Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2013 10:06 - Как да изберете правилната преса за коса за вашия тип коса?
Автор: presizakosa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 9080 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Здравата и красива коса изисква качествена грижа. Всичко има значение за перфектният вид на косата ви – от храните, които предпочитате до уредите за разкрасяване, които използвате за оформяне на прически. Едно от най-практичните и необходими средства за фризура и стилизиране на косата е пресата. Разнообразието от преси за коса на пазара днес е зашеметяващо. Предлагат се преси с различна големина, многофункционалност, преси с различни плочи и т.н. Перфектната преса за вашия тип коса ще бъде най-добрият ви помощник в оформянето на впечатляващи прически всеки ден.

image

Как да изберем най-подходящата преса за коса? Най-разпространените типове преси са с различно покритие на плочата, а именно – метално, стъклено, керамично, титанум, както и комбинирани варианти.

Преси за коса със стъклено и метално покритие - обикновено те са по-достъпни, в ценово отношение и поради това, са най-използваните. Недостатъци на този тип преси са по-бавното загряване на нагревателя и неравномерното разпределение на температурата. Те са лесни за употреба и подходящи за различни типове коса.

Преси за коса с керамична плоча – те са висококачествени преси за коса, които осигуряват равномерно загряване на нагревателя за кратко време. С тях се работи много бързо и ефикасно, което ги прави страхотен избор за ежедневна употреба. Пресите с керамична плоча придават здрав вид на косата ви и допълват естествения й блясък.

Преси за коса с плоча от титаниум – те са сравнително силни преси, подходящи за гъсти коси. Също като керамичните, те се нагряват бързо и равномерно. Ефективността им се дължи и на материала използван за направата на нагревателя – титаниум. Той е естествен елемент, с характеристиките да разпределя температурата равномерно, без големи загуби. С пресите за коса с титаниум покритие ще оформите прическата си изключително бързо, точно както ви харесва.

Иновационни преси за коса с плочи с турмалин – пресите от този тип са сред най-големите новости в областта на грижа и стилизиране на косата. Турмалинът също е естествен елемент, който реагира на топлината, като се зарежда негативно. Освободените от него отрицателни йони служат за изсушаване на косата. С този процес, пресата загрява косата ви по-бързо в сравнение с другите видове нагреватели и значително намалява риска от прегряване – а от там, увреждането на косата. С турмалиновите преси, косата ви изглежда по-здрава, силна и красива. Друго предимство на тези преси е, че отрицателните йони елиминират статичното електричество. Ако искате да забравите за досадното наелектризиране на косата, което пречи на оформянето на прическите, те са най-доброто решение за вас. Пресите за коса с турмалин са сред най-щадящите косата средства за разкрасяване. Поради това, те се препоръчват за ежедневна употреба, както и при използване върху по-изтощена коса.

За правилния избор на преса за коса, най-важно е да съобразите видът на плочата на пресата и вашият тип коса. Други фактори, които оказват влияние са: размерът на нагревателя, работната температура и терморегулатор, тегло на нагревателя и др. Решението за вида преса за коса зависи от прическите, които предпочитате. За къси коси, както и за естествено прави коси, изберете преси с тесни нагреватели – до 3 см широчина например. По-дългите коси се оформят по-лесно с по-широки преси.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: presizakosa
Категория: Технологии
Прочетен: 120428
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031