Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2006 10:53 - За родените на 5-ти, 14-ти или 23-ти от който и да е месец
Автор: candysays Категория: Хоби   
Прочетен: 13356 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 07.02.2013 18:17


ЧИСЛОТО 5

 (от Линда Гудман-
"Звездни знаци")

5 е числото на планетата Меркурий. Олицетворява общуването, движението и многообразието, а също интелекта и писмения и устния изказ.

Даден човек или цялост са под влиянието на числото 5, ако са родени на 5-ти, 14-ти или 23-ти на всеки месец от всяка година. (Родените на 5-ти носят непогрешимия отпечатък на 5-цата, което важи и за онези, родени на 14-ти или 23-ти, но те са изправени и пред предизвикателството да разбулят кармичната тайна на съставното число 14 или 23. Това се отнася и за простото и съставното число на името на даден човек или цялост.)

 

АКО СЛЪНЧЕВИЯТ ЗНАК Е:

 

БЛИЗНАЦИ, ДЕВА- вибрацията на 5 засилва личностните особености на Слънчевия знак  и променя магически външния вид и поведението.

 

СТРЕЛЕЦ, РИБИ- понякога вибрацията на числото 5 е в противовес с подбудите на Слънчевия знак, но с усилие може да бъде използвана, за да уравновеси природата му.

 

ОВЕН, ТЕЛЕЦ, РАК, ЛЪВ,  ВЕЗНИ, СКОРПИОН, КОЗИРОГ, ВОДОЛЕЙ- Тъй като вибрацията на 5-цата притежава способността да смесва различните силови потоци, в зависимост от конкретните обстоятелства тя или е в съзвучие, или в рязък контраст с особеностите на човека, предопределяни от неговия Слънчев знак. По природа числото 5 е безкрайно променливо и приспособимо, и според желанията на човека може да е в хармония с истинската му същност, но и да й противоречи. Никак не е лесно да опознаеш хората с число 5. Техните мечти се менят като живак. А когато 5 е простото число на раждането или на името на човек от зодия Дева или Близнаци, присъщите на Меркурий качества са още по-изявени.

 

ЗНАЧЕНИЕ НА ВИБРАЦИЯТА НА ЧИСЛОТО 5:

Хората с число 5 са надарени с голяма доза вродено обаяние и като цяло са много мили. Моментално откриват грешките и недостатъците на другите, и не се колебаят да им ги кажат право в очите. Вибрацията на числото 5 е свръхкритична и не е в състояние да подминава грешките (и собствените, и на останалите), което е свързано с любовта към движението и пътешествията. Хората с число 5 изпитват неутолима потребност от промяна. Промяна на пейзажа, на познатите, на местоживеенето, на духовните и политическите убеждения и така нататък. Проявяват силна склонност да разглеждат под лупа заобикалящите ги и житейските ситуации.

Трудно им е да се оставят във властта на чувствата и на интуицията, техният разум сякаш е решен да намери логичните отговори. Тази тяхна вманиаченост да анализират всичко може да съсипе личния живот на онези, които се оставят напълно във властта на вибрацията на числото 5. Дори любовта може да помръкне, подложена на подобно постоянно (и често излишно) вторачване. Любовта е изтъкана от истинкти и чувства, а не от логика. Хората с число 5 проявяват склонност да “обсъждат” до припадък любовта, с което я погубват, вместо да й позволят да стане част от самите тях, без непрекъснато да я поставят под въпрос. Любовта няма нищо общо с логиката…

Повечето хора се радват да са в компанията на представители на числото 5, защото тяхното поведение е изключително приятно и вдъхващо спокойствие. Тъй като 5 е вибрацията и на интелекта, хората под въздействието на това число са изключително умни и по-интелигентни от обичайното. Те винаги са нащрек и нищо не им убягва. Улавят и най-дребната подробност. Ако са възпрепятствани от финансови или други обстоятелства да пътуват често, от което изпитват силна потребност, те странстват наум, а тъй като са много умни, “бляновете” им са достатъчно живи, та поне временно да утолят потребността им.

Според древните мъдреци числото 5 е свързано с така наречената “земна магия”. Числото 5 вдъхва на хората под негово влияние копнежа да вярват във вълшебства, в елфи, феи и тайнствата на природата, но същевременно и желанието да разглеждат всичко под микроскоп- две качества, които са коренно противоположни и заради които хората с число 5 трудно разбират самите себе си.

Понякога те са много напрегнати, с изопнати до скъсване нерви и бленуват за приключения. Мислят и взимат решения бързо, често са импулсивни в постъпките си. Имат изострено чувство за новите идеи и изобретения, на драго сърце поемат рискове и са родени да сключват спекулативни сделки. Поприщата, в които преуспяват са писателството, рекламата, връзките с обществеността и издателската дейност. Хората с число 5 притежават достойни за възхищение гъвкавост на възгледите и способността бързо да се окопитват от ударите на съдбата, които не оставят дълбоки белези в душите им.



Тагове:   месец,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. candysays - Искам да отбележа,
13.11.2006 10:57
че ако някой не е (съвсем) доволен от гореизложеното, не бива да вините мен!...;))))
Това не са мои думи, или мое мнение и наблюдения, а съм ги преписала от една книга, занимаваща се с подобни въпроси, написана от жена, която много уважавам.....

Това исках да кажа! Приятен ден и седмица въобще!!! :)))
цитирай
2. анонимен - ДеКуин:..
13.11.2006 11:09
Аз пък съм напълно доволна.. и съгласна с 90% от казаното горе ;)
Принципно не се вслушвам в анализи от този сорт,
защото мисля, че всичко е строго индивидуално,
но благодаря за това.. :)

Приятни дни и на теб. .:)
цитирай
3. candysays - Радвам се!!! :)))
13.11.2006 11:21
че си доволна от гореказаното за петиците! ;)
Аз също преди смятах (и все още смятам донякъде), че наистина всичко е до голяма степен индивидуално, но все пак си съществуват някои общи принципни характеристики между хората, по определени критерии... Като зодия, дата на раждане и т.н. Останалото е различно "дообагряне" и обогатяване на качествата на дадена личност, идващо от други източници... Но при един достатъчно пълен хороскоп по много критерии за един човек- тогава наистина има вероятност до 95% да са верните неща, казани за този човек от някой спец- астролог ;)))
цитирай
4. анонимен - Aми, и аз да кажа нещо
16.11.2006 15:23
Много се радвам, че така мило си говорите. Айде, да сте живи и здрави :) ;))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4281301
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...