Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2012 23:11 - Закони на Германската Нова Медицина
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 7817 Коментари: 13 Гласове:
9

Последна промяна: 08.06.2012 23:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Първи биологичен закон


ЖЕЛЯЗНОТО ПРАВИЛО НА РАКА

 

ПЪРВИ КРИТЕРИЙ

Всяка СБС програма произхожда от ДХС, който представлява неочакван, силен и изживян в самота конфликтен шок, случващ се ЕДНОВРЕМЕННО в психиката, мозъка и съответния орган.

 

image

В ГНМ терминът „конфликтен шок” или ДХС се отнася за емоционална, тежка или тъжна ситуация, която не очакваме, за която не сме подготвени и за която няма с кого да споделим. Такъв ДХС може да бъде предизвикан например, от неочаквана раздяла или загуба на обичан човек, неочакван яд или тревога или от неочаквана диагноза или прогнозен шок.

 ДХС се различава от психологическия „проблем” или от ежедневните стресиращи ситуации до такава степен, че неочакваният шок засяга не само психиката, но също така мозъка и тялото.

Ето защо от биологична гледна точка „неочакван” означава, че когато не си подготвен, ситуацията може евентуално да бъде пагубна за човек, който „не е вдигнал гарда”. За да се подпомогне индивидът по време на такава непредвидена криза, моментално се задейства една смислена биологична специална програма, създадена точно за тази ситуация. Тъй като тези древни програми за оцеляване са присъщи на всички организми, включително и на хората, в ГНМ говорим за биологични конфликти, вместо за психологични такива.

 

image

 Животните преживяват тези биологични конфликти в реални измерения, като например, когато загубят гнездото или територията си, когато са отделени от стадото или от поколението си, когато са нападнати от конкурент, когато страдат от глад или от смъртна опасност.

Тъй като ние, хората, сме способни да взаимодействаме със заобикалящия ни свят в буквален и образен начин, можем да преживеем тези конфликти и фигуративно. Например, „конфликт загуба на територия” може да се разглежда като загуба на дома или на работното място; „конфликт атака” може да бъде преживян чрез обидна забележка;  „конфликт изоставяне” може да бъде причинен от чувството на изолираност и изключване от „стадото”; или „конфликт смъртна опасност” може да бъде провокиран от диагноза, която се възприема като смъртоносна.

Изключение: Недохранване, отравяне или нараняване могат да предизвикат дисфункция на органите без ДХС!

Ето какво се случва в психиката, мозъка и съответния орган в момента, в който се осъществява ДХС:

В психиката: индивидът е емоционално и душевно разстроен.

В мозъка:  в момента, в който се случва ДХС, конфликтният шок засяга строго определена област в мозъка. Влиянието от шока е видимо на мозъчен скенер (компютърна томография, направена без контрастно вещество) като набор от ясни концентрични кръгове.

image

В ГНМ тази конфигурация се нарича огнище на Хамер – ОХ (или още фокус на Хамер). Терминът идва от опонентите на д-р Хамер, които подигравателно са наричали тези структури „съмнителни огнища на Хамер”.

 

Преди д-р Хамер да идентифицира тези кръгови структури, рентгенолозите ги смятали за артефакти, предизвикани от блясък в апарата. Но през 1989 г., Сименс – фирмата производител на мозъчни скенери, удостоверява, че тези кръгове не могат да бъдат артефакти, защото дори когато томографията бъде повторена и направена от различен ъгъл, същите тези конфигурации се появяват пак на същото място.

Точното местоположение на ОХ се определя от естеството на конфликта. Например, „моторен конфликт”, преживян като „не мога да избягам” или „загазил съм”, влияе на моторния кортекс, който управлява мускулите за движение.

РАЗМЕРЪТ на ОХ се определя от интензитета на конфликта.

Защо отделните конфликти винаги влияят на определена област в мозъка? В процеса на еволюция на мозъка, всяка мозъчна област е била програмирана със специална биологична програма, която да даде възможност на организма да се бори с една неочаквана спешна ситуация. Бихме могли да си представим една такава мозъчна програма като струпване на мозъчни клетки, които са едновременно и рецептори, и предаватели. В момента, в който конфликтният шок атакува, мозъчните клетки получават потвърждение за съдържанието на конфликта, за който са програмирани и след това предават биохимичен сигнал към съответните клетки на тялото. Връзката между конфликтния шок, мозъчната област и органа е винаги недвусмислена.

В органа: в момента, в който мозъчните клетки получат ДХС, конфликтният шок незабавно се свързва със съответния орган и се активира СБС програма, предназначена точно за този конфликт. Биологичният смисъл на всяка една СБС е да се подобри функцията на органа, който има връзка с конфликта, така че индивидът да бъде в по-добра позиция да ръководи и евентуално да реши конфликта.

Дали органът ще отговори на конфликтния шок с клетъчно размножаване (растеж на тумор), клетъчно намаляване (остеолизи, некрози, улцерации) или функционално нарушение (т.нар. ракови еквиваленти като диабет, моторна парализа, проблеми с ушите или очите), зависи от това кой мозъчен слой получава шока, както и от типа тъкан, която е засегната (ендодерма, мезодерма, ектодерма). За всеки тип конфликт има специфичен тип болест и специфична област в мозъка, от която се управлява процесът.

И биологичният конфликт, и биологичното значение на всяка СБС винаги са свързани с функцията на съответния орган или тъкан на орган.

Например, ако мъж преживява „конфликт загуба на териториятой ще повлияе областта в мозъка, която управлява коронарните артерии. В този момент стените на артериите започват да се разязват (причинявайки ангина пекторис). Биологичната цел на загубата на тъкан е да се разшири луменът на кръвоносните съдове на сърцето, за да може да се изпомпва повече кръв за минута, което осигурява на мъжа повече енергия и повече сила, за да си върне територията (загубения дом или работно място) или да си намери нова.

Това изпълнено със смисъл взаимодействие между психиката, мозъка и тялото съществува от милиони години. Първоначално тези вътрешно реакционни програми са били управлявани от „тяло-мозък”(всяко растение все още притежава такова тяло-мозък). С растящата сложност на живите организми се развива и „глава-мозък”, откъдето всяка СБС програма сега се координира и управлява. Този биологичен трансфер към главата-мозък обяснява защо управляваните от мозъка контролни центрове са подредени в същия порядък, както и органите в тялото.

ВТОРИ КРИТЕРИЙ

Съдържанието на конфликта определя местоположението на ОХ в мозъка и къде точно в тялото ще се осъществи съответната СБС програма.

Съдържанието на конфликта се определя в момента на ДХС. Когато се случва конфликтът, нашето подсъзнание възприема за част от секундата, заедно със събитието и точната тема на биологичнияконфликт, например „загуба на територия”, „тревога в семейството”, „изоставяне от околните/семейството”, „отделяне от другаря”, „загуба на потомство”, „атака от противник”, „заплаха от глад” и т.н.

Ако например, една жена неочаквано се изправи пред раздяла с партньора, това не означава, че тя непременно ще преживее „конфликт на раздяла” в биологичен смисъл. ДХС може да бъде преживян и като „конфликт изоставяне” (засягащ бъбреците) или като „конфликт на самообезценяване” (засягащ костите и евентуална поява на остеопороза) или като „конфликт загуба” (засягащ яйчниците). Също така, това което един човек преживява като „конфликт на самообезценяване” може да бъде преживяно напълно различно от друг човек. За трети пък, събитието може да има съвсем различно значение.

Нашето субективно усещане за конфликта и индивидуалната ни възприемчивост определят коя част от мозъка ще бъде засегната и следователно, какви физиологични симптоми ще се проявят в резултат на този конфликт.

Един единствен ДХС може да засегне повече от една мозъчна област, предизвиквайки множествено „заболяване”, като например множество тумори, неправилно наречени метастази. Например, ако човек неочаквано загуби работата си и банката запорира влоговете му, той може да развие рак на дебелото черво в резултат на „несмилаем залъка конфликт” („Не мога да преглътна това!”), рак на черния дроб в резултат на „конфликт гладуване” („Не знам как ще се изхранвам!”) и рак на костите в резултат на „конфликт на самообезценяване” (загуба на себеуважение). С разрешаване на конфликта и трите вида рак ще се намират по едно и също време във фаза на лечение.

Биологичният конфликт се различава съществено от психологичните проблеми или ежедневните стресови ситуации. Психологичните проблеми, за които имаме време да се подготвим (дори и да е само за няколко секунди) не оставят следа в мозъка и следователно не причиняват болест. Обаче, тези психологични проблеми могат да предразположат човек да бъде по-податлив на конфликтните шокове.

ТРЕТИ КРИТЕРИЙ

Всяка СБС програма протича едновременно в психиката, мозъка и органа.

Психиката, мозъкът и съответният орган са три нива от ЕДИН унифициран организъм, който винаги работи в синхрон. С напредване на конфликта, мозъчната лезия и промяната в органа, например растеж на тумор, също се развиват. Щом  се установи застой на някое ниво, развитието при другите две се забавя. 

БИОЛОГИЧНАТА  ЛАТЕРАЛНОСТ

Биологичната ни полярност (ляво-дясно) определя в коя от двете мозъчни хемисфери ще повлияе конфликтът и коя част от тялото ще бъде засегната. Латералноста ни е решена в момента на първото делене на клетката след зачатието. Съотношението между десноръки и леворъки хора е около 60:40.

Биологичната латералност може лесно да се установи чрез обикновено ръкопляскане – ръката, която е отгоре е водещата и показва дали човекът е деснорък или леворък.

image

 

Правилото за латералност – човекът десняк отговаря на конфликт със своята майка или дете с лявата страна на тялото, а на конфликт с партньора (всеки друг освен майка или дете), с дясната страна. При левичарите е обратното.

Например – ако жена деснячка преживява „конфликт тревога” за здравето на детето си, тя ще развие рак на млечната жлеза в лявата гърда. Тъй като има кръстосване на връзките от мозъка към органа, на мозъчния скенер, ОХ ще се види на дясната хемисфера, в тази част от мозъка, която управлява тъканта на млечната жлеза на лявата гърда.

Ако жената е левичарка, „конфликтът тревога” за детето може да се прояви като рак на дясната гърда, показвайки влиянието на скенера в дясната хемисфера, в малкия мозък.

Винаги има кръстосване на връзките от мозъка към органа. Това правило важи само за малкия мозък и за главния мозък. В мозъчния ствол, най-старата част от мозъка, латералността не е от значение.

Установяването на биологичната латералност е от първостепенна важност за определяне на първоначалния ДХС.

 




Гласувай:
9



1. podvodni - Искренно ти желая успех в начина...
08.06.2012 23:15
Искренно ти желая успех в начинанието.
цитирай
2. zelas - Искренно ти желая успех в начина...
08.06.2012 23:20
podvodni написа:
Искренно ти желая успех в начинанието.


Благодаря, но аз просто копирам статиите от българския сайт за ГНМ, за да се увеличи вероятността някой нуждаещ се да ги намери. Хората превели статиите заслужават най-големите поздравления.
цитирай
3. podvodni - И един човек да я приеме и се възта...
08.06.2012 23:28
И един човек да я приеме и се възтанови от раково образование, мислиш ли, че не е успех? За какво го правиш? За да бъдеш в класацията за най-четен или най-коментиран? Или защото си преживял мъката и искаш да я спестиш на други изпаднали в твоето положение?
Спор няма, че преводачите заслужават поздравлевия ! Но ти се явяваш един от разпространителите. Което също е достойно за уважение.
цитирай
4. dinkov - Динков
08.06.2012 23:52
Наскоро загубихме близък болен от рак. Имаме и друг който също има рак. Непременно ще се постарая да прочете статията. Дали си я преписал, не е съществено. № 3 е прав.
И един човек да я приеме и се възтанови от раково образование, мислиш ли, че не е успех?
Да успех е и то голям. Дано наистина помогне на повече хора.
Поздравления
Ицко
цитирай
5. kostadin - Тази статия не може да засяга бъл...
09.06.2012 00:21
Тази статия не може да засяга българите ,тъй като ние сме една щастлива нация.Нали сме на второ място в света...,а и хората не са станали още изчезващ вид-даже сме множко за тази планетаГонете оптимума ,пък ако измрете какво ти значи тука някаква си личност...Жертвайте се за благото на другите. и бъдете щастливи,че сте станали герой на човешката раса.
цитирай
6. diadokolio - Няма Рак! Има отделен човек с отделен проблем!
09.06.2012 08:08
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за трудната и болезнена тема, която ни лишава от близките ни!
Написано е в материала, че в процеса на еволюцията има и биологична програма!
Да! Да! Да!
Древните са ни го оставили, но ние, представителите на запада, държим да го видим на скенер, за да повярваме.
Често сме виждали-" притесни се и кърши ръце".
Това е и дълбоко пазената тайна!!!
Изходът от заболяването е в нашите ръце, съвсем буквално.
Нося отговорност за категоричността си, защото се възстанових и не съм спирал да го говоря!
Тялото ни се нуждае от масажиране на нашите пръсти- при жените се започва с лявата и после дясната, а при мъжете- първо дясната , а после лявата.
Не ми вярвайте, а го проверете!
Стрес и ужасни болки в главата! Веднага натопете всеки среден пръст в отделна чаша със студена вода!
Тялото ни е умно, има резервен вариант, но бързаме към аптеката.
Пръстовите ни отпечатъци са различни, пръстите ни са различни, но те ни "говорят", ако си позволим, да ги изслушаме сутрин в леглото.
Събуждаме се сутрин, първо се щипваме и благодарим, че усещаме.
Мислим!
Не, първо трябва да събудим тялото, защото искаме да ни служи, да е готово за очакване на неочакваното!!!
Това постигаме, като си разтриваме пръстите от кутрето до палеца.
Сега ми е лесно, но тръгнах със съмнения към тези послания на древните, въпреки съмненията си отказах операция и се оттеглих на село, за да съм сам със заниманията си.
Трудно ми беше, защото и аз съм представител на запада, разглеждайки болният орган, а загърбващ общата хармония, от която се нуждае тялото ни.
Хармонията не идва на готово, тя не пада от небето, а е плод на Нашата Свободна Воля!
Приятни почивни дни!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
7. zelas - Добър да е денят Ви, Благодаря Ви, за ...
09.06.2012 13:06
diadokolio написа:
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за трудната и болезнена тема, която ни лишава от близките ни!
Написано е в материала, че в процеса на еволюцията има и биологична програма!
Да! Да! Да!
Древните са ни го оставили, но ние, представителите на запада, държим да го видим на скенер, за да повярваме.
Често сме виждали-" притесни се и кърши ръце".
Това е и дълбоко пазената тайна!!!
Изходът от заболяването е в нашите ръце, съвсем буквално.
Нося отговорност за категоричността си, защото се възстанових и не съм спирал да го говоря!
Тялото ни се нуждае от масажиране на нашите пръсти- при жените се започва с лявата и после дясната, а при мъжете- първо дясната , а после лявата.
Не ми вярвайте, а го проверете!
Стрес и ужасни болки в главата! Веднага натопете всеки среден пръст в отделна чаша със студена вода!
Тялото ни е умно, има резервен вариант, но бързаме към аптеката.
Пръстовите ни отпечатъци са различни, пръстите ни са различни, но те ни "говорят", ако си позволим, да ги изслушаме сутрин в леглото.
Събуждаме се сутрин, първо се щипваме и благодарим, че усещаме.
Мислим!
Не, първо трябва да събудим тялото, защото искаме да ни служи, да е готово за очакване на неочакваното!!!
Това постигаме, като си разтриваме пръстите от кутрето до палеца.
Сега ми е лесно, но тръгнах със съмнения към тези послания на древните, въпреки съмненията си отказах операция и се оттеглих на село, за да съм сам със заниманията си.
Трудно ми беше, защото и аз съм представител на запада, разглеждайки болният орган, а загърбващ общата хармония, от която се нуждае тялото ни.
Хармонията не идва на готово, тя не пада от небето, а е плод на Нашата Свободна Воля!
Приятни почивни дни!
С Уважение, дядо Кольо.


Дядо Кольo, разгледай инфото за Tехниката за Емоционално Освобождаване (ТЕC). Това което си написал ми напомня за ТЕС.

http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=712
цитирай
8. анонимен - разгледай инфото за Tехниката за Емоционално Освобождаване (ТЕC)
09.06.2012 15:20
1.Затворени очи
2. Отворени очи
3. Главата е изправена поглед надолу и в дясно
4. Главата изправена поглед надолу и в ляво
5. Очите се въртят в кръг по часовниковата стрелка
6. Очите се въртят в кръг обратно на часовниковата стрелка
7. 2 сек. тананикане на любима мелодия
8. Бързо броене на глас от 1 до 5
9. Отново 2 сек. тананикане на същата мелодия.

:D)))
цитирай
9. diadokolio - Благодаря Ви!
09.06.2012 16:33
Добър да е денят Ви, Уважаеми Пламен Георгиев!
Благодаря Ви, за линка!
Сега е жега и отделих 2 часа, за да прочета написаното във форума.
Не, нямам тази книга.
Ползвал съм технологията на 5-те елемента.
Ще отделя 6 месеца, за да се запозная с техниката в практическо приложение и тогава ще имам мнение.
Математик съм и ми трябва време, за да осъзная условието на задачата, а после ще престъпя към решаването и.
Така постъпих и със знанията за пръстите, като събрах информация от много книги.
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
10. zelas - Добър да е денят Ви, Уважаеми Пламен ...
09.06.2012 18:22
diadokolio написа:
Добър да е денят Ви, Уважаеми Пламен Георгиев!
Благодаря Ви, за линка!
Сега е жега и отделих 2 часа, за да прочета написаното във форума.
Не, нямам тази книга.
Ползвал съм технологията на 5-те елемента.
Ще отделя 6 месеца, за да се запозная с техниката в практическо приложение и тогава ще имам мнение.
Математик съм и ми трябва време, за да осъзная условието на задачата, а после ще престъпя към решаването и.
Така постъпих и със знанията за пръстите, като събрах информация от много книги.
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.


Аз не казвам, че препоръчвам ТЕС, просто ми напомни за това.
Според мен ТЕС работи на принципа на самовнушение.
Което е доста мощно средство, както всички знаем - плацебо.

Аз съм на принципа, че здравето е борбата между тялото и ума.
Колкото повече умът е намесен и той взима решенията, толкова здравето се влошава.
Тялото, ако е оставено на мира се справя само много добре със проблемите.
цитирай
11. diadokolio - Винаги има полезност!
10.06.2012 07:27
Добро да е утрото Ви, Уважаеми Пламен Георгиев!
Благодаря Ви, за изречението- "Тялото , ако е оставено на мира се справя само много добре с проблемите!".
Винаги съм отворен, за да си допълня пъзела. Невероятен е океана от човешки опитности, а и области в мозъка ни, които можем да "събудим", за да поправят грешките ни, които неволно сме допуснали.
Първо ме интересуваше- "Кой е човека?"
Така свързах 9-те окръжности от западния зодиак с окръжността, с червените стрелки на изтока.
После го допълних с-"Как може да се помогне, точно на този човек, а не на човека изобщо?"
Така стигнах до кръвните групи. Японците са ги приели от запада и при назначаване на работа, го поставят като изискване за поста.
Тук идва и проблема със самовнушението, което е объркващо, ако е с А1 или А2!
Бавно и внимателно подхождах с учениците, след като съм си изяснил- "Кой е ученика?".
Всяка година се подготвях, за да посрещна поредните шестокласници!!!
Първи сблъсък, когато изваждаме от малко- голямо.
Сбъркам ли с подхода, остава омразата към математиката.
Така е и с възрастните, няма значение, колко са полезни знанията, ако не ги поднеса на хапки, стават отблъскващи и отиват в аптеката.
Това ме стресна в ТЕС, като го погледнах на първо четене, че се отнася за всички хора с еднакъв подход. Може да съм пропуснал нещо?
Резервиран съм, когато се получават купища знания по семинари, а не в малки групи и време за индивидуализиране.
Дори и близнаците са различни!!!
Напълно съм съгласен с Вас- " Аз съм на принципа, че здравето е бора между тялото и ума".
Когато разговарям с някого, винаги го питам-"Можеш ли да контролираш, когато гледаш, да виждаш?".
Очите са опасна съблазън, която променя всичко.
Успеем ли с плацебо, дори водата е безценно лекарство.
Тялото ни знае как(know how), но ние постоянно му пречим!
Моля Ви, да ме извините, за многословието!
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
12. анонимен - Много интересно, благодаря! Колко ...
10.06.2012 10:13
Много интересно, благодаря! Колко ли неща още не знаем?
цитирай
13. анонимен - Е това с концентричните кръгове на скенера направо ме ЗАСТРЕЛЯ!
20.06.2012 23:30
Може да бъде измислица само на един саморефериращ се доктор. Питай някой инж., който се занимава с медицинска апаратура, ще ти отговори, че този артефакт е проблем с платките на детекторния масив.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5800580
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930