Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2011 11:17 - Естествени методи за избелване на зъбите
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 9892 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 20.06.2011 12:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Белите зъби са нещо важно, защото са признак за добри гени и добро здраве и затова хората инстинктивно ги забелезват, когато говорим и когато се усмихваме. Но не искаме да си даваме парите на алчните зъболекари и предпочитаме да не подлагаме зъбите си на разяждащи химикали, които могат да повредят емайла и да се получи обратен ефект. Тези химикали също така правят венците много чувствителни. 

Има няколко доста добри средства за избелване на зъбите, които вършат работа. Промяната е видна след много малко време.

1. Забъркайте смес от сода за хляб и пресни ягоди. Поставете сместа върху зъбите за около пет минути и след това изплакнете. След това измийте зъбите по възможност, не със паста за зъби, а с зъбен сапун.

2. Смесвате няколко капки оцет, малко на морска сол или сода за хляб за жабуркане . Отново след това измивате зъбите със сапун за зъби. Ако зъбите не са много жълти избелването може да стане само със сода за хляб, но трябва да не се прекалява с нея, защото тя може да наруши емайла.

3. Изплакването на устата с кислородна вода (3% водороден пероксид, H2O2) е бърз и сигурен начин да избелите зъбите си. Сипвате с 5-10 капки кислородна вода в чаша с вода. Това също помога за лош дъх, защото се премахнат вредните бактерии в устата. Това е едно от най-евтините средства за избелване на зъбите. Също така, комбинация от сода за хляб и кислородна вода работи много добре за избелване.

4. Миенето на зъбите с ябълков оцет помога на зъбите, сякаш току-що са били почистени при зъболекар. Отнеме известно време обаче, ако имате упорити петна, които трябва да бъдат отстранени.

5. Един стар и изпитан метод е да смесите пепел от огнище с сода за хляб или сол. Леко намазвате зъбите като внимавате да не износите емайла.

6. Не винаги е възможно да си мием зъбите след хранене, затова ябълките са чудесен начин да избелите зъбите си по естествен път.

Това е, сега вече може да се усмихвате с широко отворена уста!

Кажете зеле!




Гласувай:
10



1. balkanec - Чудесни рецепти отново!
20.06.2011 11:59
Допреди пастите за зъби, хората са си миели зъбите със сода и други такива неща.

Флуора в пастите е отрова, която поразява мозъка. Фермерите дават флуор на биковете, за да стоят кротки. В САЩ слагат флуор в питейната вода, за да стоят хората кротки.
Според Американски речник на клиничната токсикология - флуора е отрова по-силна от оловото и малко по-слаба от арсеника.
Има хомеопатични пасти без флуор. Пише "fluoride free". Например на "Билка".

Флуора разрушава и зъбите. В САЩ децата страдат от флуороза на зъбите. В упътванията на самите пасти пише, че малките деца трябва да се следят да не поглъщат пастата и да не им се слага повече паста от големината грахово зърно.

"Флуорната профилактика" излиза евтино на фармацията, понеже флуора е отпаден продукт от алуминиевата (и други) промишленост. Пред 19 и 20 в. има немалко случаи на градове натровени от флуор, при смог от предприятия - загиналите при най-големите такива обгазявания са хиляди.

Повече по темата:
http://bgsviat.narod.ru/fluor.htm
цитирай
2. zelas - Флуора в пастите е отрова, която ...
20.06.2011 12:11
balkanec написа:
Флуора в пастите е отрова, която поразява мозъка. Фермерите дават флуор на биковете, за да стоят кротки. В САЩ слагат флуор в питейната вода, за да държат хората кротки. Според Американски речник на клиничната токсикология - флуора е отрова по-силна от оловото и малко по-слаба от арсеника. Има хомеопатични пасти без флуор. Пише "fluoride free". Например на "Билка".


Флуоридът не е единствения проблем, обаче. Препоръчвам ти да си набавиш сапун за зъби. В една от следващите теми ще напиша рецепта за домашно приготвена паста за зъби.

Всички пасти за зъби съдържат глицерин, който покрива зъбите всеки път, когато ги използвате. Глицеринът възпрепятсвува естественото образуване на емайл. Проучвания са показали, че отнема до 20 измивания за отстраняване на глицерин от зъбите си.

Без значение колко пъти си миете зъбите, ако в пастата има глецерин рано или късно ще имате кариеси. Защо го слагат в пастите, вече трябва да е ясно - зъболекарството е бизнес!
цитирай
3. balkanec - Не знаех за глицерина
20.06.2011 12:21
Всъщност не са виновни зъболекарите, а фармацефтичната индустрия и еврейската фармацефтична мафия.
Зъболекари винаги е имало. Една илюзия е, че в миналото хората са били диванета. Всъщност кои са диванета е доста спорно.

Въобще за историите с фармацията една книга, която много отваря очите е "Световната конспирация срещу здравето" на д-р Гълъбов:
http://www.yosif.net/bg/med/index19.htm

Ще чакам рецептата за домашна паста за зъби.
цитирай
4. zelas - Всъщност не са виновни зъболека...
20.06.2011 12:35
balkanec написа:
Всъщност не са виновни зъболекарите, а фармацефтичната индустрия и еврейската фармацефтична мафия.


Всеки е отговорен за това, което прави. Ето аз продавам вино, обаче не какво да е вино, ами натурално, което се прави без да се добавят изкуствени химикали за запазването му, като серен диоксид например, и от екологично чисто грозде.

Ако не бях отговорен за това, което правя, можех да продавам евтини вина и постоянно на оферти, за да пият повече. Обаче и за алкохола ги предупреждавам, че за мъжете не трябва да пият повече от 2-3 чаши на ден, а жените 1-2 на ден.

Виното също вреди на зъбите, защото е много киселинно и трябва да се пие заедно с вода. Освен това оставя петна по зъбите.
цитирай
5. анонимен - Поздрави, Пламене, тук всичко избелваме и лекуваме с люта ракия ...
29.07.2011 14:04
В Пастух е така.

Даже въобще не са чули за пасти за зъби.
Както им казвам, отговарят ми:" Сичко е за пари."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5785543
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031