Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2011 00:52 - Правила за здрава коса
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 5448 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 19.06.2011 00:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Косата е много важен орган в тялото ви. Тя е вашата антена и детектор на външни заплахи. Добре е да е по-дълга. Никога не използвайте шампуан или сапун за косата ви, те са вредни и скъпи.

Парите дадени за шампоан са пари на вятъра, тъй като шампоанът подобравя състоянието на косата само за един два дена и след това тя става по-зле от преди. От пет години не използвам никакви химически вещества като шампуан или сапун за миене на коса. Преди това имах много мазна коса с много пърхут и в първите две седмици, след като спрях изкуствениете шампуни състоянието дори се влоши, но това е само процес на възстановяване на естествения баланс на косата.

Няколко народни и добре изпитани рецепти

Най-важното условие, за да имате здрава коса е начина на хранене. Първо, не забравяйте да ядете много зеленчуци и взимайте добавки от витамин Е и B. Биотинът (витамин B7) е много важен да присъствува във вашата диета и се смята за много ефикасен против пърхот. Храни, богати на биотин: соя, овес, ечемик, царевица, чесън, авокадо, женшен, люцерна.

Репей (Arctium Lappa)
ако имате пърхот или всякакви кожни заболявания. Сложете 10-15 капки екстракт от репей в смеската и ще има много успокояващ ефект върху кожата на скалпа.

Стара египетска рецепта "джинджифил и сусамово масло" за лечение на пърхот. Смесвате 2 супени лъжици сок от джинджифил, 3 супени лъжици сусамово олио и половин чаена лъжичка лимонов сок. Разтрийте разтвора в скалпа ви всеки ден. Можете също така да се смеси с ябълков оцет, който може да се използва сам като е много доброто старо средство против пърхот.

Върбови листа имат невероятни лечебни свойства за скалпа ви. Завирате няколко върбови листа, прецеждате течността и измивате косата и скалпа.

Кокосовото масло с жълтък от яйце също е добро средство срещу пърхот. Чисто сурово кокосово масло е най-добре, разтривайте в косата си всеки ден и проблем ще изчезне за нула време. Няма значение каква марка - всеко нерафинирано кокосово масло ще свърши работа.

Друга рецепта е бяло цвекло, което завирате във вода, докато се изпари половината от водата. Останалата вода се прилага към скалпа в продължение на 2 седмици.

Хумата също е добра за миене на коса ако има голямо замърсяване.

Накрая, направете чай от коприва и го пийте веднъж на ден. Това не е само добро за пърхот, но и за косата си като цяло. Можете да приложите чай за скалпа за засилване на ефект от лечението.

Това е, не си давайте парите са вещества, които се рекламират масово, това означава, че човек има постоянна нужда от тях, защото се неефикасни. Здравата коса няма нужда да се мие постоянно с нещо. През седмица е необходимо да се мие с вещества два най-много три пъти, през останалото време само с вода.



Гласувай:
7



1. balkanec - Чудесни рецепти!
19.06.2011 12:37
Повечето не ги знаех. Ще се възползвам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5784849
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031