Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2011 03:03 - За най-богата корпорация в света ...
Автор: zelas Категория: Политика   
Прочетен: 14453 Коментари: 41 Гласове:
61

Последна промяна: 12.02.2011 02:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
... за която най-вероятно не сте и чували.


Посвещавам на Сашкин
  В списъка за най-богати фирми във света от 2009 виждаме на първо място Уол-Март (Wal-Mart) с $408.214 милиарда годишни приходи. На второ се нарежда Ексон Мобил (Exxon Mobil) с $301.5 милиарда. На трето Шел (Royal Dutch Shell) с $278.188 милиарда. На четвъто е БП (BP) с $246.138 милиарда. Голдман Сакс (Goldman Sachs), която е постоянно сочена като най-големия вампир е на 174 място със скромните $45.173 милиарда.

Като оставим настрана, че три от първите четири са петролни компании, а първата е храм за зомбита, защо не виждаме най-богата фирма в този списък? Докато хората по света дискутират и се възмущават от машинациите на Федералния резерв, "Голдман Сакс" и други подобни, малцина са забелязали един друг основен играч в тази пародия, наречена "Световна криза".

Коя е тази секретна корпорация?

Това е малко известната дъщерна фирма на Федералният Резерв, наречена Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) или още "Cede and Co."

 Добре де, не е секретна, ами просто хората не знаят нищо за нея, въпреки, че те съвсем прилежно са си публикували годишния доклад, в който можем да видим колко богата е тази корпорация. Оказва се, че това дружество притежава 23000 милиарда долара в активи, и има 917000 милиарда долара като част сделките през 2002 г. само. Това са трилиони, хиляди хиляди милиони - 23,000,000,000,000 долара в активи.

Не ми вярвате, ето го годишният им отчет.

Трилиони, квадрилиони, бонбони, макарони, къде му е края на тоз бяс, бре габони!?
И как така тези станаха толкова богати, с предприемачество и здрав труд, с иновации и зачитане на човешкия ресурс ли? Да видим.

Ами не точно. Не и защото имат хубав уебсайт или че дават добри съвети за спестяване на пари на клиентите си. По-скоро то е, защото те като че ли имат монопол върху това, което правят. Накратко, обработват по-голямата част от всички сделки в САЩ, както и за много други страни. А - и това е реално най-интересната част - 99% от всички запаси в САЩ изглежда са законно притежавани от тях.

И защо този мега-монополист е така добре скрит от общественото внимание? Оказва се, че е част от Федералния резерв на САЩ. Голямата изненада, няма що! Пак до хралупата на дявола стигна следата.

 Истинската причината, поради която обществеността не знае за DTCC е, че те са банка депозитор за институционални и брокерски фирми САМО. Обработват всички техни сделки. Джим МакНеф (Jim McNeff) споделя: "Не е необходимо за обществото да знае за нас ... Федералния резерв просто изисква от нас да обработваме всички сделки".

Казано по нашенски, далавери на тъмно, само за наши хора от най-висок калибър. Наште смешковци са като лилипути в сравнение с тези гиганти на най-силния човешки бяс, парите.

Кой притежава кого?

Стойността на общия размер на богатството на семейство Ротшилд е около 500 трилиона долара. И какво от това? Цялата планета се предполага, че е "собственост" на много малък процент от хора.  Е, и? Кой им го даде това право? Дядо Господ? Да ама не, този номер не минава вече, дядо попе! Хората имат интернет.

Може ли някой наистина да "притежава" нещо или някого? Не, защото собствеността е само една идея (илюзия). Подобно на времето тя е относителна. Животът в това тяло е само временен. Както е казал народа, колкото и да трупаш, не можеш да го вземеш с тебе в гроба. А илюзията, че някой може да "живее вечно" е родила не една или две религиозни доктрини, за да се стремим към моркова (собствеността). 

Истината е , че ако някой Ни притежава то е, защото сме Му позволили.

Въпреки това ...

Това би било добре, ако беше само въпрос на възприятие. Живеем на една красива планета с много красиви хора, но и под въздействието на една масова психоза наречена "световна система на свободен пазар" ръководена от малка група психопати. Проблемът е, че тези ултра-собственическа клика наречена "световен елит" налага своята система от вярвания върху нас. Или ще играем по свирката, или биваме отрязани. Тогаз, какво да првим?

Къде е спасението?

В живот на човеците има само една собственост, която може да ни даде някаква независимост и свобода - ЗЕМЯТА. Природата ни е дарила с райска земя, която се преражда отново и отново в четири прекрасни сезона и освен това сега е пустееща и сравнително евтина. Вместо това сме се завряли в големи градове, цял живот живеем на вересия и едвам успяваме едно дете да отгледаме. Това живот ли е, кажете ми? Ако продължаваме така обричаме себе си, семействата си и бъдещето на страната си на гибел.

 А когато човек е независим за храната си и покрива над главата, тези господа психопати от DTCC и другите по-малки пионки в системата, та чак до наш Бойко, нямат власт над него.

Какво чакаме, животът си лети?

Преди стотина години, животът буквално е кипял в българското село. Семейство е било с четири деца най-малко. Хората са работили от сутрин до здрач, но са знаели защо. В кратките часове на отмора не са спирали, ами кръшни хора са извивали и безкрайни надпявания са се носили от ехото надолу по дерето. От къде е идвала тази енергия за живот? От земята, от майката Земела. Можем пак да живеем свободно, можем, ако се върнем при нея. Тя ни чака.

Спасението е на село - най-богата корпорация на света!

Пеперуда за дъжд (Пеперуга, Додола, Вайдудула)

Един от най-разпространените в цяла България летен обичай е „Пеперугата”, наричана някъде и „Додола”, „Ойлюле”. Този обичай не е свързан с календарен ден, а се прави при засуха.

Ето как става в Струга – родният град на братя Миладинови. На „Руса среда” (сряда след Възкресение) девойките покриват една от другарките си от глава до крака с всякакви треви и бурени. Такава я водя по къщите на града и пеят нарочна песен. Като минават под прозорците, домакините изливат върху тях „Ойлюлето” вода. В къщи след песента и играта на „Ойлюлето” търкалят сито и гледат: ако се похлупи при падането, смета се, че ще бъде скъпия през годината; ако ли пък ситото падне нагоре и се отвори – плодородие ще има. 

Почти еднообразен е обичаят по всички български краища. Най-често момичето, което бива обкичвано и обличано, требва да бъде сираче, дори без баща и без майка. В някои места, като Неврокоп (Г. Делчев) напр., върху сирачето окачват и кост от незнаен гроб и няколко живи жаби. Придружаващите момичета открадват от някоя къща и помит, та го носят като знаме.

Обичаят се извършва винаги с желание да се предизвика дъжд. В този смисъл и в тази форма, при несъществени различия, той е познат у всички народи на нашия полуостров, та дори и в други европейски и извън европейски народи.

Всъщност „Пеперугата” представя един обред (или една магия), чрез който се моли, както се казва в песента, да завали дъжд. Чрез песента девойките „Пеперугата” – сираче моли за дъжд, за да се роди жито, та да се хранят сираците и бедните. Освен молбата, девойките или домакините наподобяват дъжда, който трябва да завали, като обливат „пеперугата” с вода.

За да се предизвика дъжд, слагат се и живи жаби върху страдащата от суша „пеперуга”. Употребата на мъртвешка кост има също така благотворно влияние в тази магия. Най-накрая разнасянето на помита от пещта и потопяването му в реката, както и хвърлянето на жабите в нея, е пак едно насочване на мисълта към угасяване на горещината с вода, освобождаване на жабите във водата. На този обичай е противопоставено от църквата „Кръстоношето” или църковният молебен за дъжд, но въпреки това, народът не го е изоставил.

Пеперуда летела, летела,
от орачи, на копачи дай, боже, дъжд!

Лете летела пеперуда
От орачи до копачи
Ина Бога се молила:
„Дай ми, Боже, темен облак,
Да зароси ситна роса,
Да се роди жито, просо,
Да се хранят сирачета,
Сирачета, сиромаси!”

Песента както точно е изпята на филма.

Прелетнала пеперуда,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

От орачи на копачи,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

Орото и на ралото,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

От ралото на мотика,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

Ситно мори, ръми
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

Прехвъркнала пеперуда,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!







Гласувай:
61



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - Гениален анализ, гениални послания, изпреварили времето си!
11.02.2011 06:21
Гордея се с теб, Пламене!
Това което си написал е свише, продиктувано ти е на ухото от Бога, това е откровение божествено.
Никой не се замисля, даже и за миг, за тези неща.
Живеем си по инерция.
Приемаме света такъв, какъвто е.
Струва ни се непроменим.
Освен да променим тайфата на управляващите, което си е преливане от пусто в празно.

Аве Зеласу!
цитирай
2. vippoker - изводът е много точен
11.02.2011 10:04
изводът е много точен
цитирай
3. zelas - Санде, недей така приятелю, че нали ...
11.02.2011 13:36
Санде, недей така приятелю, че нали знаеш, на егото малко му трябва.

sande написа:
Освен да променим тайфата на управляващите, което си е преливане от пусто в празно.


Затова си абсолютно прав и как хубаво го формулира по елин-пелински. От тук трябва да се тръгне, от извода че тази "система" е преливане от пусто в празно.

Ако хората са доволни с нея, тогаз, ок, нека си живеят и робуват
Обаче ако дълбоко вътре в себе чуствуват, че нещо не е наред, то трябва да разберат, че промяната на системата не води до системни промени.

Истинската промяна е вътре в нас и извън системата - на село!
цитирай
4. zelas - изводът е много точен Горка ...
11.02.2011 13:53
vippoker написа:
изводът е много точен


Горка майка България седи и ни чака на село, а ний гоним Михаля в големия град!
цитирай
5. zelas - Гледам филма и тръпките по тялото ми ...
11.02.2011 13:57
Гледам филма и тръпките по тялото ми не спират - как бавно като вихър се заформя хорото, песента бавно се засилва ли, засилва като приближаващия дъжд носещ живителния сок. Няма нищо по-Българско от картината нарисувана в този филм.
цитирай
6. sparotok - !
11.02.2011 14:19
Напълно съм съгласен с тебе приятелю! Не се ли възроди българското село след 40 години няма да има не само България, но и българи.

Силата на земята е известна на мошениците, затова болшевиките унижожават селячеството в Русия, а нашите комунисти ликвидираха българското село.

Как мислиш, защо Европейската Комисия настояваше не повече от 3-5% от българското население да се занимава със селско стопанство?
цитирай
7. zelas - Ох, Павле, направо го заби точно в ...
11.02.2011 14:23
Ох, Павле, направо го заби точно в раната! Това е фундамента в сегашната измама, четете юроде, четете, щото ако това не се проумее наистина сме свършени!

Нека покажем, че огънчето може пак да се разгори в пожар на Българския дух!
цитирай
8. d3bep - Майка си? Ние вече я убихме и я аме...
11.02.2011 14:55
Майка си? Ние вече я убихме и я заменихме със ментета приятелю.
В духовен и морален план... Във финансов я продадохме...

Древните не са притежавали земята, обработвали са я...
Не е само там проблема...

Корпорацията която даваш ,е вид "правителствен балон". Надута от изкуствени надценки на безстойностни хартийки...
Клиринг в щатите наричат едни къщи, които са на принципа на балона.
Определени банки купуват на борсата "ценни" книжа.
Членват в клирингова къща, кояот седи зад борсата.

Бнаката купува акции за 1 милиард.
ПЛаща на клиринга 100 милиона (1/10). Виртуално.
И получава акциите.
А клиринга гарантира собствеността и това че банката некой път евентуално ше преведе парите...
Ако некоя друга банка не земе да "клирира" нещо друго, а то се "клирингова" яко.
Проблемът е само по време на криза, щото се спира да се "клирингова", понеже никой не иска да купува и тогава... някой все пак трябва да плати парите...
Тъй стават милиардите, сещай се как... Една такава клирингова маймуна върти поне няколко големи банки.
На тоя балон му трябва една игличка.

Така е, искат да ни отдалечат от земята...
За съжаление повечето сте в чужбина ,а точн отова се иска от нас.
В цъфтящи български градове за много работа и голями приходи се дава три пъти по малка заплата отколкото в София за седене о задник.

Хората бягат и продават всичко каквото имат...
Онея купуват на безценица... Клиринг, млиринг...
Ние бягаме в София.
А скоро ше почнем да бягане и ОТ софия.

Резултатът?
Каот дойде новата криза, клирингът може и да фалира, но онея пак ще са ни отгоре!
А кризата ще дойде скоро.
И те ще са причината...

Даже при комунизма селото беше по - добре... Днес е мъртво и селото, а натам вървят и градовете... Свеждат България до София.
А София е една от калпавите й части... "На баир лозе" и на "мъглива долина летище"....
цитирай
9. zelas - Браво, Стефане, добри допълнения ...
11.02.2011 15:15
Браво, Стефане, добри допълнения към темата. Аз вярвам обаче че ще се върнем към земята, усещам го с косата си :)))
Натам вървят нещата. Проблемът е, че много ще изпаднат извън борда преди да са разбрали от къде им е дошло.
За туй ги пишем тез неща, белким някой мине и се зачете и нещо му остане.

Поздрави

п.п. Махмурлук днеска?
цитирай
10. zelas - Пеперуда за дъжд (Пеперуга, Дод...
11.02.2011 17:27
Пеперуда за дъжд (Пеперуга, Додола, Вайдудула)

Един от най-разпространените в цяла България летен обичай е „Пеперугата”, наричана някъде и „Додола”, „Ойлюле”. Този обичай не е свързан с календарен ден, а се прави при засуха.

Ето как става той в Струга – родният град на братя Миладинови. На „Руса среда” (сряда след Възкресение) девойките покриват една от другарките си от глава до крака с всякакви треви и бурени. Такава я водя по къщите на града и пеят нарочна песен. Като минават под прозорците, домакините изливат върху тях „Ойлюлето” вода. В къщи след песента и играта на „Ойлюлето” търкалят сито и гледат: ако се похлупи при падането, смета се, че ще бъде скъпия през годината; ако ли пък ситото падне нагоре и се отвори – плодородие ще има.

Почти еднообразен е обичаят по всички български краища. Най-често момичето, което бива обкичвано и обличано, требва да бъде сираче, дори без баща и без майка. В някои места, като Неврокоп (Г. Делчев) напр., върху сирачето окачват и кост от незнаен гроб и няколко живи жаби. Придружаващите момичета открадват от някоя къща и помит, та го носят като знаме.

Обичаят се извършва винаги с желание да се предизвика дъжд. В този смисъл и в тази форма, при несъществени различия, той е познат у всички народи на нашия полуостров, та дори и в други европейски и извън европейски народи.

Всъщност „Пеперугата” представя един обред (или една магия), чрез който се моли, както се казва в песента, да завали дъжд. Чрез песента девойките „Пеперугата” – сираче моли за дъжд, за да се роди жито, та да се хранят сираците и бедните. Освен молбата, девойките или домакините наподобяват дъжда, който трябва да завали, като обливат „пеперугата” с вода.

За да се предизвика дъжд, слагат се и живи жаби върху страдащата от суша „пеперуга”. Употребата на мъртвешка кост има също така благотворно влияние в тази магия. Най-накрая разнасянето на помита от пещта и потопяването му в реката, както и хвърлянето на жабите в нея, е пак едно насочване на мисълт
цитирай
11. kleotemida - Я, и ти взе да се възмущаваш май! :))))
11.02.2011 18:41
Добър постинг, но с неизпълним призив, за съжаление... Да не мислиш, че ще се намерят "ненормани" да хукната след ралото? Щото с трактора пак попадаш в лапите на онези нааай-горе в ранглистата и нема мърдане. Накрая ще ти вземат и земята, а може и душата. Измислили са го те, Зелас, отдавна са го измислили, щом в играта са включени също толкова отдавна и образованието, и здравеопазването...
Ще ми се да можех да бъда толкова въодушевена и да повярвам, че "рецептата ти" е панацея за решаването на проблемите ни... но не би... защото няма кой да ни го позволи, дори и да тръгнем да я изпълняваме...
цитирай
12. zelas - Това не е възмущение въобще, това е друг поглед.
11.02.2011 19:04
kleotemida написа:
Я, и ти взе да се възмущаваш май! :))))


Казах, ти Клео, рано ти е, сега си почнала да се ровиш и затуй изпадаш във фатализъм. Всички сме минали по този път. То е защото на повечето хора им е ПО-ЛЕСНО да си мислят, че няма изход.ТЕ и на това разчитат.

И ако забелязваш аз гледам конструктивно на нещата и ви изнасям неща които ги няма по руските конспиративни канали, я питай ги знаят ли за DTCC?

А за ралото и за трактора, и това сме го измислили - където има воля има желание. Като казвам "спасението е на село", трябва да добавя - на село ама с ДОБРИ технологии.

А ти дали го виждаш като такова, е друг въпрос. Интернет е пълен с неща които да те накарат да се отчаеш. Изборът е ваш!
цитирай
13. d3bep - Избора е в малко проглеждане, не е ...
11.02.2011 19:52
Избора е в малко проглеждане, не е толкова трудно да се смени системата.
И не е толкова страшно, ок, ше си купя един трактор от тях и една комбайна. И после? Кво, душата ше ми поискат в замяна на комбайната ли?

Ако мислите така, още сте в матрицата...
Ползвайте парите и материалните придобивки ,ама им спестете уваженияето, и преклонението на което ви учат...

Поздрави!

ПП. Статията е добра, некой път като спра да пиша по история има ми аз какво да кажа. Има няколко идеи за смяна на системата, които са много мощно заглушени... А някои от тях са и прилагани.

ППП. Аз съм правил изследване... Най мощните компании всъщност са в два сектора:
1. Военен.
2. Фармацевтика.

После идват фианнсите.
Проблемът е че фианнсите са изцял оофициален сектор и оттам идва изкривяването, но изследване за оборотите на мултианционалните компании очевидно си показа къде са парите и кои са стълбовете на двореца.... Щото Клирингът верн ое таван, ама един мек пластмасов таван, дето изобщо не държи конструкцията, той само я раздува...
цитирай
14. zelas - Така е, Стефане, всичките ни &qu...
11.02.2011 20:02
Така е, Стефане, всичките ни "врагове" са само в главата ни. Някой може да Ни притежава, само ако Му позволим.

Има много начини, човек да води сносен живот в 21-ви век извън големите урбанистични мелачки за хора.
Като казвам "обратно на село" това не означава "обратно в 19-ти", напротив.
Най-важното е свеждане на зависимостта от матрицата до минимум.
не може да стане изведнъж, но хубавите неща бавно стават.

Където има воля, има и начин. Вижте молитвата за дъжд във филма.
Стефан сигурно знае, но тя си има и научно физично обяснение. Уж селяни, пък гледай какви знания са запазили. Не са чакали царю честити да им докара дъжд, нали? Сами си го докарват.

Сега като граждани, какво знаем? Гледам само да се налапаме, напием и някаква парцалка да си купим. После сядаме да се зомбираме пред телевизора и после мрън-мрън, държавата такава, държавата онакава.

На това му викам аз деградация.
цитирай
15. tit - По-склонна съм към резервите на kleotemida!
11.02.2011 20:07
И аз съм я мислила тая! Идеята е ясна и привлекателна!
За да съществуваш на село обаче, отново трябва да влезеш в пазарна схема - инак, от де пари да платиш данъците?
Мислела съм го до вероятността сами да си правим обувките, примерно - майната и на цивилизацията, такава каквато я знаем!
Обаче - пак ще дойдат данъчните, а преди това вече ще са дошли мутрите /те още са там/! А за нощните вампири - циганската сган да не говорим!

Не казвам, че е невъзможно, но трябва да е изпипано /по Вазовски:))/ и да не се прави индивидуално - би било лудост в момента!
Между другото - Вазов има такъв един идилистичен разказ, не си спомням заглавието!
Извинявам се за многословието, но както казах - мислила съм го!
Не го виждам като конкретна реализация, за сега!:))
цитирай
16. zelas - ППП. Аз съм правил изследване. . . ...
11.02.2011 20:09
d3bep написа:
ППП. Аз съм правил изследване... Най мощните компании всъщност са в два сектора:
1. Военен.
2. Фармацевтика.

После идват фианнсите.
Проблемът е че фианнсите са изцял оофициален сектор и оттам идва изкривяването, но изследване за оборотите на мултианционалните компании очевидно си показа къде са парите и кои са стълбовете на двореца.... Щото Клирингът верн ое таван, ама един мек пластмасов таван, дето изобщо не държи конструкцията, той само я раздува...


А бе да ти кажа, аз съм спрял да им следя далаверите щото работата е ясна. Тези DTCC ги използвах като основа на тезата ми и щото размерите на парите там придобиват един фрапантен размер и така се засилва ефекта на статията.
цитирай
17. d3bep - На това му викам аз деградация. ...
11.02.2011 20:26
zelas написа:


На това му викам аз деградация.

Лошото е друго.
Че много от хората, използващи именно тези думи...

1. Смятатживотните за бездушни и примиртивни.
2. Смятатъ дърветата за ресурс за горене или най - много бичене.
3. Смятат екологията за машина на правене на пари посредством дивотии, като озонСки дупки и глобално затопляне... Докато между тези факирлъци дивата гора намалява в пъти и всек иден няколко живи вида напускат Земята без некролог и борбата с Озона, Азота и прочие изобщо не им помага!

Не говоря за теб, а за "екологичната пропаганда", кояот работи само със страх и внушения.... И нищо не дава... А поругават природата, поощряват консумацията, викат ви да се качите на яхтата за да видите природа....
Знаеш ли кое е наи интересното? Имам коте, сковах му много готина къщурка, накупих му всякакви играчки.
То предпочита да си играе с обикновена конопена панделка, орех, пуканка, зрънце бахар и паднало листо пред всички играчки.. .Те играчките са за мене... Има мишки, топки, йойота....
Е играе си с тях де, ама....
А породата е изкуствена селекция.

Ако не ме разбирате, отговорът е прост.
Забравили сме да Оценяваме. И да Благодарим.
Знаем да Искаме...
Остави спора между селото и селяните, да погледнем нещата глобално. Нямало да се върнем на село....
А ЗАЩО?
цитирай
18. zelas - И аз съм я мислила тая! Идеята е ясна и ...
11.02.2011 20:35
tit написа:
И аз съм я мислила тая! Идеята е ясна и привлекателна!
За да съществуваш на село обаче, отново трябва да влезеш в пазарна схема - инак, от де пари да платиш данъците?


Хуваво е че ги споменавате данъците, за да ви споделя една малка тайна.

За да има право държавата да изизсква от вас да плащате данъци върху доходите си, Тя трябва да представи доказателство, което ви индентифицира като данъкоплатец. Тоест формално по закон вие трябва да сте подписали контракт между вас и държавата, в който се съгласявате да бъдете данъкоплатец. Освен това най важното е че този документ трябва да е подписан от двете страни. В момента процесът става доброволно по подразбиране.

А ако държавата не уважи собствените си закони, винаги може да си купите добра пушка.
цитирай
19. zelas - Забравили сме да Оценяваме. Абс...
11.02.2011 20:39
d3bep написа:
Забравили сме да Оценяваме.


Абсолютно и част от играта е да ни направят "нежни" и цивилизовани.
Сега има едно движение, което се опитва да направи нещо в тази насока - rewilding

http://en.wikipedia.org/wiki/Rewilding_(anarchism)
цитирай
20. d3bep - За съжаление относно данъците. . . ...
11.02.2011 20:53
За съжаление относно данъците... не е точно така.
Във данъчното право договорното начало е изключено.
Данъците са императивни.
Идържавата не поема задължение срещу тях. Т.е. взима ти парите, без да ти казва за какво и без да ти гарантира каквото и да било.

Установено е още в конституцията.
-------------
Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.
Чл. 84. Народното събрание:
3. установява данъците и определя техния размер;

ДПК
Чл. 7. (1) Данъчната администрация и публичният изпълнител изпълняват своите функции самостоятелно и само въз основа на закона.

(2) Въпроси, отнасящи се до данъчното облагане, не могат да бъдат решавани от други административни органи.
---------------------

Демек хората не ги мисли, те са го измислили.
Дължиш данъци според конституцията. Откажеш ли ,си нарушител на конституционните права на държавата...
Няма договор, няма чудо, в конституцията си пише.
А в ДПК са ти написали черно на бяло, и помощ недей да търсиш... Обжалвай пред тоя, от когото се жалваш....

За съжаление....
цитирай
21. zelas - Установено е още в конституцията. ...
11.02.2011 21:00
d3bep написа:
Установено е още в конституцията.
-------------
Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.


Да ама там пише Гражданите, нали? А те как може да установят че лицето Стефан е точно Ти, и че ти си този Гражданин.

Те затова въведоха биометричните паспорти да затворят тази вратичка ама и на това си има цака, не си спомням сега точно формулировката.

Освен това не си задължен да се индентифициращ със паспорт ако не си изправен пред съд, тоест със съществуващо вече обвинение. А за да идеш на съд трябва да се признаеш, че си лицето което те викат на съд

Смятам да напиша след време тема по тези неща - НАРЪЧНИК НА СВОБОДНИЯ ЧОВЕК
цитирай
22. d3bep - Има точна процедура как да те иде...
11.02.2011 21:11
Има точна процедура как да те идентифицират какъвто и да си в ДПК... Могат да ти поискат всичко и ако откажеш пак има санкция...
Човек, те преди да направят закона за избор на НС правят данъците... Не са глупави, не им е слабостта в закона и изобщо не можеш да се защитиш.
Поне тук, у нас...

Не че нещо, и аз ми се иска точно срещу данъците да се направи нещо, едно време хората са правил ивойна за десятък без лихва, ние днеска нямаме математици да сметнат... И компютрите не могат...
Колко данъци реалн они вземат.
Не на хартия.
ДДС + ДОД + Акцизи + други данъци + такси + всяка покупка + тя дето е правила покупки преди тва +....+...+...

Хидрата е много голяма, недей си мисли че няма глави. Законът се прави от и за тях...
Ако имаше такава дупка в закона, считай че тази нощ щеше да има спешн озаседание в НС...
цитирай
23. zelas - Може, може. . . What is Lawful Reb...
11.02.2011 21:16
Може, може ...

What is Lawful Rebellion?

Lawful rebellion allows for the following:
Full refusal to pay any forms of Tax, Fines and any other forms of monies to support or benefit the unlawful government of this country.
Full refusal to abide by any Legislation or Statute 'Law' invalidly put in place by an unlawful government in breech of the Constitutional safeguard.
To peacefully hinder in any way possible all actions of the treasonous government of this land, who have breeched the Constitutional safeguard.
http://www.thefreemanleague.com/rebellion.htm

А пък нали ти казвам, ако нищо друго не работи винаги може да фанем балкана
цитирай
24. zelas - Ати беше пак така добра да ни изкара ...
11.02.2011 21:25
Ати беше пак така добра да ни изкара текста на магията за дъжд. Има страхотен заряд в тази песен - божествена е.

Прелетнала пеперуда,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

От орачи на копачи,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

Орото и на ралото,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

От ралото на мотика,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

Ситно мори, ръси ?
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!

Прелетнала пеперуда,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!
цитирай
25. d3bep - Ами какво да ти кажа :) Тука въпроса е ...
11.02.2011 21:26
Ами какво да ти кажа :) Тука въпроса е на разбиране.
Пълно махане на данъци означава пълна ликвидация на държавата.
Аз съм по скоро за свеждане на данъците до един тип с ясно дефиниран таван. Не до мижи да телажем, мита, акцизи, местни, честни, нечестни, такси , природни, народни, данък за здраве, винетки, аддста, такси за регистрации и обслужване... Е чекай малко....

Съвсем без данъци ше ми трябва пушка обаче :)
Но като цяло и аз се чудя на гората.
Докато не са я опожарили и изсекли напълно...
Опитвал съм да обжалвам данъци и винаги отговорът е бил:
1. Лихва, ако тръгна да дочакам репението по обжалването - щото го бавят и не спират производството през това време.
2. Да си гледам работата.

Не знам по белите държави как е...
цитирай
26. d3bep - http://www. jacksbromeliads. ...
11.02.2011 21:28
http://www.jacksbromeliads.com/gods_chac_phixr.jpg
цитирай
27. zelas - http://www. jacksbromeliads. ...
11.02.2011 22:05
d3bep написа:
http://www.jacksbromeliads.com/gods_chac_phixr.jpg


Опасен е, кой това?

А за данъците и парите по принцип, то им идва края - само трябва да отпушим технологиите.
цитирай
28. d3bep - Чак, богът на дъжда на маите, тан...
11.02.2011 22:29
Чак, богът на дъжда на маите, танцува танца на дъжда :)
цитирай
29. kleotemida - Зелас, в думите ми няма фатализъм. Изобщо. Аз съм просто реалист - светът е такъв, какъвто е
11.02.2011 23:40
и сам себе си няма да може да извади от блатото като барон Мунхаузен...

zelas написа:
kleotemida написа:
Я, и ти взе да се възмущаваш май! :))))


Казах, ти Клео, рано ти е, сега си почнала да се ровиш и затуй изпадаш във фатализъм. Всички сме минали по този път. То е защото на повечето хора им е ПО-ЛЕСНО да си мислят, че няма изход.ТЕ и на това разчитат.

И ако забелязваш аз гледам конструктивно на нещата и ви изнасям неща които ги няма по руските конспиративни канали, я питай ги знаят ли за DTCC?

А за ралото и за трактора, и това сме го измислили - където има воля има желание. Като казвам "спасението е на село", трябва да добавя - на село ама с ДОБРИ технологии.

А ти дали го виждаш като такова, е друг въпрос. Интернет е пълен с неща които да те накарат да се отчаеш. Изборът е ваш!

За мен изходът е ясен. И не мисля, че е необходимо да ти повтарям непрекъсанто, че някои неща ГИ знам не от книгите и филмите.

Що се касае до ДОБРИТЕ ТЕХНОЛОГИИ + консумативите за тях, те се продават (пак повтарям) от същите тези, които си поставил най-горе + още някои, които не са много по-надолу в класацията. Трябва да си наивник, за да повярваш, че онези там ще се примирят с дори една малка част загуба на властта си, защото не става дума за пари, а за власт - тотална власт във всички аспекти, парите само им прокарват пътя към нея. И няма да го позволят, защото и най-малката дупчица във властта им, може да се превърне в "озонова дупка" за тях.
А материали за механизмите, които се изпозлват за прилагане на тази влас вече има достатъчно. (и не е задължително да си мислиш, че те имат нещо общо с това, което показвам в някои свои постове :)))... просто има още няколко и то доволно ефективни...)

Иииии, пожелавам ти успех с... пушката!... :)))
цитирай
30. zelas - Клео, Рим е бил наричан Вечният г...
11.02.2011 23:48
Клео, Рим е бил наричан Вечният град, нали? Обаче, какво е станало, изял се отвътре и после отвън.

Ние сме на прага на същият период. Подготвяй се. И то не толкова физически колкото психически, макар че те са свързани.
Като казвам на село имам нещо предвид. Много е важно.
Ще добавя и на високо (ако може).
Не намесвай 2012 тук.

Който иска да слуша и да си увира акъла - да слуша,
който си мисли че системата е безнадеждно заробваща, е по-добре да се примири и присоби
който си мисли, че системата може да се реформира така както е, да опита

Аз казах! :))

Прелетнала пеперуда,
вай ду ду лей.
Дай Боже дъжд!
цитирай
31. d3bep - "Ако стоиш достатъчно дълго ...
11.02.2011 23:54
"Ако стоиш достатъчно дълго край една река, ще видиш по нея да минава трупът на врага ти"
Сун Дзъ, цитиран по памет.

Изключително важи тук...
Врагът ни... Е изградил ред, който се саморазрушава и само войните поддържат жив.
Даже и само да стоим край реката, стига просто да не участваме много в играта....
цитирай
32. zelas - "Ако стоиш достатъчно дълго ...
11.02.2011 23:56
d3bep написа:
"Ако стоиш достатъчно дълго край една река, ще видиш по нея да минава трупът на врага ти"
Сун Дзъ, цитиран по памет.

Изключително важи тук...
Врагът ни... Е изградил ред, който се саморазрушава и само войните поддържат жив.
Даже и само да стоим край реката, стига просто да не участваме много в играта....


Амин!
цитирай
33. анонимен - Безкрайно интересна статия
15.02.2011 05:18
Тези хора вече решават коя фирма да съществува и коя не.
Просто като отказват да приемат/пращат пари към тази фирма по електронен път.
Виж: "Най- голямата новина на WikiLeaks"
цитирай
34. zelas - Тези хора вече решават коя фирма да ...
15.02.2011 12:30
анонимен написа:
Тези хора вече решават коя фирма да съществува и коя не.
Просто като отказват да приемат/пращат пари към тази фирма по електронен път.
Виж: "Най- голямата новина на WikiLeaks"


Абсолютно си прав, битката с парите ние не можем да спечелим, защото ТЕ държат ключа към арсенала. А дори и да извоюваме този ключ, ние самите ще се превърнем в това срещу което сме се борили.

Битката срещу парите може да се спечели извън парите.
цитирай
35. silencemurmur - ... за която най-вероятно не сте и чували
17.02.2011 21:38
Не само ти си информиран.
Целият свят е залят от информации,
но какво правиш ти да се измени света,
който се покрива с фалшиви информации,
за да не спре съществуването на корпорации?
цитирай
36. анонимен - Извода за мен след всичко казано е. . ...
18.02.2011 00:12
Извода за мен след всичко казано е...да хващаме балкана!Не можем да победим,или променим "матрицата" играейли по нейните правила!Трябва всички да откажем да плащаме данъци и всякакви глоби и налози,стачки митинги...нахлуване в парламента и стрелба на месо!Както стана в гърция преди години,и както правят и сега...
цитирай
37. zelas - Не само ти си информиран. Целият ...
18.02.2011 19:25
silencemurmur написа:
Не само ти си информиран.
Целият свят е залят от информации,
но какво правиш ти да се измени света,
който се покрива с фалшиви информации,
за да не спре съществуването на корпорации?


http://zelas.blog.bg/politika/2011/02/18/alternativa-na-parite.688818
цитирай
38. zelas - Извода за мен след всичко казано е. . ...
18.02.2011 19:26
анонимен написа:
Извода за мен след всичко казано е...да хващаме балкана!Не можем да победим,или променим "матрицата" играейли по нейните правила!Трябва всички да откажем да плащаме данъци и всякакви глоби и налози,стачки митинги...нахлуване в парламента и стрелба на месо!Както стана в гърция преди години,и както правят и сега...


Това също е начин особено инициативата "Не плащам!!!"
цитирай
39. ribarev - И ние ще им пълним гушата на тия милиардери...
09.03.2011 19:37
Днес, 09 март 2011г. Народното събрание прие закон за ограничаване на плащанията в брой. Всички сделки над 15 000 лева ще стават само чрез банките.
http://www.parliament.bg/bg/laws/ID/10068/
цитирай
40. анонимен - cheap pills
19.10.2012 19:09
cheap tablets http://www.tidy021.com/viewthread.php?tid=182364&extra= cheap tablets
цитирай
41. анонимен - Buy generic viagra on line
21.10.2012 00:26
online drugstore http://woodworkshop.ru/index.php/forum/15-razgovori/36-likbez_na_temu_porolon_i_harakteristika_ego_rinka.html?limit=6&start=222 pharmacy
цитирай
42. анонимен - Is maxoderm better than viagra
22.10.2012 12:02
cheap tablets http://ezwayto.com/forum/index.php?action=profile;u=41057 Find viagra free edinburgh search
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5784228
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031