Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 16:43 - Как пътува мисълта? - Музикална теория за живота
Автор: zelas Категория: Музика   
Прочетен: 8803 Коментари: 16 Гласове:
10

Последна промяна: 03.02.2011 02:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сега, дами и господа, ще навлезем в едни води дълбоки, дълбоки и ще трябва да се учим да плуваме в движение, защото не знаем на къде ще ни отнесат вълните. Но пътят към Незнайното е единствения път към безкрайността на Вселената. 

Нищо не съществува, освен празно пространство и ние - а ние, не сме нищо повече от една мисъл
- Марк Твен

Това което Марк Твен обобщава много добре с тази мисъл, а той дори не е физик, е че ние буквално извайваме Вселената така както ни харесва - ако смятаме, че тя трябва да се разширява - тя ще се разширява или обратното, ако искаме ще се свива. Ако пожелаем можем да я накараме да изчезне. Не правете това у дома си! :))

Квантовата механика вече доказа тази "идея" - ние живеем в една вселена от безкрайни възможности, но само ако НЕ се опитваме да осъзнаем тези възможности. Ако се опитаме то тогава, "безкрайната възможност" изведнъж става "ограничена възможност", защото приема формата на настоящите ни системи от вярвания.

 След като нищо не съществува, а ние сме само една мисъл, нека помислим върху природата на мисълта.

Как пътува мисълта?

Теорията на Айнщайн ни учи, че светлината се движи с най-бърза скорост. Според тази теория, светлината е видимата част от електромагнитната радиация, която пътува под формата на вълни, зареждайки атом по атом и така предава информация за честотата на всяка дължина на вълната - червена, синя, жълта тоест светлината пътува в поток от частици, наречени фотони. Светлината е толкова бърза, че за една година може да пропътува близо 10 милиона милиона километра! Представете си!  

Тоест, той се е опитал да постави рамки в една безкрайност, извел е формулата E=mcІ, спечелил е Нобелова награда и е станал известен, плезейки се на хората, които са му повярвали. Тарикат, а!

Но дали светлината е най-бързата или тази идея не е просто една рамка, която се опитва да затвори безкрайното в кутия?

imageПредполагам всеки е наблюдавал следния "необясним феномен". Вървите си по улицата и изведнъж нещо ви кара да се обърнете назад и хоп виждате, че някой точно в този момент вие е наблюдавал. Очите ви се срещат и след това всеки си поема по пътя, сконфузен. 

Навярно сте били и от другата страна - на гледащият. Без да знаете защо и дори без да "насочвате" мисълта си към този абсолютно непознат човек, връзката просто работи - другият човек се обръща и ви поглежда. Не знам за вас, но аз съм се опитвал да възпроизведа тази ситуация съзнателно - не работи. Не знаем защо и как го правим.

Друг подобен феномен - телефонът звъни, обаждате се и чувате гласа на човек, за когото току-що сте си мислили - "Тъкно си мислих да ти звънна".

Какво е това и защо се случва така?

Ако владеехме телепатични способности, и вие сега бяхте на разстояние 10 милиона милиона километра от тук и ви изпратим една мисъл, вие ще я получите веднага. Ето това вече е много, много бързо. Ако се опитаме да ви изпратим същото изречение "Как си? Жената роди ли?" чрез светлината на фенерче по морзовата азбука, това ще отнеме много по-дълго време. Жената вече ще е родила и детето на една година.

Дали пък мисълта тогава не е по-бърза от светлината? Както вече разбрахме светлината се движи образно казано като щафетата, която спортистите си подават в леката атлетика. Как се движи мисълта обаче и защо е в пъти по-бърза?

Мисълта се движи в етерното пространство, пространството между елементарните частици и в дълбокия космос, което най-вероятно е вакуум според нашите ограничени представи.

Но какво точно представлява етерното пространство? Тази специална материя и енергия са недостъпни за наблюдение със съвременните методи (нито излъчват, нито отразяват достатъчно електромагнитни вълни) и са с неизвестен състав, но може да бъде индиректно засечена заради гравитационните си въздействия върху видимата материя.

Защо не виждаме мисълта, както виждаме светлината?

Както казахме, мисълта се движи в етерното пространство, което е невидимо понеже е в честотен обхват недостижим за нас.

Например, звуковите вълни, радио и телевизионни предавания преминават свободно през твърди предмети, защото те са с различна честота - или ниво на вибрации. Ако можем да се настроим на честотата на телевизия, радио или мобилни телефони, въздухът ще се изпълни с видими сигнали и тогава ще знаем как изглеждат. Същото се отнася и за честотата на етер.

Как тогава сме способни да създаваме мисли тук и ги изпращаме през етерното пространство?

Хората - и всичко, което е "живот" - са всъщност едно етерното тяло, което изглежда идентично с физическото тяло, но функционира на по-висока честота. Тоест на същата честота като етера. Може би това е нашата аура!

Учените знаят, че ние всъщност сме електромагнитни по произход. Мислите ни пораждат активност в мозъка. Тази активност може да бъде засечена със съвременна медицинска апаратура, но не и самата "мисъл". Защото мисълта работи на по-висока честота, честотата на етер.

В етерното пространство мисълта е реалност, а физическото тяло невидимо. Мисълта се предава незабавно чрез етер, защото всичко е етер на това ниво, включително и ние и нашето обкръжение. Ако пожелаем да отидем на Марс, ние просто си го помисляме и то се случва веднага. Къде са зелените човечета да ни посрещнат с хляб и сол?

Възможностите на мисълта са неограничени

Единственото ограничение е това, което не си избираме да бъде то. Например, звуковата вълна се намира в много по-ниско вибрационно ниво от светлина - затова пътува много по-бавно, използвайки материални носители за предвижването си, като въздух или твърди вещества. Ако пожелаем можем да увеличим честотата на звука и той ще пътува по-близо до скоростта на светлината - идеалният пример за това е радиото.

Никога не позволявайте на други хора да ви внушат, че това или онова е невъзможно, както сами се убедихте, границите на човешката мисъл съществуват само ако примем, че съществуват. Животът е такъв, какъвто си го измислим.

Защото Ние сме Господ!

В началото бе Мисълта (Словото)
и Мисълта бе у Нас
и Мисълта бяхме Ние.




Гласувай:
10



1. sparotok - Богове в клетка
28.01.2011 16:54
Извода май е, че сме Богове в клетка, можем много, но нещо ни спира да използваме силата си...

Поздрави!
цитирай
2. zelas - Извода май е, че сме Богове в клетка, ...
28.01.2011 17:07
sparotok написа:
Извода май е, че сме Богове в клетка, можем много, но нещо ни спира да използваме силата си...


Точно така, много добре го систематизира в две думи - Богове в клетка!
цитирай
3. zelas - Тук ви представям едно научно из...
28.01.2011 17:38
Тук ви представям едно "научно" изследване, което прави тази основна грешка, да приеме че чрез измерване на сигналите в мозъка, които Мисълта възбужда, могат да се измери скоростта на самата мисъл. Резултатите показват, че мисълта може да възбуди реакции в мозъка с скорост между 550 и 750 милисекунди.

http://www.scienceagogo.com/news/19980428032910data_trunc_sys.shtml
цитирай
4. d3bep - Мммм, разсъжденита ти са много и...
28.01.2011 18:19
Мммм, разсъжденията ти са много интересни,(макар и да не касаят струнната теория) но ми се струва че има разлика между "пътуване на изпратена мисъл", т.е. потенциал за мисловна комуникация, с образ, който извикваме тук исега ,в съзнанието си.
Във първия случай нямаме идея как, кога и дали работи.


Второто обаче е начин на работа на мозъка ни. Апликираш едно художествено сравнение като научен факт, на практика.
МОзъкът на практика не точно праща мисли, а си извиква образи и асоциации.
Най общо казано мога да го илюстрирам така:
Ако ти кажа сега "мисли за черната дупка в центъра на галактиката" - ти ще извикаш в съзнаниеот си веднага някакъв образ.
Твоята мисъл обаче изобщо не е пропътувала. Доникъде.
Защото няма никаква пречка първо ТИ ДА СИ ПРЕДСТАВЯШ НЕЩАТА ГРЕШНО.
И дори по - лошо, няма пречка ако някога по някакъв начин ти се добереш физически до зрителен обхват на черната дупка, ти да бъдеш разочарован от начина, по който изглежда ,зашото ТЯ НЕ ОТГОВАРЯ НА ПРЕДСТАВАТА, С КОЯТО СИ Я АСОЦИИРАЛ.

Та така... За човешкото асоциативно мислене "пътува" е само метафора.
За психофизиологичните сигнали "пътува на светлинни години" все още е само фантастика...

Поздрави!

ПП. Знаеш ли, хм... Опитваш се да вкараш мисълта във физичния свят всъщност, да й предадеш място и скорост... И да я смесиш с ума...
цитирай
5. zelas - Стефане, забравяш някои все още ...
28.01.2011 18:25
Стефане, забравяш някои все още "необясними" факти - телепатия, лекуване от дистанция и силата на груповата молитва.

А второто за което ти говориш, е точно това за което говорят в това изследване, което цитирах - реакциите в мозъка предизвикани от Мисълта, а не самата Мисъл - не трябва да се бъркат двете неща, те са в различна честота.

Мисълта не живее в мозъка, а около него и на атомно ниво (може би) в мозъка.

ПП. Знаеш ли, хм... Опитваш се да вкараш мисълта във физичния свят всъщност, да й предадеш място и скорост... И да я смесиш с ума...


Не, точно обратното, в статията е казано "В етерното пространство мисълта е реалност, а физическото тяло невидимо."

Това което наричаш "фантастика" е ограничението, което сам избираш да съществува.

п.п. струнната теория остана в глава първа - тя се занимава със видимите частици.
цитирай
6. d3bep - Ам иза да "Пътува" до ...
28.01.2011 18:50
Ам иза да "Пътува" до определено място, т.е. от точка а - теб, до точка Б - и обратно и да предизвиква реакции в мозъка ти, определено я .. физиологизираш :)
Нищо де :) Ккато и да е :)
Дерзай, иначе идеята за умния свят е и моята идея, както вече знаеш.
Също и идеята че човешкият ум е брънка от... божествения такъв.

Поздрави!
цитирай
7. zelas - Дерзай, иначе идеята за умния свят е ...
28.01.2011 18:53
d3bep написа:
Дерзай, иначе идеята за умния свят е и моята идея, както вече знаеш. Също и идеята че човешкият ум е брънка от... божествения такъв.


Great minds think alike! ;-)

Благодаря за винаги интересните въпроси, които задаваш. Не спирай.
цитирай
8. zelas - ТЕЛЕПАТИЯ Е РЕАЛНА, ТВЪРДИ УЧЕН ОТ КЕЙМБРИДЖ
28.01.2011 19:08
ТЕЛЕПАТИЯ Е РЕАЛНА, ТВЪРДИ УЧЕН ОТ КЕЙМБРИДЖ

Telepathy does exists claims Cambridge scientist

For the experiment they were told they would get a call from one of the four and asked to predict who it was before they picked up the phone. Each was filmed to ensure they complied with the rules and the researchers rolled a dice to pick who the caller would be and asked them to ring the study participant. Although they used only four people they repeated the test more than 270 times.

Dr Sheldrake said if people were simply guessing who was ringing the laws of probability would mean they would get it right one in four times. But he found most correctly guessed the caller on 45 per cent of occasions.

'This is very significantly above chance,' he said. 'It is not just chance coincidence. This is evidence suggests something is really going on.'

http://www.dailymail.co.uk/news/article-403814/Telepathy-does-exists-claims-Cambridge-scientist.html
цитирай
9. get - zelas - По причина, че проблемът, който си захванал да изясняваш е необозрим, като ...
28.01.2011 19:59
... космоса и с добро желание да помогна ще си позволя няколко коментара !
zelas написа:
Квантовата механика вече доказа тази "идея" - ние живеем в една вселена от безкрайни възможности, но само ако НЕ се опитваме да осъзнаем тези възможности. Ако се опитаме то тогава, "безкрайната възможност" изведнъж става "ограничена възможност", защото приема формата на настоящите ни системи от вярвания.

Това философски-логически е абсолятно вярна Защото имаме в първият при непроявеното, недокоснатото от нашата мисъл Идейно пространство - Наличието на безкрайност - изобразява се като "легнала 8-ца".
Формирайки някакъв бъдещ събитиен вариант, то се получава уравнението (легнала) 8=N-1, тоест тук вече вариантите влизат в друг порядък = КРАЙНОСТ (накратко)!
От тук пък за Кирилицата с нейният съкрален характер - Това, което ви обяснявам, като философия и уравнение е казано при нея в Аз(ние като, личност с качество)-Буки(създавам-демиург)-Веди(качество-съзнаване) ... и т.н.

zelas написа:
Айнщайн е извел формулата E=mc2;, спечелил е Нобелова награда и е станал известен, плезейки се на хората, които са му повярвали.

Мисля че, по-точното за изписване е че, Милева Марич е тази, която е извела това уравнение E=mc2; !! При така създаденият тандем от двамата, съпругата му Марич е БИЛА МАТЕМАТИКА - това е доказано !! - Айнщайн е посредствен такъв ! - поради това и поради претенциите на Поанкаре, че част от теоритичните постановки използвани при доказването на ОТО от Айнщайн - Нобеловият комитет се въздържа, да му присъди наградата относно Общата теория на относителността - А в диплома от 1921 г. пише "за приноса си към теоретичната физика и особено за откриването на закона за фотоелектричния ефект." ... дори и по отношение на последното " ... откриването на закона за фотоелектричния ефект...", съм скептичен, но няма да коментирам - за да не разводнявам темата !
... Имам и много още други "НО" ... само като, например "ефекта на на близнаците" с производното от това "ефект на вплитането"-това е свързано с най-дълбоките нива на Мирозданиет; Какво е "Големият взрив" - тоест времевият хоризонт - Сингулярен характер ли има ?; Произтичащото пък от това - Раждане и смърт(ентропийна) на Вселената - има ли, следва ли нещо такова; От това производното за т.нар."тъмна" маса(!) и енергия; от там пък към психология-та и Що е това възприятие и Разум ...

С уважение !
И има още много, много НО-та :):):)
цитирай
10. zelas - Здравей гет-ски, Благодаря за в...
28.01.2011 21:37
Здравей гет-ски,

Благодаря за включването. Винаги като те чета ме хваща яд, знаеш ли. Седни бре човек, разкажи ги тези неща на хората. Имаш толкова много, което можеш да споделиш.

А по въпроса на плагиатството при Айнщайн, ще цитирам самият Никола Тесла.

"... теорията на относителността, между другото, е много по-стара от сегашните и защитници. Тя беше разработена пред 200 години от моя знаменит сънародник Рудер Бошкович (Ruder Boskovic), големият философ, които освен другите постижения, написа хиляда обемни произведения по литература и много други разнообразни теми. Бошкович разглежда относителността, включително т. нар. време-пространството континуум ... "
цитирай
11. get - Разбирам поводът ти за недоволство, но ... ?!
28.01.2011 22:03
zelas написа:
Здравей гет-ски,

Благодаря за включването. Винаги като те чета ме хваща яд, знаеш ли. Седни бре човек, разкажи ги тези неща на хората. Имаш толкова много, което можеш да споделиш.

А по въпроса на плагиатството при Айнщайн, ще цитирам самият Никола Тесла.

"... теорията на относителността, между другото, е много по-стара от сегашните и защитници. Тя беше разработена пред 200 години от моя знаменит сънародник Рудер Бошкович (Ruder Boskovic), големият философ, които освен другите постижения, написа хиляда обемни произведения по литература и много други разнообразни теми. Бошкович разглеждат относителността, включително т. нар. време-пространството континуум ... "


... има неща които, ги зная, и "зная"(в неконвенционалният смисъл на понятието зная), защото съм ги "ВИЖДАЛ" !!

Просто в момента търся конвенционални теории ... форми за да мога да ги предам - без да смущавам ... излишно, интелектуалният конформизъм и спокойствие на тези, които биха ги прочели ! :):):)
- Това е, което ме спира !
Не искам да обиждам прочелите това !! - Не, не - по-скоро обяснявам онова, което се явява проблем при мен и ме възпира !

С уважение !

П.П. Дано правилно бъда разбран !
цитирай
12. zelas - А бе аз те разбирам, но надявам се и ти ...
28.01.2011 22:22
А бе аз те разбирам, но надявам се и ти да разбереш посланието в статията - бариерите които САМИ слагаме пред полета мисълта ни, са единствените бариери.
цитирай
13. dolsineq - "Квантовата механика вече ...
29.01.2011 14:33
"Квантовата механика вече доказа тази "идея" - ние живеем в една вселена от безкрайни възможности, но само ако НЕ се опитваме да осъзнаем тези възможности. Ако се опитаме то тогава, "безкрайната възможност" изведнъж става "ограничена възможност", защото приема формата на настоящите ни системи от вярвания." - между гения и лудия има само една крачка разстояние. Всъщност "разумният" човек трябва първо да преодолее страхът от общественото мнение, щото той живее в обществото и е зависим от него. Затова и Айнщайн се е изплезил на снимката. Преодолял е обществената зависимост върху мисълта си. :)
цитирай
14. zelas - Затова и Айнщайн се е изплезил на ...
29.01.2011 15:06
dolsineq написа:
Затова и Айнщайн се е изплезил на снимката. Преодолял е обществената зависимост върху мисълта си.


Аз мисля, че за друго се е изплезил - нещо като съвременните "звезди". Скандалното се запечатва най-бързо, ти дори си писала за тези неща, рекламата и прочие.

Ама нейсе да не политизираме темата излишно.
цитирай
15. get - Уважаема dolsineq - Прости че, ... те опровергавам, но в интерес на правдата ! - Това ...
29.01.2011 18:55
... което излагате, не кореспондира със същността на това, което е Действителността !

dolsineq написа:
"Квантовата механика вече доказа тази "идея" - ние живеем в една вселена от безкрайни възможности, но само ако НЕ се опитваме да осъзнаем тези възможности. Ако се опитаме то тогава, "безкрайната възможност" изведнъж става "ограничена възможност", защото приема формата на настоящите ни системи от вярвания." - между гения и лудия има само една крачка разстояние. Всъщност "разумният" човек трябва първо да преодолее страхът от общественото мнение, щото той живее в обществото и е зависим от него. Затова и Айнщайн се е изплезил на снимката. Преодолял е обществената зависимост върху мисълта си. :)


Знам, че има опасност да прозвуча, като досаден многознайко, който движен от егото си се себедоказва !! - Простете dolsineq :) !
За да направим първата стъпка към това, което се опитвам да обясним и осмислим тук ... първото, което следва да направим е да овладеем вътрешният си диалог. Той пък е предимно, проява на Егото ни !
Егото ни затваря, или поради него ние се затваряме в една черупка, която се явява пък предпоставка да не можем да "влезем" в света на Космос(микро-макро),казано по друг начин ... Света на Бог, еманациите на Духа или ... както искате го наричайте.
Докато ние сме под влияние на Егото, сме ограничени ... да възприемем, това чието име е Абсолют - да стигнем до него, следва да имаме качеството ТОТАЛНОСТ - не "крайността"-ограниченоста, наложена ни от малкият пакостник наречен, лично Его :):) !
Това е първата стъпчица по този сложен и нелесен Път !
Моля християните да не бързат да ме намразват(анатемосват):) - това кореспондира почти едно към Едно с Учението на Христос ! - просто там нещата, се представят през специфичната за това учение терминология и понятийна-призма !!

С уважение !

П.П. И дано не съм Ви оставил, чувство за досада, уважаема dolsineq ?! :)
цитирай
16. dolsineq - Знам, че има опасност да прозв...
30.01.2011 20:03
Знам, че има опасност да прозвуча, като досаден многознайко, който движен от егото си се себедоказва !! - Простете dolsineq :) !
За да направим първата стъпка към това, което се опитвам да обясним и осмислим тук ... първото, което следва да направим е да овладеем вътрешният си диалог. Той пък е предимно, проява на Егото ни !
Егото ни затваря, или поради него ние се затваряме в една черупка, която се явява пък предпоставка да не можем да "влезем" в света на Космос(микро-макро),казано по друг начин ... Света на Бог, еманациите на Духа или ... както искате го наричайте.
Докато ние сме под влияние на Егото, сме ограничени ... да възприемем, това чието име е Абсолют - да стигнем до него, следва да имаме качеството ТОТАЛНОСТ - не "крайността"-ограниченоста, наложена ни от малкият пакостник наречен, лично Его :):) !
Това е първата стъпчица по този сложен и нелесен Път !
Моля християните да не бързат да ме намразват(анатемосват):) - това кореспондира почти едно към Едно с Учението на Христос ! - просто там нещата, се представят през специфичната за това учение терминология и понятийна-призма !!

С уважение !

П.П. И дано не съм Ви оставил, чувство за досада, уважаема dolsineq ?! :)[/quote]
....................................................
Ни най-малко, Гет...:) Ако си прочел моят коментар, щеше да забележиш, че писах "разумният" човек", което ще рече - рационален, прозорлив, мъдър човек. И като такъв, той вече е преодолял егото си, но това все още не е достатъчно. Това е като при земното притегляне. Единствено подскачайки, показаваш, че частично си го преодолял, което от своя страна се равнява на нашето така наречено вътрешно его. За да влезеш в редиците на гения, трябва да преодолееш общественото его. Имено то се равнява на земното притегляне. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5784181
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031