Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2011 14:34 - Няма такова нещо като "човечество"
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 1994 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 25.06.2011 14:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Живеем в едно глобално село захранвано от глобална икономика. Всяка клюка от "светския" живот в Ню-Йорк, Москва или Букурещ се знае от всички хора по света. Всяко бедствие на "комшиите" от другата страна на планетата, та чак до Япония се преживява като собствена драма и хората бързо предлагат помощта си под различна форма, подобно на времената, когато да се помогне на съсед изпаднал в беда е било нещо естествено. Всяка малка икономическа неуредица в Бразилия, Китай или Гьрция се отразява върху всички хора на земята.

Всичко това е вследствие на хилядолетното развитие на идеята за едно общо човешко племе, наречено човечество. Тази идея е особено засилена в днешно време с процеса на сливане и уеднаквяване на различните раси. Идеята за човечество е произлязла като надстройка от идеята за нация или народ, която пък от своя страна е надстройка на идеята за род или племе, а племето от семейството в пещерата. 

В Няма такова нещо като "нация" или "народност" вече говорихме за фалшивостта и абсурдността на идеята за нация или народ, които са създадени и служат само за интересите на властта на върха на пирамидата. Подобно, идеята за едно общо човечество или "глобално братство" е също създадена и обслужва единствено интересите на една международна клика, която е развила своето икономическо господство на базата на глобална икономика и поради това има нужда от една обща нация съставена от цялото население на земята.

 Различните раси по света са се оформили в зависимост от климатичните условия, в които живеят и от там храната, която употребяват. Всичко това е повлияло върху телесните им характеристики, като лицево изражение, телесложение и дори от части и функционрането на вътрешните органи. Смесването на хора от силно различни раси създава човек от една нова раса, който не е пригоден да живее естествено в нито една от средата на двамата родители. Глобалната икономика, обаче се е погрижила за този тип хора, като е създала възможността за доставка на хранителни продукти от всяко кътче на планетата. Вследствие много от традиционите начини на хранене на местното население биват нарушени и общото здраве на хората се влошава значително.

Подобно на идеята за народ, идеята за едно глобално човечество подтъпква индивида и му отнема свободата да разполага със собствения си живот както намери за угодно. Идеята за глобално човечество е дори още по-опасна, защото тя заличава напълно неговите расови и културни харектеристики, които са се развивали досега.

Най-силна и опасна обаче си остава пропагандата на новата религия, наречена new-age, която говори за единност на всички хора, за засилване на някакво общи вибрации, които трябвало да заработят в такт с вибрациите на земята и така нататък. Тази пропаганда не се различава с нищо от старите религии, като християнство и ислям, които поддържат структурата на обществото за облагите на върховната власт. Това са идеологии, които все повече се стремят да убият индивида и да го натикат в общата рамка на човечеството. Рамка, която досега поне се ограничаваше в само една нация.

Процесът за унищожаване на нациите е почти напълно приключил и следващата стъпка ще бъде за създаването на една глобална безполова раса, която ще живее напълно изолирана от останалата природа. Това развитието на глобалното общество ще отбележи върхът в развитието на идеята за общество като цяло и ако не се стигне до колонизиране на други планети, ще доведе неизбежно до пълен разпад на структурата на обществото и пълно самоунищожение на човешкия животински вид.

Това е неизбежно тъй като природата се стреми към създаване на идеални видове, а не към създаване на идеален човек. Глобалното общество довежда до уеднаквяване и от там до спиране на еволюционното развитие на човешкие вид чрез мутации. Смесването на различни нации не довежда до естествени мутации, които са в резултат на процес на адаптиране към променени природни условия. 

В крайна сметка предизвикателствата пред индивида за запазване на неговата уникалност и свобода, стават все трудни и почти невъзможни. Единственото, което човек може да направи е да си създаде условия за самостоятелно прехранване и да се въоръжи, за момента, в който човечеството ще дойде да го превземе и върне обратно в затвора, наречен общество. Защото рано или късно това ще се случи.

Спасението е индивидуално и само временно.



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5801751
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930