Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2017 15:37 - БОЖЕ, ПАЗИ СОФИЯ ОТ РАЙОННИЯ Й СЪД!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.09.2017 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди два дни беше открита новата сграда на съда. За радост на всички и за мое объркване. Аз се стъписах, когато видях на една от снимките закачено високо на стената на една от залите ЗЛАТНО копие на герба на Република България.
Днес инстинктът ми ме препрати към стената на бившия правосъден министър и сегашен лидер на ПП “Да, България” Христо Иванов, където още повече се сбърках, като прочетох следния разговор:

“Sylvia Atipova - Metodi Lalov заслужава да бъде тагнат тук. Like • Reply • 17 • 18 September at 16:38 Manage
Daniela Tosheva - Поздравления на всички участници в сбъдването на една мечта Методи Лалов, Петко Петков и Hristo Ivanov Like • Reply • 6 • 18 September at 17:16 • Edited

Metodi Lalov - Благодаря! Вие с Петко Петков "отпушихте" зациклилия с години проект, който при това много считаха за невъзможен (Лазар Груев и Красимир Влахов например). Направихме го за всички, дори за тези които днес се правят на стопани на съдебната сграда. Направихме го не само защото го дължахме поради заеманите от нас длъжности, но заемахме тези длъжности, за да правим такива неща, за да градим. Днес СРС вече няма нужда от сгради, но повече от всякога има нужда от независимост. А за независимостта отговаря най-вече всеки сам, след това институциите. Пътят ще бъде дълъг, но е по-лесно да бъде вървян когато човек е оставил нещо след себе си. Like • Reply • 63 • 18 September at 17:18 • Edited Manage

Kiryakov Atanas - Дано поне този герб е истински. Like • Reply • 18 September at 20:38 Manage Metodi Lalov Този е истински. Направен е от месинг и е позлатен. И за него ВСС отказаха да дадат пари и го направихме с дарения. ... Истински са и всичките гербове, поставени в сградата на бул. Цар Борис III.”

Напомням, че Методи Лалов е бившият председател на СРС, който организира скандалните протести на съдии и съдебни служители пред сградата на ВСС и дори издаде заповед за участие на подчинените си в тях.
Сега научих, че самият той е подсигурил “истински” гербове и за двете сгради на СРС.
Стига ли ви въображението да предположите, че председател на Софийски Районен съд не знае как изглежда гербът на Република България?
Ето го доказателството, че реалният живот надминава и най-разюзданото въображение!
Всеки ученик знае, че гербът на родината му е многоцветен, а висш български магистрат не само че не знае, но и събирал дарения, за да го окепази целия в златно. И твърди, че бил истински!

Да прочетем какво казват първите два (от общо три) члена на Закона за герб на Република България:
“Чл. 1. Гербът на Република България е държавен символ, който изразява независимостта и суверенитета на българския народ и държава.
Чл. 2. (1) Гербът на Република България е изправен златен коронован лъв на тъмночервено поле във формата на щит. Над щита има голяма корона, първообраз на която са корони на български владетели от Втората българска държава, с пет кръста и отделно кръст над самата корона. Щитът е поддържан от два златни короновани изправени лъва, обърнати към щита от лява и дясна хералдическа страна. Те стоят върху две кръстосани дъбови клонки с плодове. Под щита върху прехвърлена през краищата на дъбовите клонки бяла лента с трикольорен кант е изписано със златни букви "Съединението прави силата". (2) Графичното и цветното изображение на герба, съгласно приложенията, са неразделна част от този закон.”

Така... следователно Софийският районен съд се е окичил със свой собствен герб. Известно е, че в хералдиката всеки цвят носи своя символика.

Освен да предположим, че Методи Лалов иска да каже на гражданите, че ще получат правосъдие само ако покрият съдиите отгоре до долу със злато?

http://legalworld.bg/65600.novata-sgrada-na-rajonniia-syd-i-prokuratura-v-sofiia-otvaria-vrati.html



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902134
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031