Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2018 08:54 - ЗА РУСНАЦИТЕ, БЪЛГАРИТЕ И МАЛКО ЗА ИСТОРИЯТА
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 14983 Коментари: 55 Гласове:
-14

Последна промяна: 15.03.2018 08:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Руснаците са най-греховния народ на планетата. Те допуснаха грях, който трудно се разбира, още по-трудно се изкупва и най-трудно се забравя – те извършиха покушение срещу Духа на Историята и за кратко историческо време затвориха единствения алтернативен път за развитието на човечеството като вид. Това се оказа покушение срещу процеса на развитие, срещу програмата на Абсолюта, срещу титаничната борба на Всемира срещу призрака на ентропията.

            Много хора ще скочат срещу мен със сразяващ, според тях, аргумент : „Кой си ти, за да съдиш цял етнос и то – руския етнос ?”

          Ще отговоря скромно.

          Аз съм син на народ, в който преди 2000 – 3000 години се беше вселил Духът на историята, оценил неговите качества на прогресивност, неговата обща воля и настойчивост към велики дела. Преживял дълга и трагична съдба, българският етнос извърши най-великото си дело – завеща на руския народ своето единение с Духа на историята, надявайки се той да осъзнае и разбере същността на наследството и да го обогати, предложи и внедри в човешкия вид.

            Още в началото, което беше убедително, се почуства влиянието на вредни, но вродени, генетични мутации, смущаващи прогресивността на руския етнос и пречещи на неговата нова роля.  Последователно и неотклонно генетичната мутация се превръщаше в мирогледна деградация, която закономерно доведе руснаците до грехопадението -  на върха на своето могъщество, и когато Победата сияеше на близкия хоризонт, те загубиха менталната връзка с Духа на историята и се самоубиха. Самоубиха се без да преценяват последиците, че не се затриват само те, че съдбоносно е наранен Духът на историята, че самото човечество се изправя пред Абсолюта и че няма какво да му каже. А, това бележи началото на края!

            Разпадането на Съветския съюз беше до толкова абсурдно, нелогично, приличащо на постъпка на болен ум, че привърженците на конспирациите издигнаха тезата, че това е първи етап от инвазията на извънземен разум за овладяване на планетата Земя и унищожаване на Човечеството, тъй като то се е оказало конструкторска грешка на Абсолюта и вече е с изчерпани исторически възможности. Само така може да се оправдае безумието на 300 милиона съветски хора и още 200 милиона в социалистическия лагер, които не си мръднаха пръста да защитат своята страна и своята прогресивна идея. Такова зомбиране и преобръщане на съзнанието превръща почти мигновено човека в животно, подчинено единствено на инстинктите от началото на човешката еволюция. Тези зомбита замениха човешкото си бъдеще за банани, газирани напитки и дъвка и получиха срещу това маймунски опашки и издадени челюсти.

            В този процес особено се отличиха руснаците. И цената на този грях е изключително висока. Тази цена ще се изплаща дълго време и руснаците ще плащат разпънати на кръста на епохите. Ще страдат, защото много неща трябва да разберат и осъзнаят и сред тях е поучителната поговорка, че брат брата не храни, но тежко, кой си го няма. Защото разпадането на СССР е и главната причина за настъпилия планетарен хаос и за огромните жертви породени от този хаос – оценяват ги на над 30 000 000 ! Съветският съюз завърши Победата на р. Елба. След 55 години границите между двата свята вече бяха по реките Буг и Неман, за да се появят след още 25 години по р. Днепър. Ако историята се движи с такова темпо, след още 15-20 години границата ще минава по Москва-река или по Уралския хребет. Има над какво да се мисли.

        Странното е, че смутени и объркани, руснаците  първо започнаха да търсят алиби за греха си, и вместо да се вгледат в себе си, намериха най-лесното : за всичко са виновни съюзниците-предатели, тези, с които водеха заедно битките по кървавия път на живота. За някои от тях беше измислен специален термин – предатели-братушки. Това беше върхът на  тоталното руско объркване от собствените си грешки и заблуди. Във вербален вид то изразяваше затъмнения разсъдък от болката за случилото се и вътрешната непоносимост-от себе си. Този рефрен и до сега звучи и целенасочено се втълпява на подрастващите поколения. И този процес не е толкова невинен, колкото изглежда. Той не е само детска заблуда. Това е отказ от покаяние на най-„православния” народ, както се самотитуловат руснаците. И не е само и единствено вътрешноруски въпрос. Когато става дума за съдбините на  30 000 000 комунисти и на 4 милиарда души по света, това не е локален проблем, проблем само на една държава, на една партия и един народ. В индонезийския геноцид от 1965 година загинаха 2,5 милиона комунисти и техните семейства. Предателството на съветските комунисти има ли отношение към тяхната памет или не чак толкова ? Може би затова в Русия е популярен следния анекдот : „ако за миг си представим, че начело на държавата застане Сталин, първите, които ще поемат пътя към Колима, ще бъдат не руските либерали, а членовете на КПРФ” („politikus.ru”, 15.01.2018 г.).

            Руснаците няма защо да се сърдят, че в други страни правят със своята история същото, което правят „новите” руснаци в „нова” Русия. Първо в Русия възникна и се утвърди култът към националните (държавни) предатели.

            След триумфа на контрареволюцията, искат да ни убедят, че станалото в СССР си е вътрешно дело на КПСС и на съветските народи. И във фактологичен, и в нравствен план, такъв подход е отвратителен. Едва ли има по-голямо варварство и духовно престъпление една партия (КПСС) да ти обещава десетки години, че ще те води и те води към комунизъм и отново да те доведе до капитализъм. И всичко това сред море от кръв и жертви в името на обещания идеал. Тази „историческа” заслуга на следсталинската КПСС няма да бъде нито забравена, нито простена. Няма да бъде забравено и поведението на бившите комунисти след разпадането на Съветския съюз и на европейската социалистическа система, техният невиждан опортюнизъм, тяхната бясна алчност и невиждан егоизъм при превръщането им в капиталисти и буржоа, демонстрираният явен и таен антикомунизъм. Приносът на тези идейни ренегати, капитуланти и дезертьори за практическото ликвидиране на международното комунистическо движение и на европейските национални комунистически партии е много голям. Тези хора нямаха нито чест, нито достойнство. Те възникнаха от нищото и зад гърба си нямат никаква История –нито велики триумфи, нито реални трагедии. (Мединский в статията  "Битва при Ельцине": как нам учить уроки собственной истории" на сайте "История России"  -”zavtra.ru”-17.06.2016 г.)

         За да разберем, как се променя общественото съзнание, е достатъчно да погледнем как се промениха вчерашните съветски хора след радпадането на Съветския съюз. Внуците и правнуците на героите, победили Хитлер и прокарали на човечеството новите пътища в Космоса, се превърнаха в бандити, алкохолици, наркомани и проститутки. Ако се бяха родили 50 години по-рано, те щяха да станат шлосери, трактористи, инженери, или даже учени. (Почему бытие определяет сознание? (антиКОБ) – „cont.ws” – 4.01.2018 г.).

            Това посегателство срещу прогресистката еволюция, този терористичен удар срещу плановете на Абсолюта, този опит да бъдат ревизирани природните закони в полза на ентропийната компонента на основното диалектично противоречие на загадката на Всемира  и скъта ексистенциалното равнище на човешкото съзнание, свеждайки го до бананите и кокосовивите орехи в първобитната джунгла.

         Объркани в своя разпадащ се разум, руснаците по едно време се огледаха, и като се огледаха, се изплашиха - в един момент те стояха на края на бездната и Духа на историята размишляваше дали да ги остави да паднат в тази бездна, като несъстоял се и недостоен етнос или да му даде временно втори шанс. „Непрекъснатото очакване да се случи чудо е една от слабостите на руския народ” ,твърди Николай Бердяев. И  щастието споходи руснаците за пореден път, но под наблюдението и контрола на процеса, а не като саморазвитие.

            Особено непростим и недопустим изглежда руския грях от гледна точка на хегеловата философия на историята. По волята на Духа на историята в Русия се беше случило нещо невероятно, нещо уникално, нщо неповторимо – беше извършен невороятен исторически пробив, откриващ прекият път за решаването на Загадката на историята и на Загаздката на Всемира – алтернативния път на историческия процес. Фантастичното беше в това, че пробива стана в единствено  възможната точка на Планетата, точката която гаранираше най-високата вероятност за успех, поради невъзможността да бъде покорена територията на страната-месия. Подобни опити за пробив бяха правени и на други места на планетата : Франция, Германия, Унгария, Австрия, България, но всичките те завършиха трагично, не на последно място и поради ограничената територия лесно покорима от външните противници.

            Почти е невъзможно Духа на историята да повтори своя опит на някое друго място, като например Австралия, Бразилия или САЩ. Такива съвпадения и подараци на човечеството Духа на историята непознава и неползва, защото и в Природата те са изключение и значи, не се се случват като правило (закон). Даже това, което сега наблюдаваме с Руската Федерация може да го отнесем като към неразбираемо чудо и да го интерпретираме като чудо.  Вероятността да се оправи дейлериралия „влак” на Духа на Историята Духа е оставил на руския народ, а това е слабо утешение и съдържа слаба надежда !

            Трагедията на тази комедия е, че само руснаците могат да я надмогнат. Ако можем, нека им помогнем. Правили сме  го не един път !

         Българският етнос изпита горчивината на историческата несправедливост и се наслуша на отвратителни подигравки и унижения. В Русия израстна цяло поколение, което като чуе думата „българин” смръщва вежди и гневно процежда : „предатели-братушки”. Това е плашещо, защото е последният етап в логическата поредица:мнение настроение убеждение поведениеде йствие.

И това действие  може да се предвиди.

            Борбата с такива архитрудни проблеми, е не твърде ефикасна, защото става дума за понятия и същности стоящи над историческите факти, в екзистенциалната плоскост. Отново, обсебени от мнимо историческо величие, руснаците задълбаха в Историята и се срещнаха със своите корени. И в тези корени се появиха българите. Така борбата със себе си и с другите за опрощаване на греховете , се превърна в борба за поделяне на историята на общото Начало.

            Всеки обект/субект измъкнал се от края на бездната и възкръснал за нов живот, има да решава първоначално основна дилема : по кой път да тръгне, ако иска да достигне целта на Абсолюта – това е негово задължение като Суверен.

            Единият път е пътят на изминалата деградация стигнала до абсурда за „края на историята” с пълноценната патологичност на политическата система за ръководство на планетарния социум, вещаеща не неизбежния „край на историята”, а началото на края на Човечество като вид. Когато една държава е престанала да се самоуважава, когато една държава не знае нито от къде идва, нито на къде отива и когато народът на тази държава доброволно се е освободил от Духа на историята - и държавата, и народаът стават излишни за човечеството.

            Другият път е продължаването на човешката еволюция изхождайки от единството на Историята,  непрекъснато преодолявайки диалектически неизбежно възникващите противоречия и стремящо се неотклонно към разгадаване на Загадката на Всемира –постигане на целта на Абсолюта (Природата) като основаващо се на себе си и основаващо се положително на себе си положително ! (Карл Маркс).

            По-конкретно, вторият път изисква строго разграничаване между доминант и лидер на човечеството, която роля неизбежно възниква по пътя, и която по правото на българското наследство е предоставена на руския етнос, както беше по времето на съветския период. В това време руснаците не успяха да завършат своята духовна бифуркация, но историческия процес не търпи продължителни разриви и винаги довършва всеки започнал експеримент. Съветският проект не е завършен и затова принадлежи на бъдещето.

            Но по този път дебнат много опасности, от които най-главната е липсата на желание и воля за самооценка.

            Руснаците в някакъв унес днес пеят „Слався, страна, мы гордимся  тобой!” и са убедени, че вече са велика страна, с която всички трябва да се съобразяват. Но, не е така. На велика страна не свалят самолетите, не убиват посланиците, не гонят спортистите й от олимпиади, не я тормозят със санкции, не й блокират радиостанции и не й експроприират дипломатическата собственост. Велика страна не поднася на световния пазар на идеи мухлясали и брадясали идеологеми като славянофилство, братство между народите, монархичен патриотизъм, уваровата триада и недомислията на Александър ІІІ, които не привличат, а отблъсват. Една Велика страна не може да съществува само с армия и флот !

            Прави ли впечатление, че за цялото време на президенството на Путин, през предизборната президентска кампания Владимир Владимирович нито един път не е участвал в публичен дебат с друг кандидат-президент, на която публично да обяви резултатите от своето предишно президентство и програмата с нейните приоритети за новото президенство (срещите с трудящите се и пресконференциите не се броят – там нищо ново не се казва. Те са просто пиар акции). Този факт е много показателен, защото така се прави във всяка държава, която се самообявява за демократична. (виж материала „Почему Путин никогда не участвует в дебатах –„cont.ws” – 19.08.2018 г.”).

          Всичките опити на днешните руски властници да обединят руския народ чрез симбиоза между два същностно различни мирогледа – материалистичният и религиозният – издават ниска образователна и научна култура и нямат никакъв шанс за реализация.

            Не може да се гордееш и хвалиш с постиженията и победите на една друга държава, която в ежедневието заливаш с мръсотия, псвуваш я и я отхвърляш от собствената си история. Това не е само неетично. Това е подло, гнусно и животинско.

Какво бъдеще се очертава за Русия при сегашното разпределение на вътрешните политически сили и на съществуващия вънен натиск ?

         С голяма доза вероятност може да се предположи, че става дума за своеобразна „Корпорация Русия” със свръхзадача -транснационална корпорация „Евразийски съюз”, в които ще се намери място и за националния плутократичен „елит”, и за простия народ. Но, за да бъде ефикасна корпорацията трябва да има управленска йерархична структура (вертикала на властта) : топменъджмънт, линеен мениджмънт, специалисти и изпълнители. Ако това се проектира върху обществените структури, схемата става следната : олигархичен и властов елит (топ мениджмънт), чиновническа властова прослойка (линеен мениджмънт), специалисти (наука и техника, т.е. «нomo progressus») и останалия народ (изпълнители). Православието се замества с вярата и оповаването върху конкуренцията (свободния пазар), а монархичния принцип – с властовата вертикала.

          Такава корпоративна формация е част от глобалния съюз на транснационални корпорации. Но суверенната корпорация, каквато е днес Русия, е непригодна за  цивилизационната война, която се води. Корпорацията се базира на интереси, цивилизацията - на ценности.  Когато цивилизацията се утвърждава, нейните ценности придобиват институционален характер, стават база на правото и реда. Това, което наблюдаваме в Русия говори, че корпоративният ред ще се гради върху „бялата”, а не върху „червената” идея. Съвременото руско общество не е готово за преход от корпорация към цивилизация и то по модела на „червения” проект. Тази болезнена руска колизия  ще завърши само ако една от двете идеи капитулира. Сложно е да се каже кога това ще стане и може ли въобще да стане.

И тук се сблъскваме със странна и плашешта мистичност, която чертае по историческия път още по-странни и предупреждаващи знаци : мене, текел варес ! И тези предупреждения се  превръщат в жестока реалност. Два пъти в последните 100 години тази могъща и величава страна се срива в попътния прах независимо от своите смайващи победи и различните там дълбоки корени : непоклатимо народно единство,  висши благородни ценности. Това индицира някакво привнесено заболяване, някаква дълбока паталогия възникнали отдавана и тормозеща със своите разсейки организма на обекта, изтеризиращ под собствената си тяжест да носи и пренася във времето отговорността на Духа на историята за съдбата на човечеството. От къде идва тази страшна опасност ? Дали от вродена невъзможност или от незавършен еволюционен път, или просто от неразбиране и пренебрагване законите на Абсолюта ?

Ще проличи с времето означавайки ли всичко това естествен край или подлежи на терапия и оздравяване.

На къде е рецептата за това лечение ?

 Нали вече няма „класова борба” и революции. Има обучаване в умения и навици, диалогиране, консенсус, лоялна конкуренция, кариерно издигане, лидерство и „американска мечта”, т.е. пълен кеф и конфорт в лоното на транснационалните корпорации. И разнасяне на тези ценности по цялата Вселена до пълното единение с Абсолюта.

Може ли да има малоумник, който да вярва на подобна Свръхглобална перспестива, след като учени и Природа всекидневно ни изпращат зловещи предупреждения ? Нима не става ясно, че именно Абсолюта добронамерено е оставил  разбирането и осмислянето на реалността на своето отроче – човешкия разум и на неговите възможности за оценка и самооценка на собственото си битие, на схващане на ролята си във Вселената, т.е. защо се е появил като субект и как си представя бъдещето като вид. Или, казано обобщено, как той разбира загадката на Вселената и как я интерпретира.

Какво е това „бял проект” ?

Белият проект е проект  либерално-буржуазен и прозападен. Той е издигнат от масоните и тайните ложи, и си поставя за цел създаване на „единно човечество” управлявано от планетарно правителство. Руските ложи бяха вторични и концептуално зависими от западните „по-стари” партньори.

Проектът се базираше на убеждението, че след свалянето на самодържавието (или на социализмът – 1991-1993 г.), живота в Русия може да се направи като живата на Запад.

На създателите на «белия поект» не можаха да създадат привлекателен образ на бъдещето общество, което да превлече мнозинството от руския народ. Любимата идилия на богатата прослойка от руснаците с техните мили Холандия или Франция, беше приемлив за нищожна част от либералната интелигенция, буржуазията и дворянството. Но недаваше никакъв шанс за простия народ.

Подобна е ситуацията днес. Обявените цели да се догони Португалия по равнище на щастлив живот, Русия да стане «енергетична свърхдържава» са неприемливи за руснаците. Обикновенните хора много бързо забелязват, независимо от засилената официална пропаганда, че такъв модел съдържа «избрани» и «работен добитък». Че някой може да си позволи яхти и частни самолети, брилянти и скъпи къщи-дворци, а за други «няма пари».Че «златните деца» могат да карат суперколи и даже с тях да убиват  хора, без някой да им направи квото и да било, докато обикновения човек ще го затворят надълго ако одрежи изсъхнало дърво за да се стопли през зимата. Пътя за интегриране на Русия със Запада и загубването на нейната национална идентичност предопредели в значителна степен трагичното разделяне на цивилизационния и на държавния модел в Руската империя и катастрофата на «проекта Романов» .

Британският историк и философ Арнолд Тойнби (1889-1925 г.) съвсем справедливо отбелязва : «Макар прозападната политика да се водеше в Русия повече от два века, тя доведе Петрова Русия до пълен крах. Едно от обяснението на подобно развитие е, че вестернизацията не обхвана всичики страни от руския живат и беше строго ограничен в определени рамки, поради което западното влияние върху живота и руската култура  беше нищожно. Мощните традиционни културни пластове заедно със социалната  и индустриална изостаналост надвиха външното влияние и спомогнаха за успеха на руските болшевики (А. Тойнби. Постижение истории). Белия проект водеше към ликвидиране на руската цивилизация и подчиняване на руските остатъци на Запада. Затова народа подкрепи Червения проект с неговата главна идея за социална справедливост, съборност и замененето на формалната религия  с етиката нъ съвестта.(Почему проиграл Белый проект – Александр Самсонов – „topwar.ru” – 10.11.2017 г.).

         Много са подобните примери и те ни подсещат, че има някаква наследствена генетична линия, останала от векове, за която се говори и пише също от векове, та чак до В.И.Ленин. и тази линия е засегнала не само Русия. Ние, българите, също я  имаме.

            Често се питам, какво добро сме направили за Русия в последнит 20-25 години, освен да ядем кебабчета край Казанлък и  да се тръшкаме по кафенетата ? Подкрепихме ли Русия в най-трудните моменти от днешната й история ? Демонстрирахме ли като сърбите, например, нашата признателност ? Пратихме ли доброволци да защитават руския Крим ? Подкрепихме ли Русия поне един път в ООН ? Натовска Турция купува руско оръжие и прокарва руски тръбопроводи, а ние МИГ-вете си не можем да ремонтираме в Русия, а ги пращахмe в антиславянска и антируска Полша.

            Тогава ?!

            Ще минат години и много неща ще се забравят. Много принципи ще остаряват, но и много ще останат. Както има умни хора, има и глупави хора. Няма братски народи, има народи - месии и народи - роби. Може да си спомним рапорта на генерал-фелдмаршал Паскевич от 1855 г. : „Българите като негрите са привикнали с робството” (А.А.Меняйлов – „Россия : подноготная любви”, Из-во Линор”. М. 1999, стр. 488). На историческото поле всеки народ е сам и сам отговаря за съдбата си пред Духа на историята. Чърчил добре го е казал : „Народите трябва да бъдат съдени с оглед на ролята, която те играят в историята” (реч по Би Би Си. Виж  Евгения Калинова – Победителите и България: 1939-1945 г. Университеско из-во. София, 2004 г. Стр.33-34).          

            От Чърчил не трябва да се обиждаме. Той просто ни побутва по-добре да разберем и осъзнаем себе си. Спомнете си великият български химн  „Върви народе възродени”:

                                        Безвестен беше ти, безславен!...

                                        О, влез в Историята веч,

                                        ведно със другите славяни

                                        кръстосай дух със огнен меч!

            Какво възхитително прозрение ! Каква философска дълбочина – „кръстосай Дух със огнен меч !”. Това е духът на Историята, това е заветът, предаден от умираща България на възходяща Русия преди 1100 години. Това е съвременното месианство, което липсва на Русия !!

          Несъмнено, дълго да се заблуждава Духът на историята не може - той е придирчив, търпелив, но и решенията му са окончaтелни. Надеждата умира последна. Руското месианство, каквото и да значи то в момента, ме убеждава, че Русия е преродена България, поради което двата народа са родствени по кръв, земя, идеали и въжделения. И тогава българският път, започнал преди повече от 2000 години и руския път, започнал преди 100 години,  отново ще се слеят в Духа на историята по пътя, който води от пещерите към звездите , по който път няма да делим история, а просто ще я творим !

 




Гласувай:
12



1. planinitenabulgaria - Вам-
15.03.2018 09:40
горячими патриархкириловскими приветами! Тоже - валерийгергиевскими!
Йоханистааал
цитирай
2. ebry - Руснаците са генетично изродени. ...
15.03.2018 10:59
Руснаците са генетично изродени.
Щом им доставя удоволствие чудовища да им смъкват кожите.
От Иван Грозни до Путлер.
цитирай
3. ebry - А българските путинофили са още по ...
15.03.2018 11:00
А българските путинофили са още по жалки.
цитирай
4. merlin68 - Съгласен съм, че има народи които ...
15.03.2018 11:17
Съгласен съм, че има народи които като цяло притежават качества превръщащи ги в месиански. Тези качества се формират от битието на народите през вековете на историята им. Формира се един национален манталитет, подобно на айсберг, неговите видими части са фолклор, традиции и т.н. те са външен израз на скритата му и трудно определима същност. Но най-важното за един месиански народ е устойчивата демография. Един народ, започнал да се стапя "безпричинно", без войни, епидемии и прочие масови бедствия, никога не може да бъде месиански народ, защото това е народ - самоубиец. В този контекст, ако човечеството все още има бъдеще, то новите месиански народи са в Азия. Ако човечеството не се самоунищожи в скоро време, то на поколенията в недалечното бъдеще им предстои да видят какъв месиански проект ще прокарат петхилядолетните цивилизации на Китай и Индия. Едва ли днес някой (а още по-малко европеец), би могъл да си представи тези нови месиански идеи.
Що се отнася до Русия и нейния втори месиански шанс, то... нещата не са еднозначни като през 1950г. Не, че липсват качества, и не, че липсват послания, но определено липсва демографски материал. Русия е многонационална държава от векове, но винаги ядрото й е било руско. Руснаците с техния манталитет са носител и двигател на месианската роля на държавата. Те обаче не се репродуцират в достатъчен обем и е абсолютно нереално да се мисли, че докато те се топят, техният манталитет и месианската им роля ще се поеме от нови етноси в РФ. За България, въобще не ми се говори, много е тъжно, преди 2000 години, може и да е било така, но вече никога няма да бъде.
Не приемам обаче тезите за народите-предатели, народите-герои, народите-месии като предопределеност. Народите имат потенциал, но те са средство, месиите са малка елитарна група. Тази група трябва да съществува в нужния исторически момент, да е силна, решителна... и ред още качества. Тя трябва да носи месианско послание закодирано в народа, а не някакво свое и чуждо за масата. Въобще много фактори трябва да съвпадат по време и място, а това до голяма степен е и въпрос на шанс. Нещо подобно на случайните мутации в природата, хиляда неуспешни, една успешна.
цитирай
5. анонимен - Гиндев, чета и се питам дрогиран ли ...
15.03.2018 11:19
Гиндев, чета и се питам дрогиран ли си бил, когато си писал това?
Даже и най-върлите путинопитеци тук не биха нарекли съветската епоха път към Светлото бъдеще.
По твоята изумителна логика тези години на комунизма,. най-ужасните в човешката история, с най-големият сатана Сталин, са били на крачка от Рая.
Сталин, Мао, Пол Пот са тези дяволи, чийто наследник сега е вашият идол Путин.
Анатема за всички антихристи, които обявяват дявола за бог!
цитирай
6. saankii - абсолютно си прав, и..кратък,седерама! поздрави от мен!
15.03.2018 12:47
Сталин, Мао, Пол Пот са тези дяволи, чийто наследник сега е вашият идол Путин.
Анатема за всички антихристи, които обявяват дявола за бог!

Разбирам Идеята на автора/макар това да ми изглежда..
някаква надрусана с алогизми и противоречия..духовна и прокомунална пропаганда..
съжалявам,професоре,многоо труд сте хвърлил, с много срамни правописни грешки,
но, с това посадихте само, още по-голяма обърквация сред бълг.ошашавено народонаселение,обръгнало на какви ли не измами и лъжливи пророци..
след т.н.„Голяма Руска каша“ и дипломатическия гаф,
който беше умело активиран и заложен като бомба със закъснител.
насред обърканата и отчаяна бълг.демократична общественост,
вашите духовно-езотерични „откровения„ звучат фалшиво и ,уви...закъсняло..
/Юлия П.Тодорова
цитирай
7. jelezov - Пред нас е поредната забележителна ...
15.03.2018 15:31
Пред нас е поредната забележителна статия на проф. Гиндев. „Забележителна” не е празно хвалебствие, а определение, което тя действително заслужава, заради множество оригинални съждения, които може и да бъдат оспорени, именно защото са оригинални. Например първата мисъл: „Руснаците са най-греховния народ на планетата. Те допуснаха грях, който трудно се разбира, още по-трудно се изкупва и най-трудно се забравя – …” предизвика в съзнанието ми раздвоение. Действително контрареволюцията, която те допуснаха е „страшен грях”, но според мен това не ги прави „най-греховния народ”. За сега все още приоритет запазват немците от първата половина на 20 в. Хегел, а след него и Маркс, още по-категорично, различават обяснението от оправданието/осъждането в тяхното единство. Крахът на съветския модел на социализма такъв, какъвто стана след смъртта (убийството) на Сталин, вече е обяснен достатъчно задълбочено и научно (интердисциплинно) обосновано, в т. ч. и в двутомника на проф. Гиндев „ВЕКЪТ НА СТАЛИН”.
Тук не се наемам да анализирам цялата статия – от „прима виста” това е невъзможно. Затова ще посоча само един момент, който се набива в съзнанието след сравнението на статията и коментара на merlin68. В статията има мъъъничко повече детерминизъм, отколкото би допуснал Маркс, ако можеше да коментира тези събития и факти, а в коментара, особено в заключителния му абзац, се акцентира върху случайността, без която, както някъде Маркс отбелязва, Историята би изглеждала доста мистично.
цитирай
8. troina - ..върнах се, за да ви..благодаря за свободната Трибуна/Юлия
15.03.2018 16:12

Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще
защитавам правото ти да го казваш.
Волтер
цитирай
9. vmir - вы что с ума сошли что ли...
15.03.2018 17:09
цитирай
10. анонимен - Няма нищо по -естествено от разп...
15.03.2018 17:41
Няма нищо по -естествено от разпадането на Съветската империя на злото.Точно както са се разпадали всички империи - от Персийската през Римската до Британската. Защото всички се крепят върху тиранията.Но ако предишните издържаха столетия, дяволското изчадие СССР се срути за десетилетия.Защото няма в човешката история по-уродлива от нея.Безумие е да се търсят предатели, самата съветска система е прогнила, по рождение дефектна.Марксизмът и ленинизмът са мутации и световната цивилизация ги отхвърли.
Между 15 и 45 милиони са жертвите на сталинизма.Ако другият демон Хитлер избиваше чужди народи, Сталин избиваше своя.И нищо месианско няма в тоя руски народ, който е също някакво ГМО в еволюцията.
Откакто съществува, Русия е наш смъртен враг.Аксаков го каза ясно - Всяко тържество на България е смърт за Русия.Гениите като Ломоносов и Чайковски са бели врани сред оскотелите мужици, истински роби спрямо нашите прадеди от Копривщица.
Когато Дяволът е моделирал света, най-великото му постижение е било Русия.
цитирай
11. bumerang - Моля?
15.03.2018 17:46
"След триумфа на контрареволюцията, искат да ни убедят, че станалото в СССР си е вътрешно дело на КПСС и на съветските народи. И във фактологичен, и в нравствен план, такъв подход е отвратителен. Едва ли има по-голямо варварство и духовно престъпление една партия (КПСС) да ти обещава десетки години, че ще те води и те води към комунизъм и отново да те доведе до капитализъм. И всичко това сред море от кръв и жертви в името на обещания идеал. Тази „историческа” заслуга на следсталинската КПСС няма да бъде нито забравена, нито простена. Няма да бъде забравено и поведението на бившите комунисти след разпадането на Съветския съюз и на европейската социалистическа система, техният невиждан опортюнизъм, тяхната бясна алчност и невиждан егоизъм при превръщането им в капиталисти и буржоа, демонстрираният явен и таен антикомунизъм. Приносът на тези идейни ренегати, капитуланти и дезертьори за практическото ликвидиране на международното комунистическо движение и на европейските национални комунистически партии е много голям. Тези хора нямаха нито чест, нито достойнство. Те възникнаха от нищото и зад гърба си нямат никаква История –нито велики триумфи, нито реални трагедии. (Мединский в статията "Битва при Ельцине": как нам учить уроки собственной истории" на сайте "История России" -”zavtra”-17.06.2016 г.)"

Идеал? Какъв идеал може да се постигне "сред море от кръв и жертви"? Кой може да вярва в това?
"Те (разб. следсталинските комунисти - б.м.) възникнаха от нищото". А сталинските от къде възникнаха? И какво имаха зад гърба си? Не беше ли пак "море от к кръв и жертви? Или не море, а океан?

"Няма братски народи, има народи - месии и народи - роби. Може да си спомним рапорта на генерал-фелдмаршал Паскевич от 1855 г. : „Българите като негрите са привикнали с робството” (А.А.Меняйлов – „Россия : подноготная любви"

Ами добре си го спомняте. Вие привикнахте ли? И питате какво сме направили за Русия последните 20-25 год.? Като какви? Като роби ли?

цитирай
12. get - - Другарю Гиндев ...другарю Гиндев - как намерихте пък и приложихте КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО - ТОВА ОТ ... ?
15.03.2018 18:03
... Ст. Михайловски?
- Та това Е ИМЕННО ПРИМЕРА НЕ САМО ЗА ИСТОРИЧЕСКИ а и ЗА ДУХОВЕН КОЛАБОРИЦИОНИЗЪМ и ПРЕДАТЕЛСТВО НА КОМУНИСТИТЕ пред СЪВЕТСКИТЕ СИ ГУВЕРНЬОРИ!
цитат-аргумент по Гиндев:
"От Чърчил не трябва да се обиждаме. Той просто ни побутва по-добре да разберем и осъзнаем себе си. Спомнете си великият български химн „Върви народе възродени”:

Безвестен беше ти, безславен!...

О, влез в Историята веч,

ведно със другите славяни

кръстосай дух със огнен меч!


- Отново ПОВТАРЯМ - този стих, който сте го поместили ГО НЯМА В ОРИГИНАЛНОТО ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА Михайловски - този стих е ПРИКАЧЕН НА МЯСТОТО НА ЕДИН ДРУГ СЛЕД "9-ти СЕПТЕМВРИ"(!!) - поради срах да не се наруши полит-коректността на "братската дружба" С ДВОЙНАТА НИ "ОСВОБОДИТЕЛКА" !!

ОТГОВОР НА ФАЛШИВИЯТ ЦИТАТ - тоест оригиналния ТЕКСТ НА СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ - който плашеше българските потурнаци от комунистически произход - Е!

"Безвестен беше ти безсславен -
"О, влез в Историята веч,
духовно покори(л) страните,
които завладя със меч!"

- Защото ТОВА Е И ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА! - Ние българите ... чрез КИЕВСКА РУС - пост държавно образование на СТАРА и ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ - Завземаме земи НАСЕЛЕНИ ПРЕДИМНО С УГРО-ФИНСКИ НАРОДИ(тоест пред-образа на така известното след 11-ти век на Владимиро-Суздалското княжество(!) ... на които НОСИМ ЕЗИК И ДУХОВНОСТ ... та ги правим от диваци - хора, тоест ЕВРОПЕЙЦИ!

- Четете ПОВЕЧЕ, ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ, другарю Гиндев - за да не се излагате по такъв елементарен начин!?
цитирай
13. x111 - Руснаците са генетично изродени. ...
15.03.2018 18:37
анонимен написа:
Руснаците са генетично изродени.
Щом им доставя удоволствие чудовища да им смъкват кожите.
От Иван Грозни до Путлер.



Ти си изрод,жалък олигофрен.Защо ли природата изобщо те е създала,сигурно когато те е създавала е лежала в психиатрията и гледала филм на ужасите.
цитирай
14. x111 - Няма нищо по -естествено от разп...
15.03.2018 18:39
cederama написа:
Няма нищо по -естествено от разпадането на Съветската империя на злото.Точно както са се разпадали всички империи - от Персийската през Римската до Британската. Защото всички се крепят върху тиранията.Но ако предишните издържаха столетия, дяволското изчадие СССР се срути за десетилетия.Защото няма в човешката история по-уродлива от нея.Безумие е да се търсят предатели, самата съветска система е прогнила, по рождение дефектна.Марксизмът и ленинизмът са мутации и световната цивилизация ги отхвърли.
Между 15 и 45 милиони са жертвите на сталинизма.Ако другият демон Хитлер избиваше чужди народи, Сталин избиваше своя.И нищо месианско няма в тоя руски народ, който е също някакво ГМО в еволюцията.
Откакто съществува, Русия е наш смъртен враг.Аксаков го каза ясно - Всяко тържество на България е смърт за Русия.Гениите като Ломоносов и Чайковски са бели врани сред оскотелите мужици, истински роби спрямо нашите прадеди от Копривщица.
Когато Дяволът е моделирал света, най-великото му постижение е било Русия.


Империята на злото е на друго място,отвъд океана,откъдето получаваш и парички да плямпаш глупости,идиот с идиота.
цитирай
15. x111 - Море от идиотски коментари,а не от жертви.Но нека си живеят жалките простиутки на ЮСАИД в паралелния свят
15.03.2018 18:40
Превъзходна статия,професор Гиндев!Както винаги.
цитирай
16. x111 - Русофобия=Хомосексуализъм
15.03.2018 18:43
Аксиома.
цитирай
17. x111 - до "коментаторите" гет и бумеранг
15.03.2018 18:50
И къде са фактите за "моретата от жертви"?Или пак ще си цитираме художествени произведение.При Сталин населението на СССР се удвоява и то при положение,че нацизма изби 30 милиона съветски граждани.
А вие тъпанарчета и вашите работодатели от ЮСАИД и политическите ви кумири от психодясното за четвърт век съкратихте населението на България с 3 милиона души,извършихте геноцид срещу българския народ,съсипахте всичко в България,и имате наглостта да се подвизавате по форумите и да произнасяте "исторически присъди".Ще има нов Народен съд,този път народното възмездие няма да ви подмине,и в Америка ще ви намерим.
цитирай
18. x111 - "Покрай сухото" (ру...
15.03.2018 19:13
анонимен написа:
"Покрай сухото" (руските фино-угри) нека да не горим и суровото (потиснатите от миризливия руско ботуш народи окупирани по едно или друго време от Московски Блядистан, включително волжките българи).

Поробените от Руската империя народи се нуждаят от нашата братска помощ и правителството на България трябва да се присъедини към затваряне дипломатическите мисии на Русия у нас, по примера на нашите ТАТО/ЕС партнжори.

Като активен член на Атлантически клуб комунистическияр птостфесор Гиндев ще ме подкрепи. :)



Поробена ти е главата,поробена от тежка маниакална шизофрения.
цитирай
19. x111 - Анонимен пъзльо,глупак
15.03.2018 19:16
анонимен написа:
призовава за "народен съд" - съгласен съм с тебе Гиндев, понеже България е горд член както на НАТО така и на ЕС и всяко варждебно дейсттие от страна на враговете, в случая Русия, следфва да бъде наказано.

Нека започнем с "народния съд", т.е. да осъдим руските слуги и сътрудници защото се оказват национални предатели сътрудничащи на враговете на България. Ти какви присъди предлагаш за враговете на НАТО и ЕС?



Враговете на България са твоите работодатели от Запад.И да,те заслужават народно възмездие.За твоето нато няма да си мръдна и малкия пръст,напротив,като истински българин ще го саботирам,ще работя и воювам против него.
цитирай
20. x111 - Анонимния идиот продължава с логореята
15.03.2018 19:29
анонимен написа:
руснаците си фино угри, които по времето на Петър I заимстват старо-българския език използуван в руските църкви (компилиран от Ломоносов). Българите също не са славяни, освен езика ни, който хитро е насаден от Източно Римската Империя чрез Моравската школа (от земите на бивша Чехословаки).

Така, че затрий го този твой химн който си цитирал, защото нито руснаците нито пък българите произхождат генетично от славянски племена. Това е резултата от пан-славистката пропаганда, част от идеологичта на имперска Русия за завладяване на половин Европа, но ти като член на Атлантическия клуб, т.е. върл НАТО-вец би следвасло да не разпорстраняваш руска пропаганда../ или са те пообъркали още от военните училища и не си прочел никаква литература след като се срина недъгавото изчадие СССР? Одърде Гиндев, не ставаш вече и за трол, защото разпространяват извехтяла руска пропаганда.



Колко пъти нормалните хора ти казаха,че трябва да се консултираш с психиатър преди да изливаш откачените си писания в този високоинтелектуален блог.
цитирай
21. анонимен - Ето доказателства,че путиноидите не са хора, а уроди.
15.03.2018 19:42
x111 написа:
И къде са фактите за "моретата от жертви"?Или пак ще си цитираме художествени произведение.При Сталин населението на СССР се удвоява и то при положение,че нацизма изби 30 милиона съветски граждани.
А вие тъпанарчета и вашите работодатели от ЮСАИД и политическите ви кумири от психодясното за четвърт век съкратихте населението на България с 3 милиона души,извършихте геноцид срещу българския народ,съсипахте всичко в България,и имате наглостта да се подвизавате по форумите и да произнасяте "исторически присъди".Ще има нов Народен съд,този път народното възмездие няма да ви подмине,и в Америка ще ви намерим.

цитирай
22. анонимен - Ти си путинска мърша.
15.03.2018 19:44
x111 написа:
анонимен написа:
"Покрай сухото" (руските фино-угри) нека да не горим и суровото (потиснатите от миризливия руско ботуш народи окупирани по едно или друго време от Московски Блядистан, включително волжките българи).

Поробените от Руската империя народи се нуждаят от нашата братска помощ и правителството на България трябва да се присъедини към затваряне дипломатическите мисии на Русия у нас, по примера на нашите ТАТО/ЕС партнжори.

Като активен член на Атлантически клуб комунистическияр птостфесор Гиндев ще ме подкрепи. :)



Поробена ти е главата,поробена от тежка маниакална шизофрения.

цитирай
23. bumerang - Към строителите на "идеала",
15.03.2018 19:45
Не ме търсете в Америка, тук съм. На разположение на "идеалните". Ще чакам разстрела. Дано с моята кръв да се налочите и да оставите внуците ми на мира с вашите кървави "идеали".

Пп:
За факти ли питате? Няма факти. И архипелаг Гулаг няма. Нищо няма. Всичко е изтрито, заличено, разбира се. Има само жертви, случайно останали живи, които помнят. Но и те са на свършване поради старост. Кръволоците са чисти! Ще строят отново "идеала". Ура!
цитирай
24. анонимен - Дами и господа, сами видяхте пут...
15.03.2018 19:46
Дами и господа, сами видяхте путиноидите.
Едно е да твърдиш, че това са изроди, друго е те да го покажат сами.
цитирай
25. анонимен - Не си обикновена мърша, а путинска.
15.03.2018 19:47
x111 написа:
анонимен написа:
Руснаците са генетично изродени.
Щом им доставя удоволствие чудовища да им смъкват кожите.
От Иван Грозни до Путлер.



Ти си изрод,жалък олигофрен.Защо ли природата изобщо те е създала,сигурно когато те е създавала е лежала в психиатрията и гледала филм на ужасите.

цитирай
26. ebry - Точно затова тая отрепка се е кръ...
15.03.2018 19:56
Точно затова тая отрепка се е кръстила х-11, защото мечтае пак червените фашаги да трепят народа.
Конкретно др.професор по малоумие трябва да се лекува в психиатрията,.където с усмирителна риза да търси Маркс, Ленин и Сталин.
цитирай
27. vaqueero - СТАЛИН е БОГ
15.03.2018 20:24
СТАЛИН е БОГ
цитирай
28. x111 - Руснаците са генетично изродени. ...
15.03.2018 20:34
cederama написа:
x111 написа:
анонимен написа:
Руснаците са генетично изродени.
Щом им доставя удоволствие чудовища да им смъкват кожите.
От Иван Грозни до Путлер.



Ти си изрод,жалък олигофрен.Защо ли природата изобщо те е създала,сигурно когато те е създавала е лежала в психиатрията и гледала филм на ужасите.



Щом е путинска-това е комплимент за мен.Но това не променя факта,че ти си грешка на природата,груба грешка на природата.
цитирай
29. x111 - Точно затова тая отрепка се е кръ...
15.03.2018 20:36
анонимен написа:
Точно затова тая отрепка се е кръстила х-11, защото мечтае пак червените фашаги да трепят народа.
Конкретно др.професор по малоумие трябва да се лекува в психиатрията,.където с усмирителна риза да търси Маркс, Ленин и Сталин.



Отрепките са в твоите болно съзнание,страхливо и завистливо.Фактите не са виновни,че ти си дебил.
цитирай
30. x111 - Дами и господа, сами видяхте пут...
15.03.2018 20:38
cederama написа:
Дами и господа, сами видяхте путиноидите.
Едно е да твърдиш, че това са изроди, друго е те да го покажат сами.


Можеш само да джавкаш на себе си,скопен импотент.Путин е мъж,а ти са жалка пу.ка,каквито са твоите истерични работдатели.
цитирай
31. x111 - Не ме търсете в Америка, тук съм. На ...
15.03.2018 20:52
bumerang написа:
Не ме търсете в Америка, тук съм. На разположение на "идеалните". Ще чакам разстрела. Дано с моята кръв да се налочите и да оставите внуците ми на мира с вашите кървави "идеали".

Пп:
За факти ли питате? Няма факти. И архипелаг Гулаг няма. Нищо няма. Всичко е изтрито, заличено, разбира се. Има само жертви, случайно останали живи, които помнят. Но и те са на свършване поради старост. Кръволоците са чисти! Ще строят отново "идеала". Ура!



Бумеранг,има официална статистика и стотици фактологически изследвания за архипелаг Гулаг,там няма такива гигантски числа.Това даже противоречи на елемнтарната аритметика,защото ако в Гулаг са "умрели 30 милиона" и непорсдествено след войната са загинали 30 милиона,то нямаше да остане млад човек в СССР и особено в РСФСР,а то не само,че остана, но "страшния Сталин" удвои населението на Съветския Съюз-факт признат дори от ЦРУ,ООН.

Ако раждаемостта по време на царския режим е била съхранена в СССР,то населението на Русия щяло да бъде 500 милиона,"вижте колко хора са убили комунистите"-антилогиката на такива като Солженицин.Ха,ами по тази логика и Англия е убила повече от 100 милиона англичани,защото раждаемостта в Англия,САЩ и Германия също намалява драстично през 19-20 век,но защо намалява?Много просто,защото и там протича процес на урбанизация в следствие на индустриализацията,процес на увеличаване на градското население,а градското население създава по-малко деца-напълно логично.В СССР при Сталин протича същия процес,защо ситуяцията в СССР трябва да бъде по-различна ?

Виждаш ли с какви елементарни методи и глупости се воюва срещу историята на СССР.

Никой никого не идеализира,но и да се борави само с идеологически неверни клишета е въпрос на глупост.
цитирай
32. x111 - СТАЛИН е БОГ Ефективен мени...
15.03.2018 20:55
анонимен написа:
СТАЛИН е БОГ


Ефективен мениджър.
цитирай
33. анонимен - Хайде, идиот! Вземай професора ...
15.03.2018 21:08
Хайде, идиот!
Вземай професора под ръка и в някоя кочина.
Там двамата путиноиди си говорете на руски с прасетата.
цитирай
34. x111 - Хайде, идиот!Вземай професора ...
15.03.2018 21:14
cederama написа:
Хайде, идиот!
Вземай професора под ръка и в някоя кочина.
Там двамата путиноиди си говорете на руски с прасетата.



Прасето е много полезно животно и не заслужава твоите обиди.Най-вкусното и най-енергоефктивното месо,способно да избави човечеството от глад.

Що се отнася до руския език,разбира се за мен е въпрос на чест и естетическа наслада да говоря езика на Чехов,Толстой и Шостакович,още веднъж благодаря за комплимента.
цитирай
35. bumerang - x111
15.03.2018 21:29
Стъкмистиката не ме интересува.И никъде не съм споменавала цифра. Цифри има в съчинението. За мен няма значение дали са 10 или 30 милиона ПОГУБЕНИТЕ ХОРА. И твоята заплаха.
цитирай
36. x111 - Стъкмистиката не ме интересува. И ...
15.03.2018 21:58
bumerang написа:
Стъкмистиката не ме интересува.И никъде не съм споменавала цифра. Цифри има в съчинението. За мен няма значение дали са 10 или 30 милиона ПОГУБЕНИТЕ ХОРА. И твоята заплаха.



Не са никакви милиони,погубени хора има във всяка епоха,още по-малко западните страни имат основание да говорят от позицията на морала и хуманноста,да раздават присъди,та те са най-големите убийци в човешката история и в настоящето.Щом фактите не те е интересуват,толкова по-зле за теб.
цитирай
37. bumerang - Казах и пак повтарям:
15.03.2018 23:18
СТЪКМИСТИКАТА И ФАЛШИФИКАЦИИТЕ НА ВИНОВНИТЕ ЗА ЗЛОДЕЯНИЯТА НЕ МЕ
ИНТЕРЕСУВАТ !!! ЗАЩОТО ТЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА ЛЪЖАТ. ИНТЕРЕСУВА МЕ КРЪВОЖАДНОСТТА НА ПОДОБНИТЕ НА ТЕБ. И НЕ ГОВОРЯ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА НИКОЯ ЗАПАДНА СТРАНА. А ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ЧОВЕК, СЪЧУВСТВАЩ НА ВСИЧКИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ.
цитирай
38. get - - ХОМОС СОВЕТИКУСА с не-определен ДЖЕНДЪР ПОЛ - в предвид, че пише като МЪЖ в трето лице ед.ч. ... ?
16.03.2018 00:15
x111 написа:

И никъде не съм споменавала цифра. ...


... може ли ми изкоментира - Защо (предвид ДЖЕНДЪРСКОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ ?)
x111 написа:

Що се отнася до руския език,разбира се за мен е въпрос на чест и естетическа наслада да говоря езика на Чехов,Толстой и Шостакович ...

- Следното КАЗАНО ОТ Александър Сергеевич - той Й ЕДИН ОТ БАЩИТЕ НА "РУСКИЯТ ЕЗИК", наред с Ломоносов и Ф. Прокопович И ОЩЕ ДВАМА - Е КАЗАЛ СЛЕДНОТО ?

- Пушкин с горячностью воскликнул:
«Мои дети будут читать вместе со мною Библию в подлиннике».
«По-славянски?» – спросил Хомяков(Алексей Степанович).
«По-славянски, – подтвердил Пушкин, – я сам их обучу ему».
.............................
Цитируется по воспоминаниям императорской фрейлины Александры Смирновой–Россет.
Знакомая, друг и собеседник А. С. Пушкина, В. А. Жуковского, Н. В. Гоголя, М. Ю. Лермонтова.
Братья Александры — Александр и Климентий Россеты (Россети) — также принадлежали к окружению Пушкина

- С други думи >> БАЩАТА НА РУСКИЯ ЕЗИК - ПУШКИН << ИСКА ДА ЧЕТЕ НА НАЙ-ПРАВИЛНИЯТ ЕЗИК - църковно-славянският от който Е ПРОИЗЛЯЗЪЛ РУССКИЯ ... ИМАЙКИ В ПРЕДВИД ЧЕ църковно славянския Е ПРОИЗВОДЕН НА СТАРО-БЪЛГАРСКИ - то тогава СПОРЕД ПУШКИН - какъв е БИЛ ЕЗИКА основа на ПРОТО-ВЕЛИКО-РУСКИЯ на който след 17-ти век заговорват МОСКОВИТИТЕ от бившети Владимиро-Суздалско и по-късно МОСКОВСКО ВЕЛИКО(татарско) КНЯЖЕСТВО ... прерастнало с ПОМОЩА НА ЗАПАДА по време на ПЕТЪР ВЕЛИКИ В ИМПЕРИЯ?

- Прост въпрос за нас БЪЛГАРИТЕ -НО? Ще ли е постижим отговора за хомо-съветикуса подписващ(а) се с псевдонима Х-111 ... от КОЙ ЕЗИК ПРОИЗЛИЗА ТОЗИ - с който тя(то) така се гордее - четейки го :))) ?

- Нещастно момиче изпаднало в психично раздвояване на личността - РАЗБЕРЕТЕ - ТОВА КОЕТО В МОМЕНТА СЕ ПРИПОЗНАВА КАТО - ВЕЛИКО-РУСИ ... до преди няколко века си е било обикновена чухна-мордва ... в последствие ЗАПРИКАЗВАЛА НА ЕДИН ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ - който НЕ Е СЛАВЯНСКИ а СТАРО-БЪЛГАРСКИ - sic!
- За разлика от украинци приказващи на ...?
цитирай
39. jelezov - Интересен и показателен феномен. ...
16.03.2018 00:19
Интересен и показателен феномен. Една забележителна статия, както с основание я определих в първия си коментар, за около 14 часа бе прочетена от 1262 човека и предизвика лавина от 40 коментара и 31 оценки, от които 9 положителни и 21 отрицателни. 19 от коментарите са негативни и са написани от 6 читатели. Тяхното качество, като интелектуален продукт, е равно на нула. Констатация, която не се нуждае от доказателство, защото е видна. Това на свой ред е доказателство и за това, че авторите им, наред с всякакви други определения, може да бъдат наречени и глупаци по рождение. Това, от една страна, ги оправдава, а от друга – радва противниците на капитализма, защото е поредното доказателство, че неговата интелектуална защита вече е абсолютно невъзможна, щом апологетите му са с такива възможности.
И ако този извод може да бъде оспорен с аргумента, че виртуалното пространство на blog не е представително, ще посоча друг пример. Днес в предаването по БНТ „Още от деня”, гостуващият известен писател - някогашен дисидент Димитър Бочев, в обвиненията си към Русия не надхвърли интелектуалния мащаб например на блогърите cederama или saankii.
цитирай
40. krumbelosvet - Не за първи път
16.03.2018 10:43
Не за първи път професор Гиндев прави психо-феноменологичен разрез на едно ВОЕННО събитие. На ПОБЕДАТА НА САЩ в студената война, постигната със СМАЗВАЩО ПРЕВЪЗХОДСТВО в науката за управление на ВСИЧКО - Кибернетиката, дълго време отричана в СССР. Плюс смазващо превъзходство в електрониката и електро-магнитните оръжия, гръмнали Червобил и приземили немско самолетче на Червения площад, и БЪРКАЛО В МОЗЪКА НА РУСИТЕ. След което на игноранта Горби можеше да се поставят УЛТИМАТУМИ. Този човечец май даже и за предател не става.
Но на професор Гиндев е простено. Той е представител на ХУМАНИТАРНИТЕ науки, а в победата на САЩ няма нищо хуманно.
А това, че Русия е наследник на Старата Велика България, за мене е ФАКТ, който обаче СВЕТЪТ не е готов да приеме. В това, в изтъкването на тоя факт, е голямата заслуга на професора. (Дънов има едно изказване, да не са вживяваме много, че сме българи, защото БЪЛГАРИТЕ СЕГА СЕ НАРИЧАТ ДРУГОЯЧЕ. Спорно изказване, и май антибългарско. Дънов има и др. такива изказвания. Може би не случайно е бил в Америка и оттам се връща пророк...)
цитирай
41. krumbelosvet - Събрало се тук
16.03.2018 10:54
Събрало се тук цялото анти-ком и ру-фоб тролско воинство. Като за парад и преброяване.
цитирай
42. x111 - Това им е и нивото,г-н Железов.Няма логика,няма самостоятелни разсъждения
16.03.2018 15:10
Американската или по-точно западната лъжлива пропагандна машина казва : А..

Българските им адепти : ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА


Аз убивам/ !/ помилвани шпиони в "най-удобния" за мен момент,убивам ги обикновено след 10 години спокоен живот,как защо?
Защото така казва божествения Запад и красавицата Тереза Мей :)))))))))))))))))

"1984" на Оруел ряпа да яде.
цитирай
43. x111 - А казват,че нацизмът си бил отишъл,напротив процъвтява....
16.03.2018 15:22
Между другото в "рая на свободата и демокрацията" -САЩ,за държавна измяна,за шпионаж в чужда държава-не само,че нямаше да има помилване или присъда от 13 години,а направо доживотна присъда или екзекуция,но да,американците са божествени: висша раса,на тях всичко им е позволено,на другите не.

На тях,богоизбраните американци, им е позволено да говорят за "свобода на словото",а едновременно с това да въвеждат санкции срещу неудобни журналисти,само защото имат различна гледна точка от тях.Къде е международното медийна солидарност,защо мълчат "обективните български" медии,разните там писателчета и "дисиденти"?

Само сляп,дрогиран или завършен мерзавец,по-точно клиничен американофоб,може да защитава политиката на САЩ и Запада,политика на неонацизма,политика която отдавна е отхвърлила презупцията за невинност,политика на агресията,лъжата и хаоса,само завършен малоумник не вижда това.Двойните им стандарти-визитната картичка нацизма,ще ги погубят,за съжаление заедно с много невинни хора.
цитирай
44. x111 - Западняците са гузни затова изпадат в истерия без да предоставят доказателства,няма разследване,но "знаят" виновните
16.03.2018 15:40
Американците не се посвениха да унищожат свои кораби в Тонскинския залив и да обвинят за това Северен Виетнам,съответно да получат повод за война,та сега ли?
САЩ и Великобритания са царе на гнусните провокации,даже имат название за този тип операции : false flag operation.
Руската икономика започна да се възстановява,Путин ги уплаши с обръщението си към Федералното събрание,трябваше западните провокатори да реагират.
А целта,мотива на западната вина в тази провокация е,че това ще им даде повод отново да грабят руското национално богатство,този път да конфискуват имуществото на руските новобогаташи на Запад и прочие мерки.Това е ясно и на малките деца.Естествено плюс поредното банално очерняне на руския президент и държава.
Всички тези детски провокациии за идиоти такива като мен са ги предвидили отдавна.Западняците стават банални с елемнтарните си и тъпи скалъпени истории,но като се има предвид,че този зле подготвен западен пасквил е подготвен за западната аудитория-нещата стават ясни.
цитирай
45. x111 - Саша Роджерс
16.03.2018 16:02
СССР отказался от политических убийств ещё в пятидесятых годах, и это общеизвестный факт (в отличие от США, которые практикуют их до сих пор). И современная российская внешняя разведка их также не использует.
Причём никто не в состоянии объяснить "логику", согласно которой нужно было держать Скрипаля в тюрьме четыре года, затем обменять, позволить ему восемь лет жить в Великобритании, а потом отравить за неделю до выборов Президента Российской Федерации.
Объяснение людей с комиксовым мышлением "Просто Путин ЗЛОЙ" у адекватных людей может вызвать только фейспалм.
В общем, есть только две вменяемые версии произошедшего: несчастный случай и действия самой британской разведки.
Причём даже если это изначально несчастный случай, то его сразу же начали использовать в политических целях. Британцы на самом высоком уровне (премьер-министр Тереза Мэй - на сегодняшний день второй человек в королевстве) объявили, что виновата Россия, якобы вещество, которым отравили Скрипаля произведено в России (что, кстати, само по себе тоже ничего не доказывает) и вызвали посла РФ в Британии для объяснений.
На что Лавров резонно заметил "А где пруфы, Билли? Нам нужны пруфы!". Британцы обиделись от такой наглости и пруфы предоставлять отказались. Бубня себе под нос "джентльменам верят на слово". Вот только джентльмены за последние годы окончательно заврались.

Товарищ Данилов в своём блоге резонно замечает, что вся эта истерия в Великобритании с отравлением Скрипаля и "российской угрозой" может быть больше для внутреннего потребления и призвана лишь на время отвлечь почтенную публику от провалов госпожи Терезы Мэй как во внешней, так и во внутренней политике.
Евросоюз требует с Великобритании 60 миллиардов евро за Brexit (классический "вход рубль, выход - сто"), кризис с мигрантами не решается, от обязательств перед ЕС избавиться не удаётся.
цитирай
46. x111 - За русофобите,разните никому неизвестни Бобчевци и прочие глупаци
16.03.2018 17:39
Щом до такава степен подобни типове са хипнотизирани или платени от палачите си да ги възвеличават до небесата и едновременно да сипят хули срещу Освободителите и Благодетелите си-тази страна няма бъдеще.Последните 27 години
от контрареволюционния преврат потвърждават думите ми.
цитирай
47. get - - Круме - Круме ... ?
16.03.2018 20:44
krumbelosvet написа:
Не за първи път професор Гиндев прави психо-феноменологичен разрез на едно ВОЕННО събитие. На ПОБЕДАТА НА САЩ в студената война, постигната със СМАЗВАЩО ПРЕВЪЗХОДСТВО в науката за управление на ВСИЧКО - Кибернетиката, дълго време отричана в СССР. Плюс смазващо превъзходство в електрониката и електро-магнитните оръжия, гръмнали Червобил и приземили немско самолетче на Червения площад, и БЪРКАЛО В МОЗЪКА НА РУСИТЕ. След което на игноранта Горби можеше да се поставят УЛТИМАТУМИ. Този човечец май даже и за предател не става.
Но на професор Гиндев е простено. Той е представител на ХУМАНИТАРНИТЕ науки, а в победата на САЩ няма нищо хуманно.
А това, че Русия е наследник на Старата Велика България, за мене е ФАКТ, който обаче СВЕТЪТ не е готов да приеме. В това, в изтъкването на тоя факт, е голямата заслуга на професора. (Дънов има едно изказване, да не са вживяваме много, че сме българи, защото БЪЛГАРИТЕ СЕГА СЕ НАРИЧАТ ДРУГОЯЧЕ. Спорно изказване, и май антибългарско. Дънов има и др. такива изказвания. Може би не случайно е бил в Америка и оттам се връща пророк...)


... недочели а от там и БЕЗПРОСВЕТНИ !

- Наследник на СТАРА и ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ - е КИЕВСКА РУС !

- ЕТНОНИМА ОТ московските иезуити политически и православни СЕ ВЪЗПРИЕМА НЕОСНОВАТЕЛНО - като ЕТНОНАЗВАНИЕ - ВЕКОВЕ ПО-КЪСНО ... по времето на ПЕТЪР ВЕЛИКИ ... дотогава ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА - КОЯТО СЕГА СЕ САМО-ПРОВЪЗГЛАСЯВА в РУС до времето на Петър е МОСКОВИЯ!!!
- Една част от нея се е знаела и като АРЗАНИЯ - тоест европейското название на НАРОДА от угро-фински народи ЕРЗЯ - съвременен РЯЗАН!
А МОСКВА идва от угро-финските МОКС/ША хора-племенен съюз!

- ТАКА, ЧЕ чели - не-дочели НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ОБВИНЯВАТЕ ОПОНЕНТИТЕ СИ ... в слуги на ЧУЖДА ПРОПАГАНДА - след като САМИТЕ ВИЕ (поради крещящата си неинформираност) СТЕ ТАКИВА!
цитирай
48. x111 - Хубав коментар от мрежата,полезен за борбата с пропагандните вируси на империализма
16.03.2018 22:35
Пазете се от определението „диктатор“. То се използва изключително за пропагандни цели, за да обозначава предимно ръководителите на държавите, които САЩ са си набелязали и на които искат да навредят. На държавите главно, не на ръководителите. Това че диктатора „потискал“ народа си е пропаганден мит! Реалността е, че даденото общество е построено по такъв йерархичен начин, което си е негов избор. Ако недоволните са много никой не може да ги спре да свалят диктатора. Сам човек, даже 1000 души, не могат да подтискат милиони. Ако можеше, аз отдавна да съм подтиснал САЩ, Израел и Великобритания :) . А Атака щеше да подтисне България.
цитирай
49. x111 - До гет
16.03.2018 22:50
Киевска,Галичка и Новогородска Рус са руски княжества,факт отдавна признат от световната историография.А генетичните изследвания на хаплогрупите доказват силната славянската същност на руския народ.Когато България е унищожена от турците Киевска Рус не съществува,на арената излиза Московското царство и именно то е продължител на българската държавна идея.

Всички народи разбира се представляват сбор от микроетнически потоци.Сицилианците също имат и прилики и различия с ломбардците или калабрийците.
Какво да кажем за понятието "американски народ"-това е научен нонсенс,такова чудо няма,ментална асимилация.Но Русия е много по-демократична страна от западните манипулатори,тъй като в Конститутцията й фигурира правото на самоопределяне на всеки народ,неслучайно там има десетки автономни репубики и окръзи,за съжаление с този факт често злоупотребяват враговете на страната,за разлика от западния тоталитарен миш-маш.Ако искате да видите поробени народи,то погледнете на Запад.
Как постъпват в САЩ с евентуални сепаратисти-знаем от Гражданската им война 1861-1865 гг., проляти са реки от кръв.
Видяхме и цялата "демократичност" на Запада относно свободното право на самоопределяне на каталунците.Защо Русия трябва да постъпва иначе или пак ще си играем на нацистките двойни стандарти?
"На нас всичко ни е позволено,а на враговете ни-да изпълняват нашите правила"
цитирай
50. krumbelosvet - Гет, Гет,
16.03.2018 22:57
Защо е така далече Украина от Волжко-Камска България и от днешните "Татарстан" и "Чувашия"? Много бълзо пренастройвате "историята" си кам днешната Щатска политика. Днес имим пост "Англия, САЩ, Германия и Франция напуснаха света на правото".
цитирай
51. x111 - До господин Железов относно "отрицателните" оценки за материала на професор на Гиндев
16.03.2018 23:02
Това са оценки на един или двама платени соросоида,създали няколко профила-клонинга.
Не обръщайте внимание на подобни евтини провокации.
цитирай
52. x111 - До крумбелосвет
16.03.2018 23:09
"Не за първи път професор Гиндев прави психо-феноменологичен разрез на едно ВОЕННО събитие. На ПОБЕДАТА НА САЩ в студената война, постигната със СМАЗВАЩО ПРЕВЪЗХОДСТВО в науката за управление на ВСИЧКО - Кибернетиката, дълго време отричана в СССР. "

Никой не отрича изоставането на СССР в тези области,но то имаше своите обективни причини.Виж блога на Митхо Хитов.

И все пак изоставането не беше толкова смазващо,а кибернетиката изобщо не е преследвана,освен две стаии във вестник Правда,иначе как да си обясним създаването на най-бързия компютър в Европа през 1949 година от страна на Съветския Съюз,създателите му получават Сталинската премия.
Способностите на съветските и руските програмисти биват постоянно рекламирани от западната пропаганда до ден днешен.
цитирай
53. get - - 53. x111 ... ??? - ТИПИЧНО ЗА ПОСТ-КОЛОНИАЛНИТЕ НАРОДИ е да страдат от ИНПРИТИНГ-а ... ?
17.03.2018 11:57
... формиран съзнателно от КУЛТУРНАТА-пропаганда НА ТЕХНИТЕ МЕТРОПОЛИИ?
x111 написа:

Когато България е унищожена от турците Киевска Рус не съществува,на арената излиза Московското царство и именно то е продължител на българската държавна идея.


- Киевска РУС - ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА - МНО-о-ОГО преди ИДВАНЕТО НА ТУРЦИТЕ ... а при идването - На ... Кои?
- На тези (новодошли) ВЕРНИ ПОМОЩНИЦИ(колаборационисти) СТАВАТ угро-фините ОТ МОРДОВСКО-ЧУВАШКИТЕ ЗЕМИ ... ПОПАДАЩИ ПРИБЛИЗИТЕЛНО - което днес е известно под ПОНЯТИЕТО "ЗОЛОТОЕ КОЛЬЦО" - каква цивилизация ли се крие зад този наложил се усторически(уж) термин "золотое кольцо".

- Възхода НА МОСКОВСКАТА РУС - по време на ПАДАНЕТО НИ ПОД ТУРСКО - ОТНОВО ИДВА ПОРАДИ КОЛРОБАРОЦИОНИСТКАТА ИМ ПОЛИТИКА - с която ТЕ НАНАСЯТ ЩЕТИ с НЕПОПрАВИМИ ПОСЛЕДИЦИ - за СВЕЩЕНАТА ЛИГА НА ХРИСТИЯНСКИТЕ НАРОДИ създадана към него време - ЗА БОРБА С ОСМАНЦИ и ИСЛЯМА в ЕВРОПА!

- Да сте чували нещо за ИСИДОР КИЕВСКИ и схизмата В ХРИСТИЯНСТВОТО(!!) -
НАСТАНАЛА ПО ВИНА МОСКОВСКИТЕ църковници етно-центристи ... май не сте?

- Именно ПОРАДИ ТВЪРДЕ НЕБЛАГОВИДНАТА ИМ РОЛЯ - НА РАЗЕДИНИТЕЛИ НА ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ ... колаборацционистити-ВЕЛИКО-РУСИ
... които НИТО СА НАСЛЕДНИЦИ НА ИСТИНСКА РУС, киевско-литовската ... НИТО ЕВРОПЕЙЦИ ... още ПО-МАЛКО СЛАВЯНИ а - СА УГРО-ФИНИ!
- Същите, ЧРЕЗ СВОИТЕ НАСЛЕДНИЦИ, все още ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПИШАТ, че РЕЛИГИОЗНИЯТ ВОДАЧ на Киево-Литовската патриаршия (той и Московско архиепископ) КИПРИАН БЪЛГАРИН бил СЕРБ от городе Тырнове (искате ли цитат в подкрепа на твърдението ми :(((!

- Момиче - кога човек ПОЧНЕ ДА ПИШЕ МИСЛИТЕ - ТОЕСТ ДА ГИ ПОПУЛЯРИЗИРА - Същите НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТЯХ! А носи такава - защото СЛОВОТО(перото) е изключително силно нещо??!

- То Словото - светове създава,
то (словото) ги руши!

- В момента ВИЕ БЕЗ-ОТГОВОРНО като автор - РУШИТЕ (съзнателно или не) СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ с внушенията КОИТО СА НЕВЕРНИ!!

- С това се СТАВАТЕ СЪЗНАТЕЛЕН СЪУЧАСТНИК - на силите работещи СРЕЩУ НАС!
цитирай
54. get - - Круме, Круме ... такъв отчайващ илетират си по История ... та се виждам в чудо - ОТКЪДЕ ДА ... ?
17.03.2018 12:14
krumbelosvet написа:
Защо е така далече Украина от Волжко-Камска България и от днешните "Татарстан" и "Чувашия"? Много бълзо пренастройвате "историята" си кам днешната Щатска политика. Днес имим пост "Англия, САЩ, Германия и Франция напуснаха света на правото".


... ДА ЗАПОЧНА ДА ВИ ОГРАМОТЯВАМ - за историята на НА НАС БЪЛГАРИТЕ В ТАТАРО-ЧУВАШИЯ (само-провъзгласила се в момента за НАСЛЕДНИК НА ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ ?)!

- Ако ТИ СЕ ЧУВСТВАШ И МИСЛИШ ЗА ЕВРОПЕЕЦ=БЪЛГАРИН ... Как ще примириш ТОВА - че в момента СОМАЗВАНЦИТЕ ОТ ВОЛГА са тюрко-фински народи УЗУРПИРАЩИ БЪЛГАРСКОТО ИМЕ и ИСТОРИЯ?!

- Ако желаеш ДА ПОПЪЛНИШ ЛИЧНИТЕ СИ ЗНАНИЯ ПО ВЪПРОСА - ИСТОРИЯ на БЪЛГАРИЯ на ВОЛГА - моля пиши на лични(за да ти дам - конспект със задължителна л-ра, от която ще ти стане ясно по ...) интересуващият те ВЪПРОС?

- Това, което в момента което тиражираш е една историческа фикция - ЗАЛОЖЕНА СЪЗНАТЕЛНО от СЪВЕТСКИТЕ НИ КОЛОНИЗАТОРИ(след "9-ти Септември") - се цел НАЦИОНАЛНОТО НИ ОБЕЗЛИЧАВАНЕ!

- Чакам ВЪПРОСИ НА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ - ако ли не, оставаш си един исторически-илетират и ... съзнателен интектуален ОБЕЗБЪЛГАРИТЕЛ НА НАС - НАРОДА ТИ, към който ти (си си въобразил, че принадлежиш ... а на практика си един протагонист на ТЕОРИИТЕ НА ЗЛОЖЕЛАТЕЛИТЕ НИ московски ...) а в момента заместени от вашингтонски ГУВЕРНЬОРИ!

- Ако си ДЕЙСТВИТЕЛНО БЪЛГАРИН - питай(ме за подробности) - ако не питаш ... си слупо оръдие на чужда воля и "теории" за историята по отношение ЕВРОПЕЙСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ И ИСТОРИЯ ЗА ГЕНЕЗИС НА НАС Б-Ъ-Л-Г-А-Р-И-Т-Е КАТО НАРОД!
цитирай
55. krumbelosvet - Драги Гет,
03.05.2018 05:06
Вашено ВНУШЕНИЕ е - или повярвай на мене, Гет, или си предател. Вие ме манипулирате. Мене, старото куче на природо- математическите науки и на историята, основана на СТРОГО-научни принципи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948530
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031