Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2011 16:29 - Истинската причина за проблемите с венците на зъбите
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 49015 Коментари: 24 Гласове:
26

Последна промяна: 26.05.2011 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Съвременната медицина и в частност зъболекарството са просто бизнес. Те нямат интерес да сме здрави и нямат никакъв интерес да разкрият причините за болестите.

Като човек страдащ от проблеми с венците и като такъв, който няма и капка вяра в докторите, се разрових в нета, за да разбера какво е било това, което съм правил в продължение на години, за да навредя на венците си толкова много. Винаги съм поддържал що годе сносна хигиена на устата, не ям много сладки или киселинни храни и въпреки това венците ми са много болни. В момента на пазара има много лекарства, които се борят с проблема, има и методи с хирургическа намеса, които обаче са много, много скъпи и не засягат причината, ами само крайния резултат.

Най-голямата лъжа, която всички зъболекари поддържат, че в напреднал стадий отдръпването на венците не може да се спре по естествен път, а само с агресивна и скъпа хирургична намеса. Ясно е защо. 

Днес "случайно" попаднах на една книга написана от еврейски музикант и певец, който е страдал от същия проблем и успял да се излекува сам. Името му е Ейал Коен. Има две причини, поради които съм склонен да се доверя на този човек, който не е специалист зъболекар, дори и не е обикновен доктор.

 1. Книгата, която е написал е безплатна да се чете от сайта му и в самия сайт няма нито една реклама
 2. Най-важната причина обаче е, че написаното там има логика

Историята накратко

В продължение на много години без да осъзнава Ейал Коен е развивал болестта гингивална рецесия (отдръпване на венеца), докато на 32 годишна възраст венците му били почти изчезнали. След това започнал да експериментира, и установил каква всъщност е причината:

Топли напитки и храни

Всяка тъкан (каквито са венците) подложена на висока температура се поврежда и свива. Това е толкова ясно и логично. Ето вижте по-долу на снимката промяната в парче месо само след минута варене в вряща вода. А колко години ние приемаме топли кафета, чай, супи и други храни, който са много по-горещи от стайната температура 20 градуса. Всяка сготвена храна е полу-храна, тъй като температурата убива живинката в храната и наврежда не само на венците ами и на други вътрешни органи.

imageimage

Има ли какво повече да се говори? Изводът е всяка напитка или храна над 20 градуса вреди на венците, сварява ги като пилешки бут.

Само следващия път попитайте зъболекаря защо не ви е набивал този прост и ясен факт в главата? Ами отговора е ясен - човекът прави бизнес, само защо не е отворил ресторант за целта, ами зъболекарски кабинет? Щото като заболят зъбите няма къде да бягаме, винаги падаме в алчните им лапички.

Добрата новина

Колкото тъканта на венеца да е била повредена и сварена, тя все още е част от живото тяло, което има невероятни възможности за възстановяване, много по-ефективно от всяко лекарство, което човек някога може да измисли. Като дадем възможност на тялото да се възстанови само по естествен начин, най-малкото, ще ограничим щетите и предотвратим страданието и разходите.

Как да следим температурата на храната, която ядем?


Всичко, което трябва да направите, е да пробвате храните или напитките с устните си. Ако усетите нещо като топлина, не ги приемайте в устата си! Това се отнася за всякакъв вид топлина и по-специално "хладките" храни и напитки, които може лесно да ни заблудят.

Масаж на венците

След седмица две без топли напитки и храни тъканта на венците ще се омекоти и ще стане по-гъвкава, тогава можете да започнете внимателно да я масажирате, за да я върнете към първоначалната и форма. 

1. Първо, измийте добре ръцете си с вода, след което намокрите венците със слюнката.

2. Разтрийте леко над повредената тъкан, в посока от челюстта към зъба корона (надолу на горните зъби, нагоре в долните).

3. Намери горещите точки, където зъбите са нестабилни. Естествено, това са местата, където рецесията на венеца е най-напреднала и около зъба. Опитайте триене в различни посоки и с по-нежна кръгове, така че зъбите да бъдат равномерно покрити.

4. За да се ускори процеса на възстановяване, потопете пръстите си в малко мед. Медът се абсорбира от тъканни клетки, като ги подхранва, като допринася за енергийното им съживява.

5. Не е необходимо да масажирате венците си всеки ден, тъй като тъканта има нужда от почивка между всеки масаж. 

ВНИМАНИЕ

Бъдете внимателни с венците и не ги натискайте много. Може увредите тъканта, което ще доведе до по-нататъшно увреждане.

Всичко това разбира се не означава, че трябва да спрете устната хигиена.
Може да разгледате книгата тук

Надявам се да съм ви бил полезен



Гласувай:
26



1. zelas - Въпреки че сме склонни да се мислим ...
26.05.2011 19:53
Въпреки че сме склонни да се мислим за развита цивилизация, сваряването на нашите собствени тъкани с топли напитки, което е вече обичай в света, е една голяма глупост.
цитирай
2. zelas - Fuck the doctors and the dentists
26.05.2011 19:57
Цитат от книгата

Contrary to what we were brought up – or would like to believe, the medical establishment is based on tough, capitalistic, economic foundations. These economic interests automatically suppress non-profitable concepts that could remedy, or even eradicate certain diseases and prevent suffering or expense, promoting instead an aggressive approach of complex, and profitable, treatments. Instead of encouraging a lifestyle that prevents the onset of misery, something that we might expect from a health system, we are “educated” to live a life of wanton abandon, filled with destructive habits that cause the body to succumb to illness. Then, faced with pain and dysfunction, we are send into unnecessary, painful medical treatments and surgical procedures that cost an arm and a leg, and leave us in debt, and physically and emotionally incapacitated.

In our present civilization, where economic interests guide the behavior of public-opinion shapers, it is most rare to find anyone that will guide you on what to avoid for maintaining your health. Rather, most official authorities tend to advise us what to use when recommending ways of maintaining health. This is because the profit lies in encouraging consumption.

Thus, dull and unsexy gum diseases get wide media exposure whenever scientific R&D comes up with new “wonder drugs” and various “medical weapons or treatments”. Antiseptic preparations, new antibiotics, disinfectant rinsing fluids, enzyme tablets, etc. join the innumerable mechanical hygiene accessories already available over the counter. All aimed at treating the symptoms of those diseases. In order to encourage consumption, some products are endorsed by celebrities or other well-known personalities, whom we admire and identify with.
цитирай
3. sparotok - !
26.05.2011 21:10
Полезна информация!
цитирай
4. zelas - Полезна информация!Рано или ...
26.05.2011 21:26
sparotok написа:
Полезна информация!


Рано или късно венците в устата на всеки човек се оголват. Това е в резултат на години на варене на тъканта чрез топлите напитки и храни, които приемаме. Като се има предвид колко дълго ги унищожаваме, можем само да си представим колко здрави зъби и венци имаме по рождение.

Ако човек се храни така, че да не вреди на зъбите и венците, той няма нужда да ги мие с паста за зъби въобще. Неправилното миене на зъбите хоризонтално и с твърда и голяма четка е още една причина венците да се изнесат нагоре. Друга причина е пастата за зъби, която е дразнеща за венците. Както виждате всичко на пазара е създадено, за да разваля зъбите и тоест за да върви бизнеса на фармацевтите и зъболекарите.
цитирай
5. audan - Чудесна находка, Зелас!
26.05.2011 22:29
Само да допълня, че масажът може да е през кожата на бузите.

Използвайте хомеопатични пасти за зъби, натрошена мащерка (или друга билка) или сол. За содата вече се съгласявам. Само ще допълня и друго - може вместо четка да ползвате показалеца си. А после конци от естествена материя.

И да се върна към венците.
Познат имаше пародонтоза. Чрез масаж се оправи. Така че - никакво униние! :)
цитирай
6. анонимен - препоръчвам и жабурене +пиене на, , ...
26.05.2011 22:30
препоръчвам и жабурене +пиене на ,,тинктура прополис(пчелен клей),, има го и в аптеките.лично аз предпочитам директно от производители на мед и медни продукти
цитирай
7. zelas - @ 5. audan 6. анонимен
26.05.2011 23:03
Благодаря и на двама ви за допълнителната информация.

Трябва да се върнем изцяло към естествени начини за лечение, за да може и докторите най-сетне да се събудят и да престанат да бъдат само нарко-трафиканти. Има разбира се и свестни доктори и сега, но болшинството не заслужават да се наричат доктори.
цитирай
8. penchoan - Топлите напитки и дори гореща вода ...
27.05.2011 09:40
Топлите напитки и дори гореща вода са полезни за прочистване на тялото и не вредят на венците, а почиства устната кухина. Най-вредно за зъбите е да се сменят непосредствено горещи със студени напитки или храни. Важно е водата да не е много мека или много варовита. Полезно е често да се сменя източника на вода за пиене.
Също така миене на зъбите с паста за зъби да се прави 1-2 пъти в седмицата, а през останалото време само с вода или билков екстрат. Прополисът е естествн антибиотик и помага за лечение на пародонтоза.
Едно от най-важните условия за здрави зъби е да не се яде месо. Изключения са хора, употребяващи месо, със здрави зъби и то до определена възраст. В Америка се консумира много месо и почти всички американци над 45 години имат пластмасови зъби.
цитирай
9. zelas - Топлите напитки и дори гореща вода ...
27.05.2011 11:12
penchoan написа:
Топлите напитки и дори гореща вода са полезни за прочистване на тялото и не вредят на венците, а почиства устната кухина.


Ти прочете ли статията/книгата или едно си баба знае, едно си бае? Устната кухина може да се прочисти с специални билкови разтвори - студени!

За миенето на зъбите един два пъти в седмицата сме на едно мнение.

За месото също сме на едно мнение, само си забравил да обясниш защо - то е високо киселинно, затова уврежда зъбите. Обаче ако се яде със зелени зеленчуци, които са алкални ще се неутрализира негова киселинност.
цитирай
10. анонимен - Ще споделя нещо, което изпитах на ...
27.05.2011 11:41
Ще споделя нещо, което изпитах на гърба си. През 80-те, още студент, бях вече регистриран и лекуван от парадонтоза. Ходех на процедури и изпих няколко кила антибиотици без никакъв ефект. По стечение на обсотятелствата пострадах при игра на футбол и се наложи да ме шинират - прошиха ми венеца изцяло, със сребърна тел около всеки зъб на горната и долната челюст за фиксиране на шините и допълнително ги свързваха помежду им. Стоях със затворена уста 42 дена. Свалих 25 кг и ми се оправиха челюстите, но като бонус забравих и за парадонтозата.
цитирай
11. zelas - Ще споделя нещо, което изпитах на ...
27.05.2011 11:46
анонимен написа:
Ще споделя нещо, което изпитах на гърба си. През 80-те, още студент, бях вече регистриран и лекуван от парадонтоза. Ходех на процедури и изпих няколко кила антибиотици без никакъв ефект. По стечение на обсотятелствата пострадах при игра на футбол и се наложи да ме шинират - прошиха ми венеца изцяло, със сребърна тел около всеки зъб на горната и долната челюст за фиксиране на шините и допълнително ги свързваха помежду им. Стоях със затворена уста 42 дена. Свалих 25 кг и ми се оправиха челюстите, но като бонус забравих и за парадонтозата.


Благодаря, че сподели - всяко зло за добро.
цитирай
12. manuelche - Още нещо...
27.05.2011 12:14
Почиствайте си зъбите с конец или с интердентални четки задължително. Никоя четка не може да "бръкне" и да отстрани натрупалата се плака качествено, а иначе стават страшни инфекции.
цитирай
13. marlyn - #penchoan ти да не си зъболекар?!?...
27.05.2011 12:44
penchoan написа:
Топлите напитки и дори гореща вода са полезни...

Нямам медицинско образование, така че, компетентно мнение не мога да дам. НО! Имаме 5 котки и 1 куче в къщи. Случвало се е, да им давам топла (не гореща) храна. Колкото и да са гладни не я докосват докато не изстине напълно. Всеки знае, че животните инстинктивно усещат кое е полезно, и кое вредно! Правете си сметка. Да не говорим колко марки салами, и кренвирши даже не ги отразяват - но това е друга бира! Взе да става offtopic тоя мой коментар! Айде със здраве! Повече суровоядство, и по възможност студена храна!
цитирай
14. zelas - Топлите напитки и дори гореща вода ...
27.05.2011 13:09
marlyn написа:
penchoan написа:
Топлите напитки и дори гореща вода са полезни...

Нямам медицинско образование, така че, компетентно мнение не мога да дам. НО! Имаме 5 котки и 1 куче в къщи. Случвало се е, да им давам топла (не гореща) храна. Колкото и да са гладни не я докосват докато не изстине напълно. Всеки знае, че животните инстинктивно усещат кое е полезно, и кое вредно! Правете си сметка. Да не говорим колко марки салами, и кренвирши даже не ги отразяват - но това е друга бира! Взе да става offtopic тоя мой коментар! Айде със здраве! Повече суровоядство, и по възможност студена храна!


Много си е на място коментара ти, благодаря. Когато не сме сигурни за нещо, достатъчно е да видим какво правят животните, те са по-живи от нас.
цитирай
15. zelas - Почиствайте си зъбите с конец или с ...
27.05.2011 13:12
manuelche написа:
Почиствайте си зъбите с конец или с интердентални четки задължително. Никоя четка не може да "бръкне" и да отстрани натрупалата се плака качествено, а иначе стават страшни инфекции.


Благодаря за коментара. За конеца, да нужно е да се почиства в период на 24 часа, толкова е времето необходимо за образуване на плака по зъбите, която разголва венците, когато се натрупа много.
цитирай
16. анонимен - Радвам се ,че можем да си бъдем полезни.
27.05.2011 16:14
Поздрави има какво още да обменим....
цитирай
17. zelas - Поздрави има какво още да обменим. . ...
27.05.2011 16:51
nikstan написа:
Поздрави има какво още да обменим....


В този блог има и други теми за здравето, ако ти е полезно.
цитирай
18. morningstar1 - .
28.05.2011 07:36
Ако теорията за топлите напитки и храни като причинители на отдръпването на венеца беше вярна, то аз вече би трябвало да съм без венци въобще. :))
Често пия горещ чай, понякога се случва да консумирам и горещи супи и храни. Венците обаче са ми в перфектно състояние, нито има отдръпнати, нито кървящи, нито каквото и да било.
Фактор номер едно за отдръпването на венците е натупването на зъбна плака. Различните хора са склонни към различно натрупване на такава, това зависи от храненето, приеманите лекарства, слюнката и тютюнопушенето.
Борбата с плаката започва с пефектната хигиена на зъбите. Миене на зъбите 2 пъти на ден и редовно посещение на стоматолог за основно изчистване на всякаква под- и надвенечна плака и зъбен камък. Непочистената плака скоро се превръща в зъбен камък, който бавно и полека слиза под венеца, разрушавайки зъбодържащия апарат, предизвиква оголване на венците, а в последствие и разклащане на зъбите.
Решението е хигиена и пак хигиена - лична и професионална.
Масажите на венците не могат да възстановят силно повреден зъбодържащ апарат, ефект има само в много ранен стадии на заболяването.
цитирай
19. zelas - Ако теорията за топлите напитки и ...
28.05.2011 11:13
morningstar1 написа:
Ако теорията за топлите напитки и храни като причинители на отдръпването на венеца беше вярна, то аз вече би трябвало да съм без венци въобще. :))


Не може да правите изводи от само един случай, Ейал Коен е направил проучване с голяма група от хора. А че има и други фактори това никой не оспорва. Генетичното предразположение е също важно, което явно е случая при вас.

Говорите без да сте се запознали с представеното. Следващия път четете по-внимателно.
цитирай
20. анонимен - благодаря Р·Р° представената теория
10.05.2012 11:38
...всичко написано звучи напълно вярно. Бих искала и аз да споделя моя опит. Зъболекарят ми каза едва преди 2 седмици, че имам 4мм отдръпване на венеца, което се лекувало с антибиотик. Антибиотикът имал 1 година действие. Аз съм на 30 сега и рядко пия лекарства, та това предложение никак не ми се хареса. �зненадах се как може да ми го казва сега след като от 7 години ходя при този зъболекар, а и се храня здравословно и си мия зъбите след всяко хранене. Сега разбрах, че това е също причина задълбочила отдръпването, не подозирах, че с честото миене реално увреждам венците.

Това е първата статия, която прочитам по темата и не мисля да продължавам. Предложеното тук звучи напълно вярно и в моя случай. Освен, че имам генетична предразположеност, последните 10 години се наливам с горещи чайове по 5-10 чаши на ден и ги пия на екс, от дъното излиза пара, когато съм изгълтала цялата чаша. Също обожавам врели супи, едва миналата година ме предупредиха, че ще си изгоря червата и понеже се стряскам от такива неща се зачудих как може родителите ми преди време да не са ми изтъкнали подобен факт, със сигурност щях да съм престанала с горещите напитки. Моя се е вината, но не ям сладко, не ям лоши храни, наблягам на плодове и зеленчуци и си мислех, че мога да се наслаждавам на горещия си чай с мед, докато другите си хапват десертите - пасти, торти, сладоледи и т.н...много размих с искрено и лично.

Благодаря за поместения материал. Започвам с възстановяването от днес....
цитирай
21. анонимен - Зло да те забрави!
11.10.2012 10:42
До авторът на статията: Зло да те забрави и Божията благословия да те обгърне!От години страдам от гингивална рецесия, а съм едва на 26 :(!Кой ли не съм питал и какво ли не съм правил без успех. Не съм прочел цялата книга, но това е нещото което ще ме ангажира през идните дни.Казват, че няма случайни неща и навярно поради това откривам статията ти, в миг, в който ми трябва най-много.Багодаря ти за написаното и за споделения опит!Жив и здрав да си!Бог с теб! :)

От : Драго Н.
цитирай
22. анонимен - Нов линк към книгата
12.10.2012 10:11
Това е новия работещ линк към книгата за тези, които имат трудности в намирането й.

http://eyalcohen.com/en/the-natural-cure-to-the-common-gum-diseases/
цитирай
23. feelthef - Благодаря!
09.11.2013 05:05
Изказвам хиляди благодарности на автора за тази статия ! Имам такова отдръпване на венец без особена причина. Спирам топлите храни и напитки и знам, че с търпение ще върна нещата в нормални граници.
Само, че причина за отдръпването на венеца е имало, и ако не бях попаднала тук, кой знае каква вреда щях да си причиня. Имах навика сутрин да изпивам по две чаши топла вода за детоксикация! Само за 2-3 месеца и проблема е налице. В допълнение пиех и топли напитки.
Милена
Поздрави!
цитирай
24. kaily - Интересно
15.01.2014 10:22
И аз от венци и търсене в гугъл попаднах тук. Като Милена по-горе започнах да пия 2 чаши топла вода сутрин, не гореща, и след половин година ми се появи проблемът на долните зъби, от месеци уж ги лекувам...и през ум не ми е минавало, че може да е от топлата вода сутрин, като се замислих, установих, че поради бавното ядене никога не съм консумирала топла храна или напитки, защото изстиват, възможно е да е от топлата вода...ще опитам.

Благодаря за информацията!
Намасте.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5784491
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031