Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2011 02:41 - Седмото поколение
Автор: zelas Категория: Политика   
Прочетен: 2586 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 16.03.2011 03:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Животът на народите тече като река и чрез всяко седмо поколение се подновява отново. Първо се пречиства във водовъртеж и след това се подновява. Ние сме много близо до момент на пречистване.

Когато сме се появили на тази земя, ние сме се дошли с мисия. Всеки човек има мисия. Не можем да я търсим насила, тя сама ни се явява. Тя е вътре в нас. Понякога хората се лутат много, много години, преди да разберат, каква е мисията им. Нашето поколение се лута вече 20-30 години. Но времето е дошло да разберем, защо сме тук.

Става въпрос за семената на живота, за "седмото поколение", което ще роди лидерството на бъдеща България. То е много важно, защото носи отговорност за седем поколения напред. Отговорно освен за живота такъв, какъвто е в момента, но и за живота на следващите поколения.

Всяко поколение има своето време и всяко поколение има своите лидери, както всяко поколение има своите герои. Всяко поколение е така. И когато това поколение си замине, и следващото поколение ще е така.

И седмото поколение ще има техните лидери, ще има своите герои, ще има своите проблеми, но освен това ще носи отговорност за следващите седем поколения.

Нашата мисия е да възпитаме лидери на седмото поколение. Те няма да се появят от въздуха. Те няма да са от нашето поколение, от хората които виждате около себе си. Подобно на растение, ние трябва да засадим семената на лидерите от седмото поколение.

Как можем да възпитаме новите лидери на България?

На първо място, трябва да наблюдаваме децата, те винаги имат общ лидер. Не е никак трудно да забележим кой е лидерът измежду една група от деца. Това дете трябва да бъде отглеждано специално и напътсвано. След това трябва да се уверим, че детето разбира своята роля. И така, независимо дали е момче или момиче, трябва да го напътстваме в продължение на 25 години. След това ще дойде времето да се оттеглим напълно, защото ще знаем, че се е родил един истински лидер.

Най-важното нещо, е новите лидери да променят стойностната система на властта от сила към отговорност. Нужна ни е "Декларация за отговорностите на Българина", а не "Декларация за правата на човека" - защото хората винаги говорят за техните права, но никога не говорят за тяхната отговорност. И новите лидери трябва да помнят това, преди всичко. Те трябва да имат визия, да мислят за бъдещето на седем поколения напред.

Когато гледаме напред, това означава отговорност.

Кожильо, писан и шерян
на межо са на рукали
срьощу срьошната махала
дену са сбират момине
момине и юнацине
момине тьонку да предат
юнаци гайда да свирят





Гласувай:
9



1. pioneer - Aз знам само, че комунистите трябва ...
16.03.2011 12:20
Aз знам само, че комунистите трябва да се почистят до седмо поколение на назад, от чисто хигиенни разлози. Условие номер едно да тръгне на добре и на Македония и на България.
Друго значение на "седмо поколение" не ме интересува!
Извини зелас, не ни прочетох поста. Малко агитпорп. :-)
цитирай
2. pioneer - Прочетох. Непотизмот я яде Маке...
16.03.2011 13:29
Прочетох.
Непотизъмот я яде Македония, я изяде!
Не знам как е в България.
Ай чао!
Живея в Бавария десет години. Всичко ми се струва, че сте направили големците от Бавария подобно споразумение (седем поколения) преди 150 години и си гони работата както написали и подписали тогава.
цитирай
3. verde - Точно така, но проблемът е какъв ...
16.03.2011 16:03
Точно така, но проблемът е какъв пример ще дадем на тези деца, какво ще видят от нас, на какво ще ги научим (ако изобщо можем да учим някого).
Според Вас дали тези бъдещи лидери не са децата-индиго и кристалните деца, за които упорито се говори в последно време?
цитирай
4. zelas - Точно така, но проблемът е какъв ...
16.03.2011 16:36
verde написа:
Точно така, но проблемът е какъв пример ще дадем на тези деца, какво ще видят от нас, на какво ще ги научим (ако изобщо можем да учим някого).
Според Вас дали тези бъдещи лидери не са децата-индиго и кристалните деца, за които упорито се говори в последно време?


Може и така да ги наречем. България има огромен Индиго потенциал!

Ние просто трябва да ги следваме и да се намесваме само когато нещо застрашава живота им.
цитирай
5. verde - Да, струва ми се, че това е най-пр...
16.03.2011 16:44
Да, струва ми се, че това е най-правилното - да се намесваме само в краен случай, защото ако тези деца са духовно и интелектуално по-съвършени от нас, на какво тогава ще ги научим и имаме ли изобщо право да се месим в развитието и мисията им с нашите критерийно-мислещи мозъци? Риторичен въпрос... Повечето от днешните уж зрели хора все още виждат Бог като русокос, блед, синеок евреин, превърнал се в такъв преди малко над 2000 години. Или пък вярват, че като умрат, ако са били добри, ще се радват на хиляда девици в рая (само незнам ако си жена какво те чака). И какви ли не още насложени в съзнанието ни образи и догми. Не сме дорасли да поучаваме тези деца на бъдещето.
цитирай
6. get - Нужна ни е "Декларация за о...
16.03.2011 21:49
zelas написа:
Нужна ни е "Декларация за отговорностите на Българина"

- Това Да ! - с две ръце гласувам !!

поЗдрав Пламене !!
цитирай
7. vilikal - И ние сме на път.
16.03.2011 22:56
На път да се провалим. Имам предвид нашето поколение, zelas.
Прав си - децата са опованието ни и това което можем да сторим е да даваме пример. Всеки ден да ставаме с мисълта да правим всичко по-добре от вчера и да не спираме да се стремим към съвършенството. Ясно е, че за нас е непостижимо, но след седем поколения ?!
Да търсим Пътя, а ако сме го намерили, да не се отказваме.
С мир и любов.
Вили
цитирай
8. zelas - @ get - Подготвям тема по въпроса. @ ...
16.03.2011 23:56
@ get - Подготвям тема по въпроса.

@ vilikal - "И ние сме на път" - няма да се провалим, даже доста добре се справяме като се има предвид, през какви културно-социални трансформации ни се наложи да преминем.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5803152
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930