Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2011 16:59 - Измамата, наречена Флуорид
Автор: zelas Категория: Политика   
Прочетен: 19300 Коментари: 18 Гласове:
9

Последна промяна: 25.04.2011 18:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В това видео, журналиста Кристофър Брайсън разглежда една от най-големите тайни от индустриалната ера - как една отрова от фабриките и най-опасен замърсител на околната среда по време на Студената война се добавя към питейната вода и в пастите за зъби. Тайната за флуорида, с който ни тровят.

Използването на флуорида в добавка към питейна вода и паста за зъби и мляко може да превиши безопасното ниво на флуоридния прием.

Ползата от външният прием на флуор
ид, дори и в дози считани за безопасни е спорна. Голяма част от научните изследвания показват, че добавянето на флуорид не предпазва зъбите на децата и възрастните.

Проверете водата в чешмата, която използвате за пиене или готвене и пастата ви за зъби, дали съдържат флуорид. Обикновено повечето известните пасти за зъби като Колгейт и други го съдържат.

Флуоридите изключително лесно се предозират и довеждат до следните негативни ефекти:
  • Скелетна флуороза. Това е болестно състояние, в резултат на натрупване на флуор в костите, правещи ги много слаби и чупливи. С годините флуоридите се натрупват в костите.
  • Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния прием на флуориди. Останалата част се натрупва в костите. САЩ (където водата се флуорира) е страната с най-висока честота на фрактури.
  • Флуоридите причиняват артрит
  • Флуоридите са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Повече от 10 000 души умират всяка година от рак, дължащ се на флуориди.
  • Проучванията на учени от различни страни показват, че прилагането на флуориди води до намаляване на интелигентността и подтискане волята на човека. При бебета и деца нарушенията са в развитието на мозъка, увреждане на моторната функция, способността за обучение, спадане коефициентът на интелигентност.
  • Високите концентрации флуорид нарушават нормалното протичане на ензимните процеси в тялото, което допринася за нарушения в метаболизма. Това води до риск от редица заболявания (алергии, рак, Алцхаймер).
  • През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания, САЩ) признава, че до 80% от децата в райони с флуорирана вода имат зъбна флуороза - бели, жълти или кафяви петна по зъбите.
     
Една от най-големите вреди причинени от предозиране с флуорид, която рядко се споменава, е че той калцира епифизната ви жлеза (третото око). Тази жлеза съдържа много важния хормон Мелатонин.

Мелатонинът е мощен антиоксидант и подпомага за унищожаването на вредните радикали в организма. Това му свойство е довело до названието му "хормон на младостта", тъй като мелатонинът подпомага съня и подобрява неговите качества. А както е известно сънят е този, който помага на организма да се възстанови след уморителен ден и е доказано, че: "Сънят е здраве!".

Храната и водата са достатъчно богати на естествени флуориди необходими за растежа на зъбите и тяхното изграждане.

От къде може да се набави естествен флуор?

В подпочвената или изворна вода съдържанието на флуорид е достатъчно за защитата на зъбите (до 1 mg/l), като той се среща главно във формата на калциев флуорид.

Погрижете се  поне  децата ви да не си мият зъбите с паста или да консумират вода съдържащи флуорид.






Гласувай:
12



1. injir - Така потискат, , третото око, , ? ...
25.04.2011 17:43
Така потискат ,,третото око,,? По-хитро и коварно не може да бъде измислено. Само хората го могат.
цитирай
2. анонимен - Какво говориш ти бе човек? Не мога ...
25.04.2011 17:44

Какво говориш ти бе човек? Не мога да повярвам. Даже и таблетки даваха на децата. Може ли всичко това да е умишлено?
"...прилагането на флуориди води до намаляване на интелигентността и подтискане волята на човека. "
цитирай
3. zelas - @ injir - тази цивилизация има нужда ...
25.04.2011 17:51
@ injir - тази цивилизация има нужда от роботи, без тази жлеза да работи нормално, човек става зомби и има нужда от хапчета за сън - business as usual.

@ kushel - интересното, че повечето от фактите успях да събера от българската уикипедия, което не го не очаквах. Скоро сигурно ще я редактират. В английската естествено го увъртат - Fluoride-containing compounds are so diverse that it is not possible to generalize on their toxicity. Типично по инглизки казано - вредно е, ама не е възможно да сме абсолютно сигурни.

После се чудим защо никой не протестира в днешно време, ние просто сме под упойка.

Забравих да добавя, че и тефлоновите тигани съдържат изключително голямо количество флуорополимери, така че ...
цитирай
4. zelas - Ето още една подобна статия на бъ...
25.04.2011 18:05
Ето още една подобна статия на български

Измамата, наречена „флуорна профилактика”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255038.0
цитирай
5. zelas - Забелязали ли сте, че на пастите ...
25.04.2011 18:37
Забелязали ли сте, че на пастите пише - да не се поглъща? А за живака съдържащ се в пломбите в зъбите ни, ще отделим специална тема.

Следващият път когато отидите на зъболекар, го питайте защо тровят хора, съзнателно или несъзнателно.
цитирай
6. audan - Още ужаси и решения
25.04.2011 18:45
NaF се е ползвал при обогатяването на ядреното гориво. А после? Къде да го хвърлят? Ще е скъпо... затова я, да го пуснем на роботите...
Това ебило в главите на Ония Горе.
Molten salt reactors Урановото гориво е разтворено в охладителя. За такъв се използува натриев флуорид. То циркулира в графитни канали, с което се постига известно забавяне на неутроните, като се работи с неутрони с междинна енергия. Продуктите на деленето се извличат непрекъснато и актинидите се преработват изцяло. Работната температура е 700o C при много ниско налягане. За производството на електроенергия се използува вторичен кръг.</div>

Целият материал:
http://old.inrne.bas.bg/wop/ARCHIVE/wop_3_2005/priloj/predizv.htm


Една моя стара "сглобка" по темата. Два цитата:

И в Нацистка Германия,и в СССР при Сталин,са добавяли NaF към водата в концлагерите,за да станат пленниците глупави,послушни и стерилни.


<div class="quote" title="">Флуоризирането на водата е престъпно деяние и сигурно национално самоубийство. Дори в малки количества NaF е смъртоносна отрова, БЕЗ ОТКРИТ АНТИДОТ !!!

http://www.selenabg.com/index.php/2008-07-29-07-54-24/36-2008-07-27-20-22-15/750-2008-08-24-12-03-08.html

Дотук с ужасите. А сега решенията.
1. Ползвайте хомеопатични пасти за зъби (напр. българските на "Билка").
2. Вместо паста за зъби, ползвайте сол - готварска, морска ...
3. Вместо паста за зъби, ползвайте прах от билки - мащекра, смрадлика, ...
цитирай
7. zelas - Дотук с ужасите. А сега решенията. ...
25.04.2011 18:56
audan написа:
Дотук с ужасите. А сега решенията.
1. Ползвайте хомеопатични пасти за зъби (напр. българските на "Билка").
2. Вместо паста за зъби, ползвайте сол - готварска, морска ...
3. Вместо паста за зъби, ползвайте прах от билки - мащекра, смрадлика, ...


Благодаря.

4. Сода бикарбонат (хлебна сода) също е достатъчна за зъбите. Това което причинява развалянето на зъбите е високата киселинност в устата в резултат от дъвченето на храна. Содата алкализира и неутрализира киселинността в устата.
цитирай
8. audan - За содата
25.04.2011 19:45
Зелас, сега се рекламират доста избелващи пасти, които съдържат сода бикарбонат.
Обаче ...
Моят зъболекар ми намекна, че содата унищожава емайла. Та ... не не го препоръчвам като вариант.
цитирай
9. zelas - Моят зъболекар ми намекна, че со...
25.04.2011 19:52
audan написа:
Моят зъболекар ми намекна, че содата унищожава емайла. Та ... не не го препоръчвам като вариант.


Сода за хляб се разтваря лесно и е мек абразив, така че ако си миеш зъбите 3 пъти на ден с нея, да, ще унищожиш емайла, но содата веднъж на ден е най-доброто средство за избелване на зъбите.
цитирай
10. audan - Щом казваш
25.04.2011 20:31
Добре, ама след 4-5 години,като се видим в аптеката за "Корега", ще ти го напомня.
Тъй на знайш!
цитирай
11. zelas - Добре, ама след 4-5 години, като се ...
25.04.2011 20:39
audan написа:
Добре, ама след 4-5 години,като се видим в аптеката за "Корега", ще ти го напомня. Тъй на знайш!


Все едно ти ще се отървеш от протезите, та те са най-хубавите зъби! :))
цитирай
12. tzarkarui - Забелязали ли сте, че на пастите ...
26.04.2011 11:00
zelas написа:
Забелязали ли сте, че на пастите пише - да не се поглъща? А за живака съдържащ се в пломбите в зъбите ни, ще отделим специална тема.

Никел браткиш, никела в пломбите е проблема. Точно той разрушава имунната система и в черния дроб се завъждат метили. И понеже тази историйка е мой личен опит ще я разкажа тук.

Преди 4-5 години внезапно и без видими (външно) причини наддадох яко на килограми и под очите ми се образуваха торбички като на алкохолиците. Появиха се също и проблеми с простатата (често нощно уриниране). Причината? Смяната на водата - бях си дошъл за по-дълъг период в БГ. Запър вече нямах (счупен) и тръгнах да търся някой да ми го направи. (М/у другото аз бях първия, който публикува pdf копието на "Лечение на всички болести" от д-р Хулда Кларк в БГ нет пространство)

Та, влязох си аз във форума на Кларк за справка. :) И там намерих нейно току-що направено изказване - сода ("разказва играта" на абсолютно всички паразити+фунгуси, които дефакто са индикатор за РАК в начална форма) и никел.
Та този никел е предпоставка за метилите да се размножават в черния дроб - нещо, което не биха направили ако го нямаше. В устата си имах "кисел" вкус - ясно, водата във Филибето е с по-голяма Ph. А и имах никелови пломби на по 30тина години. Явно окисление. И "забих" моментално при зъболекар. За смяна на пломбите.

Зъболекаря (а и аз) се шашна - такава чернилка беше вътре в зъбите - за пръв път виждал такова нещо. Както и да е - "магически" след смяната на пломбите торбичките под очите изчезнаха, а след запването със запър и ВЧУ (високочестотен усилвател) - проблемите с нощното уриниране също.

Те това е една историйка от мен браткиш. А содата не унищожава емайла ако се употребява веднъж дневно. А зъболекар, който не го препоръчва като вариант е или пълен некадърник (много вероятно), или злонамерен вредител - тип фунгус.
Флуора се неутрализира много успешно с едни камъчета, които се слагат във водата да престоят - продават ги на Бачково за левче. :)
цитирай
13. zelas - Никел браткиш, никела в пломбите е ...
26.04.2011 12:00
tzarkarui написа:
Никел браткиш, никела в пломбите е проблема.


Благодаря че сподели опита си приятелю. Много е важно от тук на сетне да се научим да се лекуваме сами. Който се надява на "докторите" ще умирга, щото те са само продавачи на лекарства. Ако някой доктор чете това и се убиди, по-добре да се замисли за собствената си практика и морал.

Аз също имам доста железа в зъбите и смятам да ги сменям. Содата е много ценно нещо, но се оказа, че тази в продавниците съдържа алуминий, без да е оказано на етикета, представяш ли си. Та съм си поръчал специално сода без алуминий от щатите. Който иска те доставят навсякъде по света.

Bob's Red Mill, Aluminum Free, Premium Baking Soda, Gluten Free, 16 oz (1 lb) 453 g
http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Aluminum-Free-Premium-Baking-Soda-Gluten-Free-16-oz-1-lb-453-g/9852?at=0
цитирай
14. yotovava - Стига бе,
26.04.2011 18:52
добре че не давах на детенце флуорни таблетки.
Валя
цитирай
15. zelas - добре че не давах на детенце флуорни ...
26.04.2011 18:53
yotovava написа:
добре че не давах на детенце флуорни таблетки.
Валя


Инстинктът те е посъветвал.
цитирай
16. анонимен - ракът е лечим
07.04.2012 22:34
4. Сода бикарбонат (хлебна сода) също е достатъчна за зъбите. Това което причинява развалянето на зъбите е високата киселинност в устата в резултат от дъвченето на храна. Содата алкализира и неутрализира киселинността в устата.
[/quote]

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/2012/04/blog-post_04.html#comment-form !!!
цитирай
17. анонимен - iherb
28.09.2012 17:22
защо са махнали елуминиум фрии-надписът на содата!?
http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Aluminum-Free-Premium-Baking-Soda-Gluten-Free-16-oz-1-lb-453-g/9852?at=0
цитирай
18. анонимен - buy cialis 449 2993
25.10.2012 16:54
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#20816>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#21242>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#10726 buy cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5785554
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031