Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 16:16 - Силата/слабостта на жената
Автор: zelas Категория: Политика   
Прочетен: 4804 Коментари: 16 Гласове:
3

Последна промяна: 09.04.2011 18:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Човеците сме много странни животни. Ние дори не би трябвало да сме тук, защото има нещо неземно в нашата природа, което остава необяснимо (за сега). Но жената специално е най-странното животно. Тя има месечна хормонална поредица, каквато никое друго животно няма. Никое друго животно няма бебета, за които трябва да се грижи в продължение на години. 

Какво се е случило в райската градина?

Преди много, много години поради ограничеността вразмера на таза при жената и увеличаване на размера на главата на новороденото, рязко се увеличават случаите на смъртност при жените по време на раждане. В следствие на това естественият подбор довежда до коренно пренагаждане на хормоналната поредица на жената - менструацията на жената се съчетава с времетраенето на Месечината. 

Така при жените започва месечната поредица, която от своя страна им позволява да направят връзка между секса и бременността. По този начин древната жена открива величествената тайна на времето и си спечелва правото да отказва секс на мъжа по време на освобождаване на яйцеклетката от яйчника.
 
Ябълката от дървото на познанието

Жените обаче разказали на мъжете си за времето и те използвали това знание, за да станат най-страховитите хищници на планетата. За съжаление, обаче притежавайки знанието за времето мъжете също открили, че са смъртни. В следствие на това те изобретили религията, за да смекчат идеята за неизбежността на смъртта. 

Всеки месец жените губели кръв и част от желязото в организма им, което довежда до промяна в хранителните нужди при жената. За разлика от жените, мъжете не губят желязо всеки месец, и следователно могат да живеят доста добре на само растителна храна. Затова мъжа бива натоварен със задачата да ходи на лов за месо, което става особено необходимо за диетата на жената, поради богато му съдържание на желязо и лесната му усвояемост от човешкия стомах. В замяна той получава секс и възможност да се обезсмърти чрез децата, които тя ще му роди благополучно ако е здрава и не и липсва желязо в тялото. Това е сделката.

Впоследствие и със голямо закъснение мъжете разбрали и за ролята на секса. Възможността за постигане на безсмъртие чрез продължаване на рода, накарала мъжете да създадат патриархалните култури, чиято основна цел е била надзор върху сексуалната власт на жените.

Въпреки всичко това жената и до днес успява да запази своята власт върху мъжа. Макар на повърхността да изглежда, че това е един свят на мъжете, жените всъщност управляват нашата реалност карайки мъжете да си мислят, че те управляват света. Упражнявайки властта си да избират своите партньори, жените създават това което сме, тоест този свят. 

В действителност всичко, което мъжете правим и постоянното съревнование между нас е главно, за да угодим на жените. В дъното на всички сблъсъци и войни през времената, винаги стои жената. Сексуалната власт на жената в днешно време се използва много умело в рекламата и за затъпяване на мъжете. Това становище беше представено и разработено в статията "Секс, секс, секс ..."

Засиленото сексуалното надмощие на жената работи против двата пола и особено против самата жена. Властта носи отговорност и води до постоянно вътрешно напрежение, което се изразява с честите нервни мъчнотии при жените и по-слабо изразената нагласа за творчески труд, поради прекомерните грижи за външния вид. Сексуалната власт на жената ограничава свободата и на двата пола.

В близко бъдеще властта на жената ще бъде използвана все повече за надзор на цялото население и най-вероятно ще стигнем дори до карайности, когато жените ще държат изцяло политическата власт, но този миг ще ознаменува края на тази епоха и след това началото на новата Златна Ера, когато отношенията между мъжа и жената ще бъдат коренно различни - никой няма да има власт на другия. За сега обаче ...

... наздраве за тарторката!



Гласувай:
8



1. tzarkarui - Добре написана, но доста лъжлива ...
09.04.2011 18:07
Добре написана, но доста лъжлива статия в стил New Age. Много ми е неприятно да ти го кажа браткиш Зелас. :) И ще се аргументирам.
написа:
Сексуалната власт на жената ограничава свободата

Вероятно се има предвид похотта, а не секса. Но даже и да приемем, че за секса става въпрос, това съждение също не е вярно. Мъжа и жената са антиподи, стоящи на една ос (нещо като оста Лъв-Водолей) и взаемно допълващи се. Като сексуална енергия мъжките негативи са позитиви за жената, и обратно - женските негативи, освобождавани по време на секс са позитив за мъжете. Така погледнато и дума не може да става за сексуална власт.
Но ако се има предвид похотта - до някъде е така. Но пак със едно едничко условие - отнася се само за мъже, които не познават себе си и сексуалните си нужди, без самоконтрол. Тази похот си има синоним и той е нагон. Нагона съществува при животните. :) Да продължавам ли?

написа:
В бъдеще властта на жената ще бъде използвана все повече за надзор на цялото население и най-вероятно ще стигнем до точка, когато жените ще държат изцяло политическата власт, но този миг ще ознаменува края на тази епоха и началото на новата Златна Ера, когато отношенията между мъжа и жената ще бъдат коренно различни.

:) хехе Дрън, дрън, че тряс. New ageчки и сороститутски фантасмагории.
"Златната Ера" се състои в закърняването (и отмирането) на огледалните неврони в човешкия мозък. А тези огледални неврони стоят в основата на всички тъпандурщини© на които сме били свидетели до сега в писаната и неписана история.
цитирай
2. zelas - Не си ме разбрал, вината е в думите
09.04.2011 18:14
tzarkarui написа:
Но ако се има предвид похотта - до някъде е така. Но пак със едно едничко условие - отнася се само за мъже, които не познават себе си и сексуалните си нужди, без самоконтрол. Тази похот си има синоним и той е нагон. Нагона съществува при животните. :) Да продължавам ли?


И за "похотта" става въпрос, приятелю, но правя обобщаване за секса защото до сега, това е било преобладаващото поведение, често неосъзнато. И аз съм бил така до съвсем скоро, за теб не знам, ти може да си открил себе си по-рано.

За "Златната ера", май пак не съм бил достатъчно ясен, имам предвид, че тогава всичко ще се изметне на обратната плоскост. Похотта ще изчезне и половете ще станат равни ... отново.

Статията трябва добре да се осмисли, тогава всичко си идва на мястото.
цитирай
3. zahariada - Ако....
09.04.2011 18:55
...я няма месечината, как ще му казваме на цикъла?
цитирай
4. kleotemida - Зелас, по-голяма каша и липса на ...
09.04.2011 22:35
Зелас, по-голяма каша и липса на каквато и да било логика не бях чела в твой пост до сега :)))). Я виж там, нещо осмисли тия причинно-следствени връзки, особено кое поради какво еволюирало, щото щех да се гътна от смях, като прочетох, че месечният цикъл при жената и особено месечината има вземане-даване с тесния, пардон, с разширилия се таз у жената. Ти да не би да искаш да кажеш, че женския таз се е разширил вследствие лунното привличане по почина на приливите и отливите? Или пък менстуралния цикъл да се е появил като тях? Ако е така, това ще да е най-новото последно откритие за влиянието на луната върху еволюцията на човека.... :)))))) Ама и смях...! :))))
цитирай
5. zelas - Смехът е здраве. С развитието на ...
09.04.2011 23:23
Смехът е здраве. С развитието на човека, мозъкът нараства много повече в сравнение с другите части на тялото, като таза на жената, какво е нелогичното в това изложение?

А връзката с месечината, продължителността на бремеността и менструацията (29.5 дена), всеки я знае.
цитирай
6. d3bep - :) Интересен поглед. Само ще к...
10.04.2011 11:04
:)
Интересен поглед.
Само ще кажа ,че желязото в организма се набавя предимно от растителни източници, също бета каротен и други такива, и вероятно точно поради това жената е по -скоро този ,който може по - без месо :) Тя няма и тестостерон толкова, нито извършва ткава физическа дейност :)

И без да обиждам жените обаче, струва ми се че именно тази разлика в храненето е основната причина мъжете като средно ниво да са малко по - умни.
В природата винаги по - интелигентен е хищникът. Както заради веществата, които приема, така и заради сложните стратегии, които трябва да развие...
цитирай
7. tzarkarui - Похотта ще изчезне и половете ще ...
10.04.2011 11:17
zelas написа:
Похотта ще изчезне и половете ще станат равни ... отново.

Това е прекрасно - без сексуална доминация. :( Обаче в статията става въпрос за нещо друго:
zelas написа:
В близко бъдеще властта на жената ще бъде използвана все повече за надзор на цялото население...

На тази песен тоналността я знаем - макам хиджяс.
Ако през последните 12К години жената се изявяваше творчески само и изключително чрез мъжа ( с някои дребни изключения - предимно в лезбийския "отрасъл"), от и през New Age, който пропагандираш с въпросната статия, с надзорните функции, които "закичаш" жената, Творчеството хептен няма да го бъде. За Водолейската ера си има ключови думи и те много лесно могат да се намерят из астросправочниците из нета. Но аз ще ти подскажа двете най-важни - Електричество и Мисъл. Електричеството е елемент от праната, а тя освен енергийна е и информационна. Праната е и Творчество, но тя не може да се усвои директно от организми, чийто "Фалос на Озирис" е обрязан (отрязан), за това те (организмите) паратизират за сметка на другите, които приемат директно праната. Мисълта предполага баланс м/у двете мозъчни половинки. И пасивно (латентно) състояние на огледалните неврони (бях ти го подсказал по-горе). За сега този баланс носи на жените само мигрени (които пък са базирани на неосъзната сексуална незадоволеност), а при мъжете обърканост и несигурност. :) И отново стигаме до първа чакра, кундалини, и ролята на тази енергия в балансирането на човешкия мозък. И докато човек не се научи да "сексува" неегоистично и напълно всеотдайно, положението ще си остане Status Quo...

На въпроса ти: - 29.5 годишна възраст. Завръщането (return) на Сатурн. Но отговорът ми не е изчерпателен - предпоставки за този return имаше още преди пуберитета. И тези "предпоставки" си имат обяснение, а то е: Индигова Аура.

Привет приятелю. Оправи си статията за да не "звучи" New Ageчки, прецени я от гледна точка на Епохите, напиши си изводите към статията, и всичко ще бъде ОК. :)
цитирай
8. zelas - усвояемост на желязо
10.04.2011 19:21
d3bep написа:
:)Само ще кажа ,че желязото в организма се набавя предимно от растителни източници, също бета каротен и други такива, и вероятно точно поради това жената е по -скоро този ,който може по - без месо :) Тя няма и тестостерон толкова, нито извършва ткава физическа дейност :)


Долкото знам усвояемостта на желязо от човешкият организъм е най-висока при ядене на месо, около 35%.

Meat-based iron is generally absorbed more easily than vegetable iron.


http://www.healthtree.com/articles/iron-disorder/metabolism/
цитирай
9. zelas - Привет приятелю. Оправи си стат...
10.04.2011 19:27
tzarkarui написа:
Привет приятелю. Оправи си статията за да не "звучи" New Ageчки, прецени я от гледна точка на Епохите, напиши си изводите към статията, и всичко ще бъде ОК. :)


Ами аз мисля, че статията така е добре и не е в стил new-age. Не знам защо се разминаваме след като становищата ни по въпроса съвпадат - мъжете трябва да станем отново мъже и жените да престанат да използват тялото си за надмощие.
цитирай
10. d3bep - Тя най - висока верно, обаче прим...
10.04.2011 19:42
Тя най - висока(усвояемостта) верно, обаче примерно червеното месо, телешко, коеот никой не яде и е с високо съдържание на желязо защото е кърваво, има половината съдържание на желязо на обикновенния грах.
Пилешкото месо например има една трета от съдържанието на желязо на телешкото червено месо.
Оттам вече прави сметката.

Проблемът при расттиелните, ако може да се нарече въобще проблем, са витамините и фибрите, които намаляват усвояемостта. Но не и съдържанието. Така че усвояемостта не може да се вдигне за единствен критерии.
Освен това както вече казах, за кръвотворната функция изобщо само желязото не стига и е никой. Можеш да имаш натравяне с желязо и пак да имаш проблеми с хемоглобина :)

Ето ти горе долу степенуване на източниците.

http://gotvach.bg/n9-3459-%D0%96%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%BE

Пропуснат е амо един месен източник, който може да мине при отличните.
Свински и гъши черен дроб. И евентуално ГРЪБНАЧЕН МОЗЪК. Но те са редки храни.
И са добри поради факта ,че това е кръвотворният орган.
цитирай
11. zelas - Древните хора обаче, Стефане, не са ...
10.04.2011 20:07
Древните хора обаче, Стефане, не са имали достъп до разнообразни хранителни източници и най-лесният начин е бил жената да прати мъжът да гони свинята в гората и за награда да го ощастливи в кревата. :)
цитирай
12. kleotemida - Древните хора обаче, Стефане, не са ...
10.04.2011 23:41
zelas написа:
Древните хора обаче, Стефане, не са имали достъп до разнообразни хранителни източници и най-лесният начин е бил жената да прати мъжът да гони свинята в гората и за награда да го ощастливи в кревата. :)

Значи жената праща мъжа да гони свинята в гората, за да го ощастливи после в кревата?... :)))))
Хахахаха, чудя се тук каква точно е причината за мигрената? Електричеството или мисълта? :)))))))))))
цитирай
13. d3bep - Древните хора обаче, Стефане, не са ...
11.04.2011 11:13
kleotemida написа:
zelas написа:
Древните хора обаче, Стефане, не са имали достъп до разнообразни хранителни източници и най-лесният начин е бил жената да прати мъжът да гони свинята в гората и за награда да го ощастливи в кревата. :)

Значи жената праща мъжа да гони свинята в гората, за да го ощастливи после в кревата?... :)))))
Хахахаха, чудя се тук каква точно е причината за мигрената? Електричеството или мисълта? :)))))))))))

Еволюцията, Клео, еволюцията....
Разрастващият се мозък притиска черепа... И боли....
цитирай
14. tzarkarui - Значи жената праща мъжа да гони с...
12.04.2011 09:07
Значи жената праща мъжа да гони свинята в гората, за да го ощастливи после в кревата?... :)))))
Хахахаха, чудя се тук каква точно е причината за мигрената? Електричеството или мисълта? :)))))))))))

Браткиша Зелас се опита да се пошегува със сериозни неща. хехе Обаче е абсолютно прав. Защото във невежеството си ("мислене" само с емоционалната си половина на мозъка) жената налага на мъжа "ембарго" - :) хехе - "Никакъв баланс (енергиен - Секс) докато имам мигрена"! :) А после се чудим защо има изнасилени жени. (Последното е отчасти вярно - доста повече са мъжете, които са изнасилени от жени - тези мъже, които не могат да контролират с8воите хормони-нагони) Горе-долу по това време се е и "пръкнала" зоофилията, некрофилията, и педерастията - като резултат от женската мигрена. Ах, тази мигрена - какви бели е направила и прави до сега...:) хехе Като начало създава насилието и Държавата (около 9-8ми в. пр.н.е.).

Браткиш Зелас, помниш ли цифровата поредица и образувалите се фигурки от Родин? За поредицата 3-6-9, която управлява Вселената? За средната точка образувана в долната част на пирамидата? Е, тази точка е първа чакра и Кундалини. Женската камера във Великата Пирамида. Нещо, което Родин не казва. Но може и да не го знае (имайки предвид РЕлигиозното учение, което изповядва). Той (Родин) дава половината от картинката. Другата половинка (мъжката-фараонска камера във Великата Пирамида) трябва да я търсиш у Тесла - Коронната (теменна) чакра и нейната енергетика. А за възприемането на тази енергетика има едно единствено условие: - Трябва да имаш едно ребро ПО-МАЛКО! Като под условие - <b>Закърнели огледални неврони.</b>

ЖЕНАТА Е СЪЗДАДЕНА ЗА МЪЖА И Е НЕГОВА РОБИНЯ. А МЪЖА Е РОБ НА НЕЙНАТА ЛЮБОВ!
(Това са уводните думи в Кама Сутра, които обясняват цялата нейна философия.)
(Полярностите обясняват всичко)
:) Привет браткиши, и на теб КлеоТемида от Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
цитирай
15. zelas - Браткиш Зелас, помниш ли цифровата ...
12.04.2011 18:09
tzarkarui написа:
Браткиш Зелас, помниш ли цифровата поредица и образувалите се фигурки от Родин? За поредицата 3-6-9, която управлява Вселената? За средната точка образувана в долната част на пирамидата? Е, тази точка е първа чакра и Кундалини. Женската камера във Великата Пирамида. Нещо, което Родин не казва. Но може и да не го знае (имайки предвид РЕлигиозното учение, което изповядва). Той (Родин) дава половината от картинката. Другата половинка (мъжката-фараонска камера във Великата Пирамида) трябва да я търсиш у Тесла - Коронната (теменна) чакра и нейната енергетика. А за възприемането на тази енергетика има едно единствено условие: - Трябва да имаш едно ребро ПО-МАЛКО! Като под условие - <b>Закърнели огледални неврони.</b>


Тези дни нямам време ама ще я развиваме и завихряме вихровата математика в повече подробности.
цитирай
16. ramus - Не мога да не споделя че четейки блоговете тук се повеселих, но пък този специално...
25.04.2011 15:47
... направо се посмях от сърце. Значи в блог.бг може по принцип да се види всичко и да се прочетат родните средностатистически главо-блъскани(ци), но това е чудесен пример в тая посока.
Не виждам защо автора не сложи написаното към секция хумор - барабар с коментарите. До края на прочетеното всъщност мислех че е шега... и се смях най=много като разбрах че май с написаното автора изразява с лекота едно ниво, което го няма никакво - нито като правопис, нито като разбиране, нито като знание ... Една шантава амалгама от прочетено и подочуто тук-там, и от това пръкнала се недомислица. Че дори и математически цвят ( в коментарите накрая)
А за жените, да пишат обобщаващо комплексирани мъже винаги са налице подобни бисери. Да не говорим че и сред философските среди такива опити са просто тъжно-смешни (по)падения (Шопенхауер примерно). Така, че вие младежите ви е простено някак си, дори и като говорители на халтурата.
Всъщност разбирам че хората пишейки явно се вживяват. Също така би трябвало всеки средноинтелигентен човек да има някаква идея за понятието сериозност. Но пък масовката и махленската култура е завладяла народа и той си плува в нейните води. На това ниво с лекота може да се изведе понятието "народна философска и духовна чалга" - "манджа" дето се слага в купанки за домашни много полезни животни. Полезни с тва, че вместо да съ оди по дивото моът да съ гледат в пещерата или на балкона, или у двора... )
Подобна смешни нескопосани стъкмистики взети по най-айляшкия начин от къде ли не, направо е за награда. Вероятно прочетеното и подочутото от кама сутра, нюейдж, сатанизъм, будизъм и християнство и студентски фолклор е събрано задължително след 10 тата бира или на кафе с цигарка ... и махмурлука на сутринта до някоя "кака" , на която вероятно си казал "я мааа, мерила ли си си железото..."

Весело да е колеги - разбира се всички тия глупости дето написах са шега, ( но не е изключено да не е само...). Но пък направо се заразих от примера на прочетеното горе , както и по някои коментари... То просто няма как да му устоя...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5801814
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930