Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2011 22:02 - Кафяви морски водорасли
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 4432 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 07.07.2011 00:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Д-р Уестън А. Прайс обикалял цялия свят с мисията да изучава на зъбите на примитивните народи, в опит да установи какви са истинските причините за гниене на зъбите. Едно от пътуванията му е било установи каква е диетата на хората, живеещи на голяма надморска височина.

Самият той не е могъл да отиде по-високо от 3,700 метра надморска височина, но той научил за един народ от Андите в Перу, които живеят на 4,900 метра надморска височина. Заинтригуван от това той уредил някои от тях да слезнат долу при него на 6,000 метра, за да може той да проучи и снима зъбите им.

Докато ги е преглеждал случайно забелязал, че всеки един от тях носи малка торбичка на врата, която вардели много внимателно. От любопитство той пожелал да погледне в торбичките и открили, че те съдържат кафяви морски водорасли. Когато ги попитал от къде са намерил водорасли толкова далеч от океана, те отговорили че ги имат от океана. Това го изненадало, тъй като от това място отнемало един месец за да се стигне до окена. За какво ви служат тези водорасли - попитал той. За сърцето - отговорили те.

С какво този неразбран минерал е важен за нормалната функция на тялото?

imageКафявите водорасли не са само водорасли. Причините, поради които тези водорасли са толкова полезни за нас се свеждат до два елемента, които се намират в тях.

Първият е йод. Да, същия йод, който майките слагаха върху обелените колена, когато се прибирахме уморени от игра. Но йодът върши също чудеса и за вътрешносттите на тялото. Йодът е много важен за щитовидната жлеза, която поглъща йодни йони от кръвта и ги освобождава под формата на хормони обратно в кръвта. Защо това е важно? Защото без тези йодни йони, недостиг на хормони на щитовидната жлеза може да намали метаболизма с колкото 50% или с други думи до внезапно напълняване.

Йодът е също така много важен за предпазване на постоянно нарастващите нива на радияция вселдствие на аварии в атомните централи.

Вторият важен елемент са алкалите, които се съдържат в кафявите водорасли. Алкалите са необходими за поддържането на баланс в тялото. Нашите тела трябва да се поддържа правилен баланс на рН, за да функционират правилно. Това което обикновено се случва, когато се разболеем е, че телата ни станат кисели. За повече подробности може да разгледате темата "Защо е важно алкално-киселинновото равновесие в тялото?".

Други ползи за здравето:
  • Предпазване от рак свързан с нивото на хормона естроген - известно е, че японските жени, чиято храна е богата на водорасли, имат по-ниски нива на рак яйчниците, гърдата и на ендометриума. Едно изследване на Калифорнийския университет в Бъркли установи, че диета, съдържаща водорасли понижава серумните нива на естрадиол при жените и има фитоестрогенни свойства.
  • Предпазване от рак - веществото фукойдан във водораслите предизвикване клетъчна смърт на раковите клетки.
  • Противовъзпалителни - водорасли съдържа фукойдан, които са сложни въглехидрати   и имат мощно противовъзпалително действие.
  • уникални антиоксиданти - морските зеленчуци съдържат антиоксиданти, които не се срещат в други зеленчуци.
  • високо съдържание на желязо.





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zelas - When you go on camping trips Yo...
06.07.2011 22:03
When you go on camping trips
You're stuck right out in nature
Foraging the forests like a primate
Using sharpened tools instead of hotplates

Your thumb and forefinger
Supposed to show you're not a wild beast
You can hear their noises at night time
They don't have to keep a certain bedtime

See in the shapes of my body
Leftover parts from the apes and monkeys

Sometimes when I lie awake
I hear the rainfall on my tent fly
I think of all the insects that are sleeping
And wonder if the animals are dreaming

See in the shapes of my body
Leftover parts from the apes and monkeys

In the days of the caveman
And mammoths and glaciers
Bugs and trees were your food then
No pajamas or doctors

And when I finally get to sleep
I dream in Technicolor
Well, I see creatures come back from the ice age
Alive and being fed inside a zoo cage
цитирай
2. анонимен - Попадал съм на същия случй от Андите ...
08.07.2011 21:48
Попадал съм на същия случй от Андите и кафявите водорасли , изтъкваха наличието на калий . Калият , шъ знайш много важен . Освен , че участва в калиево-натриевата помпа -синаптичните връзки , е способен да извежда излишния натрий от тялото .
Много калий има в кайсийте . Около Кавказ целогодишно ядат кайсий . Дори има поговорка от тамошни народи , гласяща че невестата не ще последва своя любим там , където не растат кайсий . Без калий животът драстично се скъсява .
Алкалната среда пък е неприсъща за бактерийте и ни държи здрави .
цитирай
3. zelas - Попадал съм на същия случй от Андите ...
08.07.2011 22:37
kentavur написа:
Попадал съм на същия случй от Андите и кафявите водорасли , изтъкваха наличието на калий . Калият , шъ знайш много важен . Освен , че участва в калиево-натриевата помпа -синаптичните връзки , е способен да извежда излишния натрий от тялото . Много калий има в кайсийте . Около Кавказ целогодишно ядат кайсий . Дори има поговорка от тамошни народи , гласяща че невестата не ще последва своя любим там , където не растат кайсий . Без калий животът драстично се скъсява .
Алкалната среда пък е неприсъща за бактерийте и ни държи здрави .


Да калийя е много важен. В ябълките също го има доста, дори повече и от кайсиите. Съдържа се в много храни, но най-много в картофи сготвени с обелките и в белия фасул.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5784228
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031