Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2011 17:53 - Няма такова нещо като "секс"
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 2900 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 22.05.2011 23:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От мухата слон

Сексуалността, ако се погледне реално, е просто биологична нужда. За да оцелее и да се възпроизвеждат живите организми се съвкупляват. Сексуалността не е с нищо по-различна от другите биологични нужди като храна, вода и подслон. Всичко, което се наслагва върху това е само продукт на културата на общесвото и няма нищо общо с начина, по който живият организъм работи. Мисълта е превърнала сексуалност от чисто биологична нужда в удоволствие. 

В Секс, секс, секс ... вече говорихме за извращенията и крайностите, до които съвременното общество е достигнало наслагвайки някаква несъществуваща стойност върху тази чисто биологична нужда.

Извращенията на тема секс са многобройни. От една страна имаме религията, която гледа на секса като на грях и дори някои стигат до пълното му отричане, от друга страна имаме съвременната култура, която го е превърнала в спорт и тема номер едно за дискусия. Имаме също прояви на секс между хора от един и същ пол и огромен брой на сексуални первезии. Сексът продава. Секс играчки, "секси" дрехи и какво ли още не. Да не говорим за най-абсурдното - човек [си мисли, че] изпитва "удоволствие" да гледа други хора, които правят секс. Хората са абсолютно обзети от идеята за секс.

Секс и любов

Сексът според съвременните разбирания е проявление на любовта между двама човека. Но любовта е също една изкуствена идея (плод на мисълта), която е силно изкривена. За да има любов трябва да има двама, тоест имаме автоматично разделение. Обичам някого и някой друг обича мен. Там обаче където има разделение, не може да има любов. Любовта е нещо егоистично и предполага конфликт между въвлечените страни, тъй като не е сигурно, кой дава или получава повече от тази въображаема любов. 

Изразходваме изключително голямо количество енергия, за да поддържаме илюзията за любов! Страстите на ревност са толкова силни, че сме готови да убием човека, който би трябвало да обичаме, само защото не сме получили количеството любов, което смятаме, че заслужаваме. Любовта е война - през цялто време се борим за времената когато ще има мир, вечен мир във връзката. В крайна сметка сме уморени от тази битка, и се задоволяваме с взаимоотношения, които са точно обратното на първоначалните очаквания.

За да има съюз между двата пола е нужно единство. Проявлението на това единство се изразява в детето, което е плод на биологично съвкупление и нищо повече. Въображаемото удоволствие по време на акта на съвкупление, няма нищо общо с това дали ще има зачатие или не. Точно обратното, едно проучване беше показало, че жената  е по-склонна да забременее ако е изнасилена, отколкото по време на доброволен акт. Знаем колко много "обичащи се" двойки имат проблеми със забременяването.

Сексът е болезен за тялото 

Човешкото тяло не "мисли" за секс толкова често, колкото мисълта го прави. Постоянното желание за секс е изключително неестествено. Животните се съвкупляват само, за да има зачатие и за създаване на поколение. През останалото време те не мислят за секс, това прави само човекът чрез неговия неврологичен дефект - мисълта. Нещо повече, всяко продължително удоволствие е болезнено за тялото, то убива сетивността на тялото. Това се отнася в много голяма степен за секса. Склоността на хората да практикуват секс често и с много различни партньори убива тяхната сексуалност. 

Особено болезнен за тялото е стремежа да се удължи времетраенето на сексуалния акт. Женският оргазъм е остатъчен вторичен полов процес, който е абсолютно ненужен за зачеването на плода, подобно на цицките при мъжете. Мъжът не е програмиран да задържа еякулацията, това са заблуди родени от мисълта и нямат нищо общо с естествените функции на тялото.
   
Сексът убива сескуалността



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zelas - Браво! Абсолютно вярно. Оргазма ...
21.05.2011 19:04
анонимен написа:
Браво! Абсолютно вярно. Оргазма при жената е особено грозен акт още повече ако не е налице желанието за зачеване.
Виж ако жената се намира в ситуация застрашаваща я от изнасилване, тогава и е простено ;)


Не бих казал, че е грозен акт, той е напълно естествен, как може да е грозен? Това е обидно за жените, защо го казваш?

Това което имам предвид, че въображаемото удоволствие по време на оргазъм е фалшиво. Най-вероятно женският оргазм да е начин, на освобождаване от болката от продължителен секс, начин да се спре секса, който явно не води до зачеване тъй като е твърде продължителен. Женското тяло явно се обърква, ако мъжът не свърши бързо в нея.

Особено като се има предвид, че жената стига до оргазъм предимно чрез стимулирането на клитора (женската пишка), може би женското тяло си казва - е ти като не можеш да свършиш, аз ще свърша! :))

Това не означава, че мъжкия оргазъм е удоволствие. Той е също облекчаване от болката, колкото по-скоро, толкова по-добре.
цитирай
2. zahariada - Четете Ошо.
21.05.2011 22:17
Той е описал как, без да си мръднеш пръста, можеш да получиш всичко.
цитирай
3. zelas - Четете Ошо. Той е описал как, без да ...
21.05.2011 22:19
zahariada написа:
Четете Ошо.Той е описал как, без да си мръднеш пръста, можеш да получиш всичко.


Не благодаря - Ошо е бизнесмен продаващ мечти.
цитирай
4. d3bep - Човек, остави ни барем едно удов...
21.05.2011 22:33
Човек, остави ни барем едно удоволствие в този живот бре :)
Ти ше ни тласнеш всички към самоубийство :)

Което, според теб, пак е безмислено ,защото и отвъден живот няма... Няма и бог :))))
Баси, човек да м усе прииска да се е родил камък.
цитирай
5. zelas - Човек, остави ни барем едно удов...
21.05.2011 22:42
d3bep написа:
Човек, остави ни барем едно удоволствие в този живот бре :)
Ти ше ни тласнеш всички към самоубийство :)/


Напротив, когато сме лишени от удоволствия, сме лишени и от страдания. ;-)

d3bep написа:
Баси, човек да м усе прииска да се е родил камък


Човек си е идеален, само ако не си мислеше, че е нещо повече от камъка! :))
цитирай
6. анонимен - Не можеш да обичаш нещо, ако то не е ...
24.08.2012 00:55
Не можеш да обичаш нещо, ако то не е напълно отделно от теб.
Съвременната "култура" опошли любовта като я замени със секса- бързо,без усложнения и за удоволствие-ако ви харесват физическите упражнения... вместо сексът да е израз на любов и нейна кулминация. На всичко отгоре го използват да се възпроизведат,сякаш е задължително - пак без любов. Дотам,че вече има хора,които отричат съществуването и.
А откъде идва войната в любовта - от това, че единият в двойката обича повече...
Голямата любов поражда ревност, а малката любов поражда омраза.
Затова е важна хармонията...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5804886
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930