Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2017 22:12 - Древнобългарският връх Мусала - Връх на Богинята Майка на Светлината МаЛа
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 8366 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.01.2017 19:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image - Връх Мусала е с Древнобългарско име, посветено на Богинята майка на дедите ни Ма. Мусала идва от корена Ма Съ Ла и означвва Богинята Майка на Светлината. Нашият народ е кръстен на тази Богиня, която освен като Ма (Майката), е известна и като Прамайката на човечеството, като Дедите ни са я наричали в древността и Ба (Бабата Създателката на живота). Бал / Бъл е Богинята на Светлината, а МаЛа (Майката на Светлината) е също нейно наименование.   Древните българи са били просветлените хора от Рая, мъдреци и мистици, тези, които са ни оставили историята за възникването на света и в Библията, и най-ранните епоси отпреди Библията - на Гилгамеш и на Атараз. Епосът на Гилгамъж и Епосът на Атараз са най-старите човешки епоси, намерени записани в Близкия Изток. Те предхождат разказа на Библията за Библейския потоп в Черно море през 5504 г. пр. хр. В тези епоси и Гилгамъж, и ОтНапасти (Ной), и АтараАз носят Български духовни имена.
И макар свещените ни книги, обикновено записвани върху кожа, да са били унищожавани, останало е най-миродавното свидетелство на нашата древна духовност - Свещеният Български език, в който е записана историята на човечеството.

Няма човек на тази земя, който да няма български корен. И това не е национализъм, а истината на човешкото сътворение.

Когато Българите са били, не е имало все още разделение в човешките умове, хората са говорили един език, имали са една духовност, почитали са една Богиня - ПраБабата на Света Богинята Създателка Ра / Ба Ра / БРаМа (Прамайката) - Нейните Божествени проявления Богинята на Енергията ПраКарата (БаРаКаРа); Богинята на Светлината БаЛа / БаЛ, кръстница на Дрешните българи, първите човеци на Земята - Богинята Майка на Материята МаРа.
image

Народите, езиците, границите, държавите, политиците се появяват много по-късно - с появата на хитрия човешки ум.   Древните българи са родоначалници на траките, а траките са едно от многобройните наименования на Древнобългарските племена. Траките са говорили българския език и българско е самото им наименование - ТаРа е едно от наименованията на Древнобългарската ни Богиня Създателка със значение Тази (Та) Ра. По късно ТаРа е станало синоним на Земната Богиня - Тази Ра тук на Земята. Ето защо в народите и езиците, възникнали въз основа на древнобългарския език земя е Тера / Тер. Земните пътища пък в производните ни езици са наричани Турук / Туруг.
От името на Земната ни Богиня е възникнало и названието на траките по-късно - Земните хора, поели по пътищата на света със своите каруци (тарга е стара българска дума за каруца).
  Наричали са Древнобългарската богиня и още Ба, БъРа / Бра, БраМа, което се е превърнало в представката Пра- на много днешни думи. Наричали са я и Ма, МаРа, КаРа / Кера / Хера, БаТа, Ба и на нея са кръстени много топоними, племена и държави не само тук в Европа, но и по цялата земя. Защото Древните българи са родоначалници на човечеството и тяхна е първата човешка цивилизация, Каменната, която са разпространили по цялата земя заедно с българския си език, българската духовност и култура при разселението си по света. Българите са Божии хора и винаги са носели в сърцата си почитта към Бога / Богинята. Това им е помогнало да оцелеят от безбройните и безконечени опити да се отнеме историята им и земята им - родителка на първия човек. В българския език е закодирана, и то пред очите ни, истината за Човешката история. Ето защо народът ни е подложен на геноцид от векове. И оцелява напук - много от неговите поробители и мъчители оттекоха в канавката на историята, но българите са още тук, и ще останат тук, докато има хора по тази земя.

Мизите - първите земеделци на Земята

Най-древните семена и останки на хора земеделци са намерени у нас, в Северозападна България. И досега във Врачанския исторически музей се пазят скелетите на така наречените Тодорка и Христо, живели преди 8000 години,и занимавали се със земеделие.
А тяхната култура е културата на първите земеделци Мизите, Древните българи, притежаващи ярка духовност и мъдрост.


image
Защо се е появило земеделието ли? - В Библията, възникнала върху мъдростта на Древните българи е казано Битие 3:17 - "то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.
18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева.
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.
"

Битие ясно ни подсказва, че се е случило нещо значимо на Земята, катаклизми и колосални промени, които са променили природата на хората в известна степен. И това, което е променило човека в известна степен е именно това, което е и накарало хората да се занимават със земеделие - промените в земната гравитация и оттам промените в земната флора, фауна и хора. Някога земята е била с по-слаба гравитация, поради което растения, животни и хора са били огромни. Хората са били русокоси бели великани и до днес намираме техните останки и по нашите земи. Древните българи са били просветлени мъдреци, интуитивни и природно естествени хора, първите човеци на земята. В Библията те са наречени старите и признатите Нефилими. Древните българи са били земните хора, от пръст направените с дъха Божий, хората на Богинята майка Ра - Орите / ОРата. Наричали се още и Гарите - Ората на Га Земята и Ра Богинята Създателка. Тези хора са били родени мъдреци, Божии чеда, с ярко съзнание за своето Я / Язи / Ази както са нарекли Душата си, понеже са знаели, че тя е Запалена искра от Дъха на Ра - ХъРа и от първичното съзнание на Богинята Ра РаАз / ПраАзът. Ето защо у нас се среща представката Раз- в думи като разум, който означава осъзнат ум, за разлика от само ум. Днес това Древнобългарско знание за духовността човешка е скрито в мистичните школи и се пази само за посветени!

Постепенно хората са започнали да се смаляват и редом с великаните се появили и по-дребните човеци.
Тъмните и по-дребните хора на земята са се появили по-късно - с появата на сезоните и по-силното слънцегреене, които от своя страна са довели до появата на нуждата от земеделие, за да се изхранва човечеството и през зимните месеци.
Появил се е и култът към Майката Природа Ма / МаРа, а нейните почитатели са се нарекли Ма Ази / Мази / Мизи със значение Души на Богинята Майка. Едно от първите им селища е град Мездра днес, МаАзДаРа - град дарен от МаАзи, Богинята Майка на Природата и материята. На Ма Ази наричана още и МаРа (Божията майка) е кръстено и много древното село Сумер със значение От (су) МаРа произлязло. На Ма Аз са се кръстили и онези смели древнобългарски жени Амазонките, които с оръжие в ръка са бранели домовете и челядта си, когато мъжете им са отивали със стадата на юг или във военни походи. Амазонките на Мизите са проявление на Богинята МаАз и не случайно върху сребърните съдове от Рогозенското съкровище Ма е изобразена яхнала лъв. image

 
На Богинята Ма Мизите са принасяли дарове храна и напитки при изпълнение на духовните им ритуали, а също и при погребения - откритият в село Оходен гроб на Древнобългарска жрица отпреди 8000 години съдържа и останки от храна, част от ритуал в чест на Богинята Ма.
В Северозападна България и до днес при месенето на хляба използват специално тъкана и украсена с шевици дълга кърпа, в която увиват умесеният хляб, за да втаса. Тази кърпа се нарича Ме(ъ)сал - защото Бабите ни са знаели, че хлябът се замесва с Благословията и Плодородието на МаЛа Майката Богиня на Светлината. Тази е и Богинята, на която са кръстили не само огреният от нея най-висок връх на Рила Мусала, но също и селото в подножието на върха - село Мурсалево е кръстено на Мара Богинята и нейната светлина Ла -МаРасъЛа е Древнобългарският корен на името. А Мурсалският чай е известен със своите лечебни сили.   Освен Богинята майка мизите са почитали и Нейния Син Бога Слънце БалАзи / Белис / Балей - извор на живота, светлинният аз на човека. Нарекли се Мизите също и Бали / Балазги / Балазгари / Пеласги / Българи и започнали да се разселват и да заселват земята. Древните българи са родоначалници на човечеството. Те са и хората на БалАз Бога Слънце Син на Бал Богинята на Светлината, магове и астролози.   Три Бали е Древнобългарско племе от Северозападна България и това се доказва и от името му Бали / Бъли на името на БаЛ Древнобългарската Богиня (Ба / Бъ) на Светлината (Лъ) кръстница на народа ни. Името Бал е широко разпространено в географските топоними на този район - село Балей например. Древнобългарското почитание на Богинята Прамайка на човечеството можем да видим и в топонима Маркашница - МаРа е едно от имената на Богинята на дедите ни и затова и до днес жените в региона се обръщат една към друга с "мари", "ма". Можем да видим това почитание и в топонима Рабиша РаБа Богинята Ра Създателка на първите хора древните българи - ОРа-та.   image - Връх Бабу, Белоградчишко, също е наименован на Богинята Прамайка на човечеството, която Дедите ни първите човеци на земята са наричали просто Баба. От Баба идва и бабу (предполагам от времето, когато нашият език като най-древният език на земята, все още е имал падежи).
А в още по-древни времена Бабата Богиня е била само Ба, а също и Бата (Бабата), Ба Ра по-късно станало представката Пра- в езика ни. Северозпаадният Балкан е земята, на която се е зародил първият човешки живот в пещера утроба – би могла да е Живена дупка или днес известна като Козарника, още повече, че именно там са намерени най-древните следи от човешки живот – 1милион и 800 000 години. Именно в Северозападния Балкан са най-древните свидетелства за култ към Богинята Майка на света. Балканът е кръстен на тази Богиня - Бал е Богинята на Светлината (Ла), но също и кръстница на Балите, Древнобългарските племена, дали нашето име на Българи днес.
  Скалите са служили за ориентир на Древнобългарските жреци, които са отбелязвали върху тях движението на слънцето и придружаващите го луна и звезди през различните годишни времена. Дупките по тях са скалната проекция на позиционирането на звездното небе в различните периоди - обикновено дупките са били пълнени с вода и по отблясъка им се отчита положението на луната в различните периоди от годината. Това е началото на най-древната астрология на човечеството и тя е Древнобългарска. - image

Мегалитните обелиски върху скалистите върхове от друга страна пък са служели за пренасочване, засилване на геомагнитната енергия, която съчетана със слънчевото греене е имала лечителски ефект върху кости, ум, тяло на Дедите ни.   image

Светилищата са позиционирани на точно определени планински върхове с точния каменен кристален състав, подземни води и ориентираност спрямо изгрева на Слънцето. Скалните ниши, пещери, провиралки са били използвани със същата цел - лечителския геомагнитен поток на скалите на България.image
Планинските върхове са били считани за Божествени, ето защо са били кръщавани на Богинята Майка и Нейните проявления като Светлина (Ла), Енергия (Ра), Дух (Хъ). Да вземем за пример основните български планини:   - РиЛа означава Енергията (Ра) на Светлината (Ла). Ето защо и най-високият й връх е кръстен именно на Богинята на Светлината Му (ъ)сала. А в подножието на Рила се намира село Мурсалево с Древнобългарския корен :МаРаСъЛа със значение отново Майката (МаРа) на Светлината.   - Пирин е кръстен на Ра / Ран Божественият израз на Богинята Ра. Пирин идва от корена По Ран което означава Под Божественото проявление или казано с днешни думи: Планината непосредствено под Божествеността. Българсите думи Рано, Ранина, Утрин също са произлезли от корена Ран - утрините Божественото се проявява най-силно. Древнобългарската дума Руна, Руни също означава Проявление на Божественото, защото дедите ни са създали Руните като знаци за отбелязване на Божественото в света.   - Древното име на Балкана Хемус идва отново от почитанието на Мизите към Богинята майка - ХъМаАз означава Дъхът на Богинята.   - Балкан пък означава Планина (Кан е Древнобългарската дума за планина) на Бал Богинята на Светлината.   - Родопи идва от Древнобългарския корен РаДаПа със значение Под Божествената Радост и Благословия - Родопи.

Някога хората са били един народ и са говорили един език Древнобългарския, от който всички днешни езици произлизат.
Нека да чуят всички кои сме ние Българите. Истината не можеш да скриеш и потъпчеш - дори и да разполагаш с цялата светска, политическа и религиозна власт.
Истината винаги излиза наяве!
Не можеш да скриеш лампа под кош, казва Исус.
А също и - Истината ще Ви направи свободни!
  А днес г-н Волен Сидеров твърди, че името Мусала е турско без да даде никакво доказателство за това. Крайно непознаване на българския език от негова страна!
Турците са наследници на Древните българи. Първите заселници на Турските земи са Българите, нарекли себе си Назилите, т.е. Хората на Аз или Азковците, както са наричани древните българи. Ази / СебАзи е основен Бог на дедите ни - той е Бог Син и Бог на Човешката душа.
Освен СебАзи Древните българи са наричали Бога син и Слънцето, като са го зовяли Бал / БалАз със значение Бог на Светилото.
Дори и днешната некоронована "столица" на Турция град Истанбул е кръстена на Бога Бал - И СтанБал, Изправи се Бал.
Днес Язидите на Бога Ази са последните останали пазители на така наречените езически вярвания, а всъщност Древнобългарската Слънчева духовност. Това е и причината над тях в последните години да се осъществявава масов геноцид от Ислямистката държава на международните терористи.

Древните българи Назилите са наречени по-късно Хетите. От тяхно време са ненадминатите исторически паметници от древността - Гьобекли тепе, Планината Немрут и така нат. На тях могат да се видят сцени от Древнобългарските духовни мистерии, изпълнявани от жреци с кукерски животински маски на главите си.

Турците също имат българско наименование - турци, както и траки, етруски, туареги, кюрди и др. са кръстени на основната Богиня ПраМайката на Древните българи Богинята ТаРа (Тази Ра).
  А за коментара ми, че връх Мусала е с Древнобългарско име, посветено на Ма Ла, г-н Десислав Чуколов, също радетел за преименуване на Древнобългарския връх Мусала, ме изключи от неговите Фейсбук приятели...   Впрочем, за сведение на партия "Атака", на Богинята МаЛа са кръстени и много древни градове и държави, отдалечени на хиляди км от днешна Турция:   - държавата Мали в Африка, както и самата Африка (АВъРека е Древнобългарски корен, означаващ Въ Река - Именно в реката, в делтата на Нил са се заселили Древните българи и са основали Древноегипетската цивилизация, а след това и всички Африкански народи и култури. В Мали и до днес могат да се видят прекрасните тъкани български черги, които местните хора наричат Боголани (Божия светлина), защото в тях са втъкани Древнобългарските руни! - image  
   - На Мали са кръстени и прекрасните Малдивски острови в Индийския океан - оригиналното им име е МалеДеви със значение Девата МаЛа т.е. Богинята (Дава / Дева е Даващата Богиня) Мала (Майка на Светлината. Дори столицата на Малдивите - Мале е кръстена на майката Богиня на Светлината.   - Тук можем да споменем и Малтепе, Мезек, където има красива Древнобългарска куполна храмова постройка - под земята в традиците на Древнобългарската духовност. - image
У нас в Северозападна България все още казват на Майката Мале, когато се обръщат към нея в знак на силна привързаност и почит. А момчетата, дори и вече пораснали мъже, се именуват на майките си: Марин, Пенин, Надин и така нат.  Да се пренебрегва   - Древнобългарската история на най-стария народ на света Българския,   - да се отказва почит на Българския свещен език - най-древният език на света, на който е говорила цялата земя до епохата на Вавилонската кула и който днес учените наричат с безличното Прото ИндоЕвропейски език, но който не искат да огласят като Древният български език,   - да се пренебрегва Древнобългарската духовност на почитание към Богинята майка, на която е кръстен и целият ни Български народ, за да бъде заменено едно хилядолетно планинско име с името на човек, та било то и християнски светец, е не просто недоглеждане, а политическа поръчка на Световното задкулисие, което от столетия вече прикрива и разрушава историята ни!   Самият светец Иван Рилски би се обърнал в гроба, защото един светец никога не би позволил да го издигат на равнището на Божественото и да го сравняват с Природата Най-висшето творение на Божествеността.
Основните географски понятия по цялото земно кълбо - континенти, планини, реки, градове и държави все още пазят Древнобългарските си наименования, а нашите политици ги подменят според временните си политически пристрастия.
  За политиката вечността и хилядолетията, корените и кръвта на дедите ни са само политически атрибут за украшение, защото самите политици са еднодневки, които танцуват под лампите на суетата само един миг, преди народът да ги хвърли обратно в тъмнината на народното забвение.   Връх Мусала е бил тук от хилядолетия като връх Мусала и ще остане тук хилядолетия като Божественият връх на Светлината.   Виж, партии и политици изживяват вече последните си времена.. или както е казал народът ни: На Лъжата краката са къси!


https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/12044-змията-древнобългарски-символ-на-бог-себази-на-човешката-душа/ - https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11282-днешният-прабългарски-език/ - https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11581-континентите-на-древните-българи/ - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=873519176101040&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater - Алия Ошо



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015760
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031