24
за съжаление не бих могъл да разпространявам резултатите от опитите, но да преди началото на експеримента е определена активността на използваните образци (иначе би било адски несериозно) и провеждането на опита, бидейки под наблюдението на доста сериозни институции е проведен с нужната представителност на резултатите. съгласен съм, че фармацевтичните корпорации са гадове, за които последната цел е опазването на човешкото здраве.

във водно пречиствателните станции наистина се използват зеоплити, но това не е в противоречие с това което казвам. използват се с цел филтрация на водата, но нали не твърдите, че ние сме пречиствателни станции.

за цветята не знам, но съм сигурен, че и цветя не сме. още повече активността на сорбенитите по принцип е изключително зависима от киселинността на средата и очакваните резултати биха могли да бъдат доста изненадващи.

още повече, клиноптилолитът е зеолит, който задържа само определена група йони и в никакъв случай не е универсален за такова генерално прочистване. по скоро може да се пробвате да постите от време на време (това поне е доказано от хилядолетия, че работи).
що се отнася до алтернативната медицина, смятам, че медицината е една единствена, просто някои гадове са намерили как да обясняват сложно простите неща и да изкарват мнооого пари от това, а когато някой го каже просто, то той е "шарлатанин", но да не забравяме, че понякога са прави и "алтернативите" са опасни.
цитирай
9. momchil - Има разлика между обикновен зеолит ...
29.04.2011 13:26
Има разлика между обикновен зеолит /клиноптилолит/ и активиран такъв. Активирането става при изпичане при температура ок. 350 градуса. Тогава свойствата на клиноптилолита като молекулярно сито се увеличават. За улавянето на радионуклеидите не знам много, но че пречиства фекални води в това съм сигурен защото съм работил с този материал. Освен това става идеално за хранителна добавка към храната на преживни животни с страхотни резултати. За съжаление в България не е разрешен поради скъпите процедури по узаконяване.
През 1987г участвах в експеримент на Института за приложна минералогия за добавяне на зеолит в храната на фазани в една фазанария до София. На половината се даваше храна с добавка, а на контролната група без такава. В течение на експеримента, който траеше 1 месец яйцата снесени от опитната група и люпимоста им беше толкова голяма, че изчерпиха капацитета на инкубаторите и клетките за малки пиленца. Затова опита беше прекратен поради очевидният му успех. Зеолитите имат и други приложения, за които бих могъл да разкажа, ако има интерес. На мен ми е преподавал проф. Киров от СУ К. Охридски човек притежаващ патенти за приложението им. Аз самият съм правил разработки за проиводство на топлоизолационни материалина база на зеолити през 1998г., когато за изолация още не се говореше. С такива материали съм си изолирал кухнята. Ако имате интерес към тази тема мога да разкажа и други интересни неща.
Поздрави.
цитирай
10. faustino - съгласен
29.04.2011 13:44
за фекалните води - безспорно е така. за преживните животни, има логика (те и без това гълтат камъни за подобряване на храносмилането и в случая май не зеолитът е важен), за фазаните сигурно е така. зеолитите наистина имат много ценни свойства и различни приложения (идеята за топлоизолация е много добра и даже мисля, че вече широко се използва), но толкова смело да се пие..... не знам звучи ми малко рисково. фероцианидите също могат да прочистват водни разтвори от определени метални йони, но те определено за токсични.
цитирай
11. zelas - за съжаление не бих могъл да разп...
29.04.2011 13:46
faustino написа:
за съжаление не бих могъл да разпространявам резултатите от опитите,


Защо го споменавате тогава? Безполезно е.

faustino написа:
във водно пречиствателните станции наистина се използват зеоплити, но това не е в противоречие с това което казвам. използват се с цел филтрация на водата, но нали не твърдите, че ние сме пречиствателни станции.


Имаме и пречиствателна станция, казва се черен дроб и сме около 60-80% вода. За вас изглежда това е без значение.

за цветята не знам, но съм сигурен, че и цветя не сме. още повече активността на сорбенитите по принцип е изключително зависима от киселинността на средата и очакваните резултати биха могли да бъдат доста изненадващи.


Киселиността в човешкото тяло също е много важна. Може да направите експеримента при абсолютно еднакви условия, само с различна вода, надявам се това няма да го отречете, щото вече звучите малко несериозно така или иначе.

що се отнася до алтернативната медицина, смятам, че медицината е една единствена, просто някои гадове са намерили как да обясняват сложно простите неща и да изкарват мнооого пари от това, а когато някой го каже просто, то той е "шарлатанин", но да не забравяме, че понякога са прави и "алтернативите" са опасни.


За пари тук не говорим нали, вие повдигате този въпрос, защо ли? Отговорът се самоналага.
цитирай
12. zelas - Има разлика между обикновен зеолит ...
29.04.2011 13:48
momchil написа:
Има разлика между обикновен зеолит /клиноптилолит/ и активиран такъв. Активирането става при изпичане при температура ок. 350 градуса. Тогава свойствата на клиноптилолита като молекулярно сито се увеличават. За улавянето на радионуклеидите не знам много, но че пречиства фекални води в това съм сигурен защото съм работил с този материал. Освен това става идеално за хранителна добавка към храната на преживни животни с страхотни резултати. За съжаление в България не е разрешен поради скъпите процедури по узаконяване.
През 1987г участвах в експеримент на Института за приложна минералогия за добавяне на зеолит в храната на фазани в една фазанария до София. На половината се даваше храна с добавка, а на контролната група без такава. В течение на експеримента, който траеше 1 месец яйцата снесени от опитната група и люпимоста им беше толкова голяма, че изчерпиха капацитета на инкубаторите и клетките за малки пиленца. Затова опита беше прекратен поради очевидният му успех. Зеолитите имат и други приложения, за които бих могъл да разкажа, ако има интерес. На мен ми е преподавал проф. Киров от СУ К. Охридски човек притежаващ патенти за приложението им. Аз самият съм правил разработки за проиводство на топлоизолационни материалина база на зеолити през 1998г., когато за изолация още не се говореше. С такива материали съм си изолирал кухнята. Ако имате интерес към тази тема мога да разкажа и други интересни неща. Поздрави.


Благодаря, че споделихте личен опит, много е полезно. Разкажете всичко, което знаете, така всеки може да вземе решение за себе си.
цитирай
13. zelas - но толкова смело да се пие. . . . . не ...
29.04.2011 16:57
faustino написа:
но толкова смело да се пие..... не знам звучи ми малко рисково.


Хубаво е човек да се съмнява, ти решаваш за себе си.
цитирай
14. анонимен - zeolit за здраве
16.10.2011 11:54
rhodosorb.com
цитирай
15. анонимен - за баламите
21.01.2012 14:12
Rhodosorb: да, колко научно звучи камъчето (зеолит). Като вносно е!
А вижте и колко авторитетна цена 39.60 BGN с ДДС (кръстено такса 20%) за опаковка от 100 г.
Е сега може да вярваме, че помага. Този продукт е пречистен, става за хора.
Няма само пилци и стрелиции да го кльопат, и фекалии да чистят !!!
цитирай
16. анонимен - Rhodosorb
21.05.2012 21:18
Rhodosorb не е регитриран като хранителна добавка според българските институции, но се продава като такава, както се продават хиляди отрови за храни. Законите са за да бъдат нарушавани от бизнесмените и престъпниците. Кога ли в родината ни ще настъпи ред?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5783785
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031