Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2011 21:17 - Режим за оптимално хранене - Част 1
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 4447 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 22.07.2011 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В поредица от няколко теми ще изложим някои много полезни съвети за това какво е добре да се яде, как и кога. Следвайки този режим ще почувствувате, че тялото ви ще е заредено с много повече енергия и ще се справяте с предизвикателствата на живота много по-добре.

Разделно хранене


Яденето на храни в грешна комбинация създава допълнителна киселиност, газове и подуване на стомаха. Например плодове обикновено се разграждат за около 30 минути, но ако стомахът е пълен с тежки храни, плодовете попадат най-отгоре, и не могат да се абсорбират. Това води до ферментирането им и причинява много киселинност. 

Яденето на въглехидрати и месо заедно води до подобен ефект. Храносмилането на протеини изисква кисела среда в стомаха и храносмилането на въглехидрати изисква алкална среда. Когато ядете месо и въглехидрати заедно, тялото отделя киселина и алкални храносмилателни сокове едновременно и те се неутрализират взаимно и по този начин нито месото, нито въглехидратите се усвояват правилно, причинявайки висока киселиност и стагнация. 

Така, че яжте плодове на празен стомах, а не като десерт след основното хранене. Сладки плодове, в които има много захар като манго, банани, ананаси, грозде, портокали, ябълки и папая, е най-добре да се избягват или да се ядат в съвсем малки количества или преди и след интезивни физически упражнения.

Когато ядете месо, най-добре само с зеленчуци, а не с хляб, тестени изделия или ориз.

Млечните продукти също самостоятелно и на празен стомах. 

Готвена храна

Готвенето на храната намалява изключително много хранителните и качества. Да си го кажем направо, готвенето убива храната. За оптимално здраве се препоръчва всяка храна да се приема в суровия си вид, включително месото, яйцата и млякото. Разбира се, когато ядете сурово месо то трябва да е от надежден източник. Животните трябва да са хранени предимно с трева и в идеалният случай, с зелена тучна трева. Не трябва да са от голяма индустриална ферма, защото там им се дават хормони за растеж и антибиотици, които ще попаднат във вашето тяло чрез месото. Същото се отнася и до яйцата и млякото. Трябва да са от малка органична ферма и по възможност от животни хранени на трева.

В идеалния случай трябва включите някои сурови зеленчуци в диетата си, дори ако са само салата или авокадо. Зеленчуците са алкални и богати на електрони, но когато се сготвят става по-киселинни и наситени с протони. Зеленчуци на пара или леко варени е единственото приемливо готвене, ако държите да са сготвени.

Готвене с мазнини

Избягвайте готвене с мазнини, защото топлината окислява маслото. Ако трябва да готвите с мазнини най-добре е с екстра върджин кокосово масло, тъй като е много по-стабилна структура и толерира готвене температури без оксидира. Маста е също добра за запържване.

Режим за оптимално хранене - Част 2



Гласувай:
5



1. kelchev - Стига с това хранене. Хората се ч...
21.07.2011 22:51
Стига с това хранене.Хората се чудят какво да ядът и как да вържат двата края,ти си седнал да ги учиш как да се хранят.
цитирай
2. zelas - Стига с това хранене. Хората се ч...
21.07.2011 23:11
kelchev написа:
Стига с това хранене.Хората се чудят какво да ядът и как да вържат двата края,ти си седнал да ги учиш как да се хранят.


Точно в периоди, когато добрата храна е недостатъчно трябва да се внимава какво се яде, защото евтината храна си е чиста отрова. Освен това е по-икономично да се яде храна, която е със силни хранителни качества, защото не се нуждаем от големи количества.

Но не обръщай внимание на мен, българино, сипи си ракийката включи телевизора и се нахрани с голи обещания и лъжи, напсувай съседа и набий жената. Сакън ти олекне на киселинния стомах!!
цитирай
3. kelchev - Ха ха. . . жени не бия, но ракийка си ...
21.07.2011 23:25
Ха ха... жени не бия,но ракийка си пийвам. За киселините взимам фалмутран.
цитирай
4. sande - Това е темата, по която са изписави стотици хиляди страници и по телевизиите вървят всеки ден кулинарни предавания ...
22.07.2011 07:35
Интересно е дали Пламен ще ни изненада с нещо.

Засега виждам, че одобрява разделното хранене.

Въпрос: Как трябва да се хранят децата? Какво е мнението ти за тестените изделия,закуските в училищата? Децата и колбасите? Децата и шоколада и въобще сладкишите? Има спорове в някои семейства.

Успех ти пожелавам приятелю!
цитирай
5. zelas - Ще има и някои по-малко известни ...
22.07.2011 13:11
Ще има и някои по-малко известни факти, Санде.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5785247
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031