Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2013 23:54 - Забраната за пушене отпада преди зимата
Автор: spicov Категория: Новини   
Прочетен: 139 Коментари: 0 Гласове:
0



 Да отпадне тоталната забрана за тютюнопушене на обществените места. Тази идея обмисля БСП, потвърди пред Дарик депутатът от левицата Татяна Буруджиева. Идеята на социалистите е в големите заведения да може да се пуши в обособените помещения с вентилация. За сметка на това обаче, в офисите и работните места е добре забраната да остане, е позицията на БСП.

Социалистите са си поставили срок - преди зимата, промените в закона да станат факт.

Идеята е да се върви към връщане на стария режим, когато в големите заведения имаше зали за пушачи и такива за непушачи. Сега социалистите предлагат отново да могат да се палят цигари в обособени помещения с вентилация.

Депутатът от левицата Татяна Буруджиева посочи пред Дарик, че такива промени са били поети като ангажимент още по време на предизборната кампания и сега е време да бъдат изпълнени: „В какво се изразяват тези промени и защо са по-консервативни, защото са насочени към ограничаване на възможността младите хора да бъдат включвани в тютюнопушенето. Т.е. всичко, което е като забрана за тютюнопушенето на работни места, в учебни заведения - всичко това трябва да остане в забранителен режим, според нас. Единствената либерализация, която на практика предлагаме, е в две посоки: едното е там, където са въведени и има възможност две отделни помещения, в едното от които да се пуши, това да се върне като възможност. Второто нещо, което искаме да въведем, след 22.00 часа в барове и хазартни заведения също да е разрешено тютюнопушенето, защото те са забранени за младите хора".

След като идеята за отпадане на пълната забрана отново се оказа на дневен ред, от пресцентъра на БСП разпратиха имейл, в който се посочва кои са опорните точки при защита на предложението. Писмото прилича на указания за депутатите какво да говорят пред медиите, но беше получено на редакционните пощи. Вероятно и народните избраници от БСП вече са се запознали с препоръчителните аргументи.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spicov
Категория: Новини
Прочетен: 3267
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930