Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2014 19:00 - "Марихуана"
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1814 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.11.2014 19:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Марихуана" - Част Втора
image Първата статия на тази тематика, "Марихуана (или истината за Индийския коноп)", предизвика голям интерес и доста коментари, така че не се почудих много, преди да откликна на призива на автора й - Дъг Ърчи, да публикувам продължението. За тези, които не помнят, в първата статия, с оригинално заглавие "Истинската причина, поради която марихуаната е нелегална", се привеждат аргументи в подкрепа на тезата, че марихуана не е обявена за незаконна, заради това, че е заплаха за ума и здравето на човека, а заради интересите на големия бизнес с петролни продукти. Посочват се и множество приложения на марихуаната, от които се лишаваме, понеже е в нелегалност.   Текущата статия е по-скоро интересен преглед на кореспонденцията, която автора е получил в отговор на първата си статия - доста лични истории, свързани с марихуаната, които се надявам да намерите за интригуващи...
   

image  В първата статия с оригинално заглавие "Истинската причина за обявяването на марихуаната за незаконна" Дъг се аргументира, че растението "марихуана" е обявено извън закона като опасен наркотик не заради вредите, които нанася на ума и тялото, а заради интересите на големия бизнес с петрол и петролни продукти. Представителите му нямат интерес в природни решения на проблемите и покриват истината за конопа и целенасочено създават "напастта марихуана". Според него конопът се е използвал и може да се използва за ИНДУСТРИАЛНИ цели, спасявайки дърветата, спестявайки замърсявания и унищожение на природната среда...
 
    "Толкова много хора ми писаха и казаха, че забраната на конопа е "лудост". Правителствата, без съмнение, знаят потенциала на тази трева. Те знаят, че канабисът може да реши енергийните проблеми; знаят, че биологично-разградими пластмаси може да се произвеждат от коноп; те осъзнават, че светът ще бъде по-безопасен и по-чист, ако е пълен с качествени конопени продукти... само ако правителствата дадат зелена светлина на индустриализацията на конопа. Управляващите са наясно и с МЕДИЦИНСКИТЕ ползи от канабиса. Що се отнася до дрехите, хартията и пластмасите - те могат да станат супер издържливи, да не говорим за хранителните продукти, изготвени на базата на марихуаната.
 
 E-mail-ите, породени от първата статия, питаха в голямата си част - ЗАЩО?
Вместо да индустриализират конопа и да спасят света... правителствата го забраниха. Създадоха чудовище от този безценен подарък на света (ако нямаме враг - те ще ни създадат...). Те трябваше да променят света, тъй като светът никога нямаше да се обърне срещу канабиса. От хиляди години, чак до древните египтяни, конопът е използван за благото на човешката раса.   Дали сме дорасли достатъчно, за да видим воала, с който са покрити нашите очи? Не можем повече да си позволим да бъдем мълчаливи и покорни агнета. Трбябва да говорим силно и да разпространяваме истината. Какво можем да направим? Споделяйте информацията, събудете хората за истинските факти и за потисканото знание по отношение на конопа. В крайна сметка, когато нагласата към конопа се промени, светът ще се промени към по-добро и ние ще спечелим.  
Голяма част от тези email отговори бяха под формата на лични истории. Тези "показания" отговарят на въпроса - "Помага ли или вреди конопът?". Нито авторът, нито всички писма могат да задоволят критика. Има и анти-конопени фанатици, атакуващи с реторика от всяка реклама на кампания против наркотиците в САЩ. В действителност едно от 100 писма са с позиция срещу тази на автора. За всеки един, който ми се нахвърляше и ме наричаше с имена (последните бяха основно от млади хора) имаше над 100 администратори, преподаватели, някои учени, активисти и други хора, които споделяха техните позитивни лични истории с мен. Много твърдяха, че стандартните медицински процедури и докторите са се провалили при тяхното лечение. Единственото облекчение от болестта им е бил конопът. Тук имате възможност да надникнете в някои от най-добрите и позитивни email-и от последните две години. Те са анонимни и с леки редакции, но са истински, с отбелязана датата на получаване.
 
20.06.2005 - Получих диагноза AVM - Артеро-венозни нарушения (Arterio Venous Malformation) - болест на нервната система, която предизвиква припадъци. На втората ми среща с моя невро-хирург минахме през листа с наркотиците, които ползвах по това време (марихуана). В този момент той ме погледна със закачлив поглед и каза - "не съм ви го казал аз: това в действителност ще понижи кръвното ви налагяне и ще се отрази положително на епилепсията".
 
23.06.2005 - Имах курс в колежа по употреба на наркотици, продавани на улицата, не фармацевтични такива. Научих, че в определени времена марихуаната е била легална и е била предписвана от медици и отпускана от аптекари за най-различни здравни проблеми - високо кръвно налягане, безсъние, глаукома, астма и др. Казаха ни, че правителството е решило да въведе данък от $25 на лекари, които я изписват и $35 такса за аптекарите, които я продават. В знак на протест и двете групи спират да се занимават с марихуана. В отговор президентът Харимън включва марихуаната към наркотиците в закона за наркотиците през 1914 (Narcotic Act 1914), наречен още Законът на Харимън. Конопът е вкаран като наркотик от клас 4, което означава, че няма негова медицинска употреба, а той дори не е наркотик никой няма доказателства, че е вреден по какъвто и да е начин. По време на курса ни показаха снимки, направени в началото на 20 век, на деца, пушещи трева... която, както ни казаха, можели да си купят за 5 цента от всяка аптека, напълно легално.
 
18.06.2005 - Не споменавате най-важната причина, поради която има непрекъсната битка срещу легализирането на марихуаната, защото тя наистина се използва, за да лекува болни хора успешно и без странични ефекти - нещо, което фармацевтичната индустрия не е постигнала с цялата си купчина от скъпи патентовани боклуци, които наричат лекарства. Те не искат да изгубят хватката, в която стискат милиарди долари, които биха изчезнали, ако могат да бъдат заместени с билка, която всеки може да отглежда в задния си двор.
 
18.06.2005 - Пуша канабис от 1962 година и сега съм на 83. Иска ми се да бях почнал като тинейджър. Най-добри пожелания.


Виж повече ТУК
 
Оригиналната статия можете да прочетете тук.
 Copyright by Doug Yurchey


Тагове:   марихуана,   част,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39752070
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031