Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2011 14:43 - Режим за оптимално хранене - Част 2
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 3703 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 22.07.2011 15:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Захар

Захарта е гориво за раковите клетки и е много кисела. За човешкото тяло тя е много неефективно гориво тъй като действува на пикове, силен подем на енергия и след това силен спад и чувство на отпадналост.

В сладките плодове манго, банани, ананаси, грозде, портокали, ябълки и папая има много захар. Повечето плодове също са генетично хибридни, за да са по-сладки. Освен това плодове се берат преди да са узряли (за по сигурен транспорт), което означава, че са по-кисели. Плодът може да има алкален, но съдържанието на захар в него означава, че окислява тялото. Избягвайте също така царевичен сироп, меласа и кленов сироп.

Извод: Захарта е най-добре да се избягва под каквато и да е форма.  Въпреки това е по-добре да се използва захар, отколкото да се използват изкуствени подсладители. Аспартам например се произвежда чрез хранене на E. Coli бактерии с токсични материали. Опасни дъвки за дъвчене

За приемането на полезни въглехидрати е добро суровото непастьоризирано мляко, което съдържа млечна захар (лактоза), зеленчиците и плодове, които не са много сладки.

Зърнени храни, ядки и картофи

Един от проблемите с царевица и зърното е начинът, по който те се съхраняват. Те се съхраняват за дълго време и по начин, който довежда да ферментирането им и образуването на гъбички. Гъбички не се унищожават чрез варене и са причина за много хронични заболявания, включително рак. Съвременните зърнени култури също са по-слаби, поради човешкото вмешателство, което прави културите, дори по-податливи на свръхрастеж на гъбички. Гъбичните зърна са по-киселинни. Пшеница, овес, ечемик, ръж и царевица са склонни да бъдат най-гъбични и най-киселинни. Много масла, като например царевично олио и други растителни масла са много замърсени.

Освен гъбичните проблеми, в триците на пълзнозърнестите храни се съдържа и голямо количество на фитинова киселина, която е антихранително вещество и един от факторите за образуване на зъбен кариес.

Същото се отнася и за фъстъците и кашуто. Те наистина трябва да се избягват, тъй като поради модерното земеделие и методите за съхранение, те са много замърсени с гъбичките. (Практически всички сортове царевица, фъстъци и кашу сега са замърсени) Това е, защото повърхността на тези храни е мека и гъбички лесно се настаняват.

Картофите също са често замърсени с гъбички. Сладките картофи, обаче са за предпочитане. Освен, че нямат много гъбички, те са едно от растенията, което задържа най-малко изкуствени пестициди. Освен това са добър заместител на сладки храни за тези, които обичат да си хапват сладко. Сватените сладки картофи имат вкус на печена тиква, но без добавена захар или мед.

Режим за оптимално хранене - Част 1



Гласувай:
7
0



1. анонимен - Стига бе!
22.07.2011 14:47
И сега какво да ям?
цитирай
2. zelas - Стига бе! И сега какво да ям?Ти ...
22.07.2011 14:52
анонимен написа:
Стига бе! И сега какво да ям?


Ти само захар и зърнени храни ли ядеш?

За приемането на полезни въглехидрати е добро суровото непастьоризирано мляко, което съдържа млечна захар (лактоза), зеленчиците и плодове, които не са много сладки.
цитирай
3. sande - Аз предлагам, Пламене, да ме осиновиш ...
22.07.2011 15:07
Само така виждам, че мога да си реша проблема и да избегна некои неизбежни и незаобиколими опасности.

Не ям много. Обаче ракийката я обичам. С просто мезе - домати и краставици.
цитирай
4. zelas - Само така виждам, че мога да си реша ...
22.07.2011 15:15
sande написа:
Само така виждам, че мога да си реша проблема и да избегна некои неизбежни и незаобиколими опасности.

Не ям много. Обаче ракийката я обичам. С просто мезе - домати и краставици.


То не е въпрос колко ядеш Санде, ами какво и в каква комбинация.

За ракийката ще трябва да те разочаровам. Алкохолът е абсолютно вреден и за това може да ми се довериш, защото какато знаеш, аз продавам вино за прехраната си. Най-добре е да преминеш на вино и такова, което натурално е ниско алкохолно. Това е което аз пия и не повече от две три чаши на ден. Освен това е много важно да пиеш много вода с алкохола.

Зелената салата е добре, защото е алкализираща храна и малко неутрализира киселинното влияние на алкохола, но трябва да изядеш поне три четири големи купи на 100 грама ракия. Можеш ли? :)

Салата от домати не помага и ако слагаш много оцет повишаваш киселиността..

Модерният навик на българите да си пийват ракийка всяка вечер е много вреден. Ако погледнем назад в миналото, ще забележим, че българския селянин не е пиел толкова често и повече вино отколкото ракия. По време на социализма, ракията надделя над виното. Не съм сигурен какви са причините.
цитирай
5. mirachopi - Скоро те добавих в любимите си блогове...
23.07.2011 00:56
но започваш да ме депресираш,вече съм убедена че все от нещо ще хвана рак/това е майтап/,но по-сериозно искам да ти кажа,че имам сериозни наблюдения върху рака и общото което аз открих е малката консумация на вода /почти нулева няма и 200мл,на ден/,моята майка почина от рак на дебелото черво на 52 и в живота си не съм я виждала да пие вода,пиеше кафе,ядеше малко,никога сладко и пържено.
цитирай
6. zelas - но започваш да ме депресираш, вече ...
23.07.2011 01:28
mirachopi написа:
но започваш да ме депресираш,вече съм убедена че все от нещо ще хвана рак/това е майтап/,но по-сериозно искам да ти кажа,че имам сериозни наблюдения върху рака и общото което аз открих е малката консумация на вода /почти нулева няма и 200мл,на ден/,моята майка почина от рак на дебелото черво на 52 и в живота си не съм я виждала да пие вода,пиеше кафе,ядеше малко,никога сладко и пържено.


Съжалявам за майка ти, 52 години е много ранна възраст. Не бива да се депресираш точно обратното - да се информираш и да си промениш режима на хранене.

За дехидрацията може и да си права, защото тя е един факторите за засилване на киселинната среда, върху която съществуват раковите клетки, но не е единствения. Ако е пила много кафе, то също засилва киселиността. Аз лично вече не пия кафе въобще.

Разбирам, че тези писания - не яж това, яж само това, избягвай това или онова - звучат малко объркващо и крайно, но живеем в една среда, която е много по-различна от тази в която са живели хората преди. Нашата среда е много изкуствена. Тялото ни е животинско, а е принудено да живее като робот. От там произлизат здравните проблеми.

Отново приеми моите съболезнования за майка ти, знам какво е да загубиш близък човек, изпитвал съм го аз самият.
цитирай
7. mirachopi - Прав си,вече сме толкова далеч от природата...
23.07.2011 01:41
за мой срам,ще ти кажа,че дъщерями на 6 години видя царевица на стебло за първи път и се развика'' дядо виж краставица'',оправдаваам се с това че живеем в чужбина че детето няма допир с природата/по точно със земеделието/,но знам че оправдание няма.Ако се замислим ще видим че нашите дядовци са живеели до 90-100 години,но как живееха?Ядяха хляб,лук,сирене/от мляко/,мед,плодове,зимата помалко месце,сланинка.А сега ядем пласмаса и производните и.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 3619836
Постинги: 820
Коментари: 7391
Гласове: 4940
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930