Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 20:47 - Войната в Либия – за питейната вода и паричните потоци
Автор: zelas Категория: Политика   
Прочетен: 3571 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 31.03.2011 21:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази статия засяга някои подробности, за които никой досега не споменаваше. 

----------------------------------------

Войната в Либия – за питейната вода и паричните потоци
Източник - Съчинител: Бранимир Белев (a.k.a Мислещ)

Ще изтъкна две причини, които са в основата за днешните военни действия в Либия. В случая петролът е само добавка – той служи за отклоняване на вниманието на световната общественост от истинските причини. Това е мое вътрешно усещане.

Първа причина:

ВОДАТА

Най-вероятно водата ще бъде основният повод за бъдещите военни конфликти. Ето нещо за Либия, което не е много известно на широката публика и някак си остава в сянката на световните събития: На 1 септември 2010 г., при откриването на поредния изкуствен речен участък от мащабния проект Great Man-Made River (Великата река, сътворена от човека), Муамар Кадафи направи важно изявление.

„След това достижение на либийския народ заплахата от САЩ срещу Либия ще се удвои!“

Либийският воден проект, наричан Осмото чудо на света, обезпечава ежедневно 5 млн. куб. метра вода през пустинята. За сведение: Приблизително 90% от територията на Либия е пустиня. Подземната вода се изпомпва от 270 шахти на стотици метри дълбочина. Новата изкуствена река щеше да промени тази част на света.

Цената на един кубичен метър вода е – забележете – 35 цента. (Някой може ли да обясни защо водата в България е по-скъпа? Вижте цифрите – те са красноречиви.). Запасите от подземната вода в Либия са колосални – учените са изчислили, че водните запаси се равняват на двестагодишния дебит на река Нил.

Да не забравяме и че вече 20 години Световната банка и МВФ саботират водните проекти в тази част на света. Например като блокираха строителството на канала на Белия Нил – Jonglei Canal. Чудно защо тези „световни помагачи“ са навсякъде, за да пречат, заробват и диктуват световното развитие…

Писателят Али Багдади казва:

„Реката е нов урок и пример в борбата за постигане на независимост и сигурност за изхранването на Либия. Не може един народ да бъде свободен, когато изхранването му зависи от чужда страна. Великата река е триумф срещу жаждата и гладът. Това е победа срещу невежеството и изостаналостта. Той отразява решителността на либийците да устоят на колониалния натиск, да усвоят технологии за развитие и подобряване на живота, и да контролират собствената си съдба в съответствие със собствената си свободна воля.“

Повече информация за проекта можете да намерите ТУК.

ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ

По същия повод Муамар Кадафи преди време призова арабския и африканския свят да се откажат от долара и еврото, за да преминат към обща валута – Златен Динар. Предложението на либийския водач беше последвано от силно негативна оценка от страна на САЩ и Брюксел. Френският президент Никола Саркози в едно свое изказване заяви, че либийците в лицето на Кадафи, цитирам, са заплаха за финансовата сигурност на човечеството. Разбирайте: Заплаха за престъпната световна банкстерска система.






Гласувай:
11



1. анонимен - Не бях чувал за тая река, но явно а...
31.03.2011 21:29
Не бях чувал за тая река, но явно апетитите на бившите колониалисти отново се изострят, защото от как нямат колонии, трупат само дългове.
цитирай
2. zelas - Така е кушел, старите паразите в...
01.04.2011 00:34
Така е кушел, старите паразите веднъж научили се смучат от чужда енергия, трудно ще се научат сами да съществуват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5786266
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031