Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2011 15:27 - Здравословна вода
Автор: zelas Категория: Технологии   
Прочетен: 14150 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 18.06.2011 22:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Водата е изключително важна за живота и здравето на всички живи същества. Подобно на земята в по-голяма си част нашето тяло се състои от вода. Много хора са наясно с този и факт и затова се смята, че имаме нужда от между 8 до 10 чаши вода на ден. Това е така, но както и при храната, качеството на водата е от изключетелно голямо значение.

Коя вода?

Първо, ако пиете вода от чешмата, спрете веднага. Водата в чешмата е преработена, много често от отводните води и това означава, че пиете урината и въшкиите на други хора, които са били подложени на усилена химическа обработка. Тя освен това съдържа хлор и много често флуорид. Дестилирана вода също не се препоръчва, защото "изпива" полезните минерали, преминавайки през тялото ви. Други обаче смятат, че това е просто един мит и няма научни доказателства за такова твърдение.

Бутилираната вода е пари хвърлени на вятъра или по-точно пари в бездънната каса на фирмата кока-кола, която сега е водеща в продажбите на бутилирана вода. Много от марките са просто бутилирана чешмяна вода. Филтрината вода е добра алтернатива, но за да бъде наистина чиста ви е нужен много добра филтърна система за вода, която струва често на 200-300 лева и основния филтър, който трябва да се сменя на шест месеца, е в порядъка на 100 лева.

Най-добрата вода, разбира се е чистата планинска изворната, но за много от нас тя е недостъпна. Но дори и ако имаме достъп до такава вода има начини тя да се пречисти и зареди с енергия, както ще разберете по-нататък. 

Какво да правим тогава?

Най-добрият вариант е да намерите, кой е най-близкия извор до вас и да си пълните вода от там на всеки два три дена. След това си купете един сравнително добър филтър за вода, който може да си позволите. Процесът обаче не спира до тук, защото питейна филтрирана вода не е достатъчно заредена. Тази вода е мъртва, безжизнена и няма енергия.

Тежка вода

Преди да се научим как да зареждаме собствената си вода с енергия, без да харчим много пари, нека да се запознаем с елемента Деутерий (тежък водород) - І H или D. Повечето хора никога не са чували за него и това не е изненадващо. Той е известен като "тежка вода", D2O или І H2O, и представлява страничен продукт от ядрените централи и някои други производствени процеси. Във всеки 3200 молекули вода има по 1 молекула "тежка вода" (D2O).

Преди години, питейната ни вода съдържаше много малко деутерий в нея, но сега поради непрекъснатото замърсяване на водата всеки един от 6400 водородни атоми е деутерий. В определени количества "тежката вода" е изключително вредна за здравето ни, дори опасна за живота. Не можете да я усетите на вкус, освен ако всичката вода е много "тежка". С водата, която пием всеки ден, деутерий молекулите се натрупват в организма, особено в мастните натрупвания.

Последните изследвания върху мишки показват, че деутерий има отрицателен ефект върху имунната система. Той намалява броят на левкоцитите в кръвта и увеличава възпаленията.

Нарастващия проблем с "тежката вода" не се обсъжда открито, защото е много трудно и скъпо да се пречисти голямо количество вода. Тя не може да се филтрира освен с изключително сложни методи на дестилация и електролиза със скъпо оборудване. Освен това на политиците и докторите не им пука за вашето здраве, тъй като колкото по-болни сте, толкова повече бизнес за тях.

Ами сега?

 Единстения начин да изчистим тялото си от деутерий ("тежка вода") е като пием само вода несъдържаща го. Имайки предвид, че всичката вода, която пием (включително от планински извор) съдържа деутериев оксид имаме нужда от начин да пречистим водата в домашни условия. Възможно ли е това?

Преди да се запознаем с метода, запитвали ли сте се защо прелетните птици се връщат на пролет в по-студени климатични пояси, за да родят малките си? Някак си няма логика да излагат новородените на студени температури, след като може да ги родят на топло, нали? Те се връщат, за да пият "лека вода" (свободна от деутерий) от разстопяващите се ледове и снегове. Тази вода засилва иммунната им система и ги зарежда с много енергия и спомага за зачеването на по-здраво поколение.

Как да си направим "лека вода" свободна от деутерий

Температурата на замръзване на деутериев оксид (D2O) е 3.82° C. При нормалната вода (H2O) тя е 0° C. Тоест всичко, което трябва е да направим е да замразим 2-3% от водата и замразените част ще съдържат повечето от "тежката вода". Изхвърляйки замръзналата вода останалата вода ще е свободна от деутерий.

Ето как да си направим "лека вода" свободна от деутерий:

1. Вземете стъклен съд (около 4 литра) и напълнете 3/4 от обема му с филтрирана изворна вода.

2. Сложете съда във фризерната камера, но с капак, който има малък отвор, така че налягането да може да избяга, тъй като знаем, че замръзналата вода се разширява.

3. Първия път може да засечете колко време е необходимо на водата да образуват лека коричка лед на повърхността. Лед също ще се образува и по стените на съда.

4. Направете дупка в леда на върха и излейте водата в друг съд. Използвайте цетка за филтриране на малки парченца лед. Изхвърлете леда.

Това не е краят на процедурата, сега ще заредим "леката вода" с енергия

5. Сложете останалата "лека вода" обратно във фризера и я оставета да замръзне на цяло до горе. Извадете съда и го оставете на слънце, за да позволите на водата по естествен начин да се върне в течно състояние, подобно на топенето на ледовете.

6. Можете да повторите този процес, няколко пъти, като това ще засили енергийността на вода всеки път. Ако няма достатъчно силно слънце, може да я разстопите на печката.

7. Последната стъпка е да завихрите водата като я сипвате в чашата за пиене, като за този целта има най-различни начини, аз използвам една специална фуния Акуа Вортекс (Aqua Vortex). Тази стъпка не е толкова важна, за вода, която е вече "лека", но ако имате възможност помага, защото завихрянето е естественото движение на водата.

Защо трябва да правим всичко това?

Най-важното е, че по този начин вие ще се почувствувате сякаш сами сте "произвели" водата си, подобно на храна, която сами си отглеждате. Освен това "леката вода" е изключително полезна за цялостното здраве на вашия организъм и ще ви зареди с много енергия. Тя е сладка без захар и има толкова много енергия, че не се препоръчва да се пие преди лягане, освен ако не искате да останете будни цяла нощ. Тя ще бъде вашата чиста и напълно естествена енергийна напитка. 

Вдигайки тост с чаша пълна с "лека вода" можем наистина да си кажем ...

Наздраве!Гласувай:
2
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. zelas - Има и книжка "Тне Power of E...
18.06.2011 16:14
анонимен написа:
Има и книжка "Тне Power of Energized Water"


Има много книжки и много уреди, които се продават за "енергийна вода" но почти всички са фалшименто, защото молекулите на водата се асоциират и деасоциират за наносекунди, когато водата е в течно състояние. Така че не може да поемем структурирана вода толкова бързо.

В тази статия се говори за нещо съвсем различно, ама важно е да покажем, че и ний знаем нещо, нал тъй? :))
цитирай
2. zelas - Искаш да кажеш че това е твое откр...
18.06.2011 17:29
анонимен написа:
Искаш да кажеш че това е твое откритие? Евала тогава!


Не е ничие откритие. Една руска фирма има патентован уред, който се използва за производство на вода свободна от деутерий.

Деутерий е широко известен, може да са използва като гориво и е много ефикасен.

Също така китайците работят в тази посока и за разработили метод за идустриално прочистване на питейна вода от деутерий.
http://www.sciencedaily.com/releases/2011/01/110105121133.htm
цитирай
3. анонимен - лошо гошо
07.08.2011 00:02
Почти по същия начин се прави протиева вода но без слънце,която е доста по здравословна от това което се прави по горе,а за излагането на слънцето- това си е естествен начин за зареждане с енергия на водата от него тя става лековита но с печка не препоръчвам .За повечето ще препоръчм да прочете всички стати за водата и тогава да изберете какво ви е по угодно,за мен това горе си селско подобрение на протиевата вода но с сигорност не е толкова лековита.
цитирай
4. анонимен - lowo gowo
07.08.2011 00:03
Как да получим протиева вода

За подобряване качеството на питейната вода в домашни условия може да използваме хладилника. Пречистването става по следния начин.

Чиста емайлирана тенджера се напълва с обикновена чешмяна вода и се поставя в хладилната камера на домашния хладилник. След около 4-5 часа се изважда /точното времетраене се установява в последствие от практиката/. От повърхността на тенджерата се отстранява полученият лед, а останалата вода се излива в друга тенджера. Ледът, който сте изхвърлили или който е облепил стените на първата тенджера, представлява концентрат на “тежка” вода, която замръзва при температура 3,8 градуса по Целзий – тя е вредна за организма.

Щом водата във втората тенджера замръзне до 2/3 от обема си /практиката показва за колко време става това в конкретните условия/, незамръзналата вода се излива – това е “леката” вода, която съдържа различните примеси и соли и затова по-трудно замръзва. А от леда, който остава в тенджерата, се образува вече чиста вода. Именно тя е протиева вода, която можем да използваме за пиене, готвене, компоти, варене на билки, използване при лечебно гладуване или в дните на “екадаши”, или в дните на разтоварване.

Протиевата вода, освен че е пречистена до 80 процента от всички вредни примеси, притежава и очистителни свойства и по структура е най-подходяща за организма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 4145401
Постинги: 820
Коментари: 7387
Гласове: 4950
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031