Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2011 12:06 - Жива глина
Автор: zelas Категория: Технологии   
Прочетен: 13411 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 27.04.2011 13:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Измамата, наречена Флуорид говорихме за опасните за здравето съставки, като флуорид, които се съдържат в пастите за зъби продавани на пазара. Сега ще ви запознаем с един много по-добър естествен заместител.

Калций монтморилонит (Calcium Montmorillonite) е глина, с редки физически качества. Тя е известна още като "жива глина",  защото се състои предимно от минерали, които повишават производството на ензими, във всички живи организми. Освен че е с високо хранително стойност е също мощно детоксикиращо средство. Тя съдържа комбинация от повече от 67 макро и микро минерали, които са в 100% естествена форма. В синята глина има повече минерали, отколкото в плодовете и зеленчуците.

Глината е алкална, поради сухите състоянието на своя източник, като по този начин осигурява ефективно усвояване на хранителните вещества през храносмилателните органи.

Калций монтморилонит се намира само в ограничен брой депозити в целия свят. Първото място е бил открит в Montmorillon, във Франция през 1800 г., откъдето идва и името, монтморилонит. В продължение на векове северно американските индиянски лечители го използва вътрешно и външно за лечение на различни заболявания.

Животни, домашни и диви, инстинктивно са привлечени към тази глина и честа са наблюдавани да я облизват, като част от ежедневната си храна, както и за намазване на наранена част от тялото. Много често глината е радиоактивна в резултат на слънчевото облъчване върху нея. Но в естествено състояние радият е изключително полезен за организма. Той е много рядък и притежава огромна сила. Колкото по-дълго държите глината на слънце, толкова по-високо е съдържанието на радий в нея. Радият предотвратява растежа на тумори и изхвърля всичко гнило и ферментирало от клетките ни. Неговата естествена (и безопасна) радиация убива всички вредни микроорганизми, бактерии и вируси.

Видове глина (хума)

Съществуват различни видове глина - синя, бяла или зелена глина. В България ще я срещнете с имена като бентонит, монтморилонит, каолин.

imageБяла глина (каолин, порцелан) е най-често използвана в козметиката. Бялата глина е много финна и е най-меката от всички типове хума. Омекотява кожата и прави косата мека и еластична, жизнена и бляскава. Богата е на минерални соли и силиций. Известна е още под името каолин, благодарение на минерала каолинит, който влиза в нейния състав. Бялата хума е подходяща е за всеки тип кожа – суха, мазна, смесена, чувствителна и нормална кожа. 



imageЗелената хума (зелена глина) съдържа изобилие от полезни елементи – няколко важни минерални оксиди, магнезии, калции, калий, силиций, магнезий, фосфор, мед, селен. Оцветяването се дължи на железния оксид и разложеното растително вещество. Зелената хума съдържа няколко елемента, които действат самостоятелно, за разлика от другите глини, в които елементите се комбинират и допълват. Зелената хума е с фина структура, което позволява пълното поглъщане на токсините, лесно разграждане на мазнините и напълно премахване на замърсяванията от кожата. Зелената глина е много ефективна при извличане на мазнините от кожат. Това й свойство я прави изключително полезна за мазната кожа на косата или тялото. Тя спомага за регулиране на мастната секреция и засилва оздравителните процеси на наранените зони. Зелената хума е подходяща е за мазна и смесена кожа.

imageСинята хума (синя глина) снабдява кожата с кислород, има противовъзпалително действие и подобряват кръвообращението. Благодарение на уникалните лечебни свойства скрити в нейната минерална структура и микроелементи, тя оказва комплексно почистващо, противовъзпалително и антисептично действие. Използването и за козметични маски освежава, успокоява и тонизира кожата, подхранва корените на косата и способства за възстановяването им. Предпазва от появата на пърхут и възпрепятства косопада. Синята хума е подходяща е за всеки тип кожа – суха, мазна, чувствителна и нормална. 

imageЖълта хума (жълта глина) е богата е на минерали и тонизира клетките. Подхранва нормалните и чупливи коси. Подобрява кръвообръщението на кожата и ексфолира и нежно я почиства. Жълтата глина не извлича прекомерно мазнината от кожата, ето защо тя е подходяща за използване предимно върху сухата кожа. Подхранва чупливите коси. Жълтата хума е подходяща е за суха и нормална кожа. 



Червената хума (червена глина) има високо съдържание на силикон и железен окис и традиционно се използва з a обновяване и подобряване свежестта и тургура на кожата. Също се използва против напукани капиляри, торбички под очите и като общо грижа за кожата.Червената глина е особено ефективна при регулиране на мастната секреция на кожата, извиличане на токсините – детоксификация на кожата и ексфолиация. Използва се често за мазна кожа. Червената хума е най-подходяща е за зряла, проблемна и акнетична, дехидратирана, уморена и стресирана кожа.

Розовата хума (розова глина) е традиционно използвана като тонизиращо и стягащо средство. Тя ексфолира кожата като подобрява кръвообръщението. Розовата хума почиства нежно и омекотява. Розовата глина е богата на железни окиси, които й придават прекрасния розов цвят. Подходяща е за маска на тяло, за стягане и тонизиране на бюста, бедрата, корема и горната част на ръцете. Розовата хума е подходяща е за суха, нормална, чувствителна и деликатна кожа.

Употреба

 Глината може да се използва по много начини - тя е чудесна за компреси и лапи при главоболие, екзема, акне, ожулвания, разтягане на сухожилия и бактериални инфекции. Можете да добавяте глина във ваната, да я използвате за масаж или за маски за лице за дълбоко пречистване и подмладяване на кожата. Глината е много добър заместител на пастата за зъби. Но най-силен ефект има вътрешното й приемане. Вътре в тялото глината има следното въздействие: 
  • Детоксикира храносмилателната система - глината изтегля замърсяванията от тялото. Тя може също да елиминира нездравословните бактерии и паразити от храносмилателния тракт.
  • Стимулира имунната система.
  • Бори се със свободните радикали, които водят до увреждане и стареене на клетките.
  • Тонизира и детоксикира черния дроб.
  • Алкализира тялото.
     
Има такава древна наука, наречена геафания (ядене на хума). В българските села старите хора при болежки отиват да си изровят прясна хума и я ядат. Въпреки че глината е напълно безопасна, в определени случаи (като хипертония или запек) трябва да се използва под лекарство наблюдение. 

Важно

1. Когато правите маска за коса, лице или тяло с хума, никога не оставяте тя да засъхва! 

2. Не разбърквайте хума в метален съд. и не използвайте метални прибори. Металните прибори е най-добре да не ги използвате въобще. 

3. Също така внимавайте никога да не вдишвате глинени частици.

Защо си даваме парите за глупости като природата ни е дарила с глината? Смята се, че енергията на глината и енергията на човешката клетка произвеждат подобни дължини на вълните.

Глината, също като нас, е част от земята.



Гласувай:
13



1. zahariada - Глина или кал?
27.04.2011 13:16
Нали сме били създадени от кал. За да сме калтаци, сигурно е вярно. Сега си правя втория АЗ от глина. Излиза по-евтино. Е, без мозък, ама много важно. Сега като имаме го използваме само да пазим равновесие. Глинирайте се хора, не се клонирайте. Поздрав!
цитирай
2. zelas - Нали сме били създадени от кал. За да ...
27.04.2011 13:25
zahariada написа:
Нали сме били създадени от кал. За да сме калтаци, сигурно е вярно. Сега си правя втория АЗ от глина. Излиза по-евтино. Е, без мозък, ама много важно. Сега като имаме го използваме само да пазим равновесие. Глинирайте се хора, не се клонирайте. Поздрав!


Само гледай глиненият Франкенщайн да не те направи на вазичка! :)))
цитирай
3. balkanec - Преди да навлязат
27.04.2011 14:28
химическите пасти за зъби, хората са си миели зъбите и със сода за хляб.
И сега има хомеопатични пасти за зъби без флуор.
цитирай
4. zelas - И сега има хомеопатични пасти за ...
27.04.2011 14:32
balkanec написа:
И сега има хомеопатични пасти за зъби без флуор.


Kакво значи хомеопатична паста, не съм ги срещал?
цитирай
5. анонимен - Хума му е майката. За всичко става. ...
27.04.2011 21:20
Хума му е майката. За всичко става. Проучете я.
цитирай
6. zelas - Хума му е майката. За всичко става. ...
27.04.2011 21:28
kushel написа:
Хума му е майката. За всичко става. Проучете я.


Хумата а суха лечебна глина на прах.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5784238
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031