Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2012 12:41 - 13 храни за отслабване
Автор: sibillav Категория: Рецепти   
Прочетен: 5545 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.05.2012 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Яйца
Яйчен белтък - това е чист протеин. В контраст с въглехидратите, които се абсорбират бързо, белтъчината храна се усвоява много по-дълго. Ето защо 2 яйца, изядени за закуска, ще ви помогнат  дълго време да чувствате ситост. В допълнение, яйцата са богати на витамини A, B, В6, D и Е, фосфор, калций, калий, желязо, йод, мед, фолиева киселина. И всичко това се абсорбира  100%.

Боб
Той съдържа хормони, които естествено потискат апетита. Почиства червата и предпазва от глад. Има всички незаменими аминокиселини. В същото време, поради високото съдържание на протеин в боба, диетолозите не съветват да се консумира този продукт в големи количества, за да се избегне излишно натоварване на бъбреците.

Маруля
Този нискокалоричен продукт, с редовна употреба  може да намали апетита. Смята се, че за това допринася богатото съдържание на микроелементи. Със съдържанието на витамини В, Е и К, марулята няма равна сред зеленчуците. Богат източник на каротин, аскорбинова киселина и желязо. Както и калций, фосфор, йод, кобалт, цинк и магнезий. Този състав намалява холестерола в кръвта, нормализира въглехидратния метаболизъм и по този начин се елиминира глада за сладкиши и брашно.

Зелен чай
Антиоксидантите съдържащи се в чая помогат да отслабнете. Те са известни със способността им да ускорят метаболизма и да помогнат при изгаряне мазнините. Зеленият чай е идеално съдово очистително средство и намалява нивата на кръвната захар. А именно високите нива на  глюкоза ни кара да ядем бонбони в големи количества.Зеленият чай може да помогне да се справите с този проблем.

Круши
Крушата е шампион по съдържание на фибри. Имат нискоенергийна стойност и перфектно премахват чувството на глад. Наличието на естествени ензими спомага за подобряване на храносмилането. Добре е да използвате круши на гладно -така съветват диетолозите.

Постно месо или риба
По съдържание на аминокиселини с постното месо и рибата не може да се конкурира никой друг продукт. Поради факта, че протеина изисква много време за храносмилане, е добре да се избегва леката закуска между храненията. И месото и рибата е препоръчително да се готвят на пара или да се варят на бавен огън.

Зехтин
Знаете ли, че хората на Средиземно море живеят по-дълго и страдат по-малко от атеросклероза от общото население на Европа? Секрета е в зехтина! Зехтина се състои почти изцяло от мононенаситени мазнини, които подържат ниски нивата на холестерол. Изследванията през последните години, разкриват повече и имуностимулиращо въздействие на този прекрасен природен продукт, което е много важно за тези, които са решили драстично да променят хранителния си режим. 

Грейпфрут Ако изяждате половин грейпфрут преди всяко хранене, вие скоро ще забележите, че апетитът ви ще намалее. Плюс това, можете да получите разтворими фибри и пектин, което увеличава чревната перисталтика и помага за предотвратяване на запек - един от виновниците на метаболитните нарушения.

Канела
Една четвърт чаена лъжичка от тази подправка на ден, ще намали.... Прочтете още 
:dietite-knowledge.blogspot.com/2012/05/13.html

 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 798927
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930