Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2016 12:06 - Бяла се сдоби с модерна "Кухня-майка”
Автор: zabunova Категория: Новини   
Прочетен: 1940 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.09.2016 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

26 септември, 2016

     В още едно добро начинание хвърли сили и средства тази година общинското ръководство на Бяла - в града заработи модерна Кухня „майка“. Отговаряща на всички нормативни изисквания, тя заема част от сградата на ДГ „Стадиона” и чрез разнос ще осигурява  храна, освен  за учебните заведения, детските градини и яслената група, и за ползвателите на  услугата Домашен социален патронаж на територията на Беленската община.
     Цялостното обновление на 13-те помещения  и монтираното  ново оборудване - газови и електрически конвектомати, мощна аспирационна система, хладилници - е умна   инвестиция на стойност 100 хиляди лева от общинския бюджет, събрани в резултат на оптимизация и реформи. Част от тях е  и  решение на Общинския съвет в града бъде закрит Домашния социален патронаж и   открита  Кухня „майка” с 21 човека персонал!  -  Милена Пачелиева, секретар на Общината, припомни, че на заседанието на местния законодателен орган  от 9  септември , освен това, бе гласуван и  бюджетът на „Кухнята” до края на годината.  
     Ръководството на Кухнята майка е поверено на 37–годишната Дияна Живкова от Бяла, висшист-икономист,  която  сподели, че 11 утвърдени професионалисти – готвачи, помощник-готвачи  и др. персонал  ще приготвят по 1000 порции дневно, като три специализирани общински автомобила със съответните стелажи и оборудване  ще транспортират храната в специални термофорни казани и тави с капаци  до децата  по изготвен  график за разнос. След време, когато започне и доставката на храна за ползващите  услугата „социален патронаж” и „топъл обяд”, разписанието ще се актуализира.  Дневното меню  ще се изготвя от трима души  и скоро ще се определи и медицинското лице, което ще следи за здравословното  хранене на децата. Тя обяви, че таксата за един ден при храненето на децата - 1,50 лева си остава, както  и досега, не се променя и месечната такса за посещение на детска градина – 35 лева.
      За откриването на новия обект по стар български обичай с питка и мед малчугани от ДГ „Стадиона” посрещнаха  гостите, които преди да прекрачат прага на кухненския блок, обуха поставените до входа калцуни за еднократна употреба от полиетилен. ( „ Поръчал съм най-напред тях!”   - усмихна се сговорчиво кметът, съобразил се с  критична реплика в социалните мрежи към стара снимка от занималня в градината)
     .
„Със създаването на кухня, която да бъде със съвременно оборудване и да отговаря на всички изисквания, с която ще осигуряваме на децата си топла, вкусна и здравословна храна, е вече изпълнено мое обещание да  подобряваме условията за децата, чиято грижа за тях е приоритет на Община Бяла!” - обърна се към присъстващите като домакин на събитието Димитър Славов. Посочвайки постигнатото, той предположи, че по-убедителни от думите му биха били снимки  на старите помещения  от преди  ремонта и изграждането на новия кухненски блок. Оценявайки личния принос на заместника си, кметът   предложи повече да говори Евгени Димов, на когото  е било поверено изграждането на обекта и който е отдал , според Славов, много време, усилия и енергия   за преобразяването му.  Зам.-кметът Димов сподели, че  е бил ужасен от заварените условия, при които е работела кухнята, че разликата е огромна, но си струва усилията, защото са посветени на здравето на децата. На  хората, които ще ползват кухнята той пожела успех в работата, за да защитят доверието, което общинският екип им гласува
     .„За хубавото можем да  кажем само добри думи!” – изпрати адмирации към  екипа на Димитър Славов народният представител Пламен Нунев и в подкрепа на мисълта си, обяви, че „е дошло времето Бяла да я променяме изцяло!”  – с детски площадки, и с инвестиции за различен бизнес, откриване на нови работни места…  Според него, постигнатото досега показва, че пътищата, по които върви  общинската управа, са верни,  че няма начин хората да не разбират това и да подкрепят екипа. Ръкопляскания изпратиха поздрава му към колектива на майсторките – да готвят вкусно и питателно и да хранят много хора!
     Лентата на новия обект прерязаха градоначалникът Димитър Славов, заместникът му Евгени Димов,  директорката на ДГ „Стадиона”  Стефка Деликоцева и народният представител от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев. Радостната атмосфера на събитието споделиха още    Мариан Антонов,  председател на ОбС - Бяла,  Милена Пачелиева, секретар  на Община Бяла, Ралица  Николаева, гл. експерт в отдел „Образование” култура и хуманитарни дейности”, Мариана Йорданова, директорка  на ДГ „Пролет” и  общински служители.  Преди всички да застанат заедно за общата снимка, малчуганите рецитираха стихчета и пяха.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabunova
Категория: Новини
Прочетен: 699050
Постинги: 301
Коментари: 292
Гласове: 1441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930