Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2017 19:29 - Хората, които не искат да се движат
Автор: gidfox Категория: Забавление   
Прочетен: 1068 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 14.08.2017 07:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Хората, които не искат да се движат напред, мразят тези, които са щастливи, богати, успешни и реализирани. Техните приоритети не са поставени правилно. Образно казано те осъждат не когото трябва и се молят не на тези богове, на които трябва. Те слагат на пиедистал този, който съвсем не заслужава, и осъждат тези, които носят любов, добро, развитие и голям потенциал. Такива хора не могат да живеят без своите кумири. Постъпват така заради своите догми, закони, заради своите категоричност и нежелание да се развиват. По правило, такива хора имат вредни навици, фобии или някакви ограничения във вид на религия, хранене, липса на сексуален живот и т.н. Или постъпват в някоя партия, благотворитвлен фонд или просто посвещават живота си на това да осъждат някого или да го хвалят.

А. Палиенко


Тагове:   щастие,   мразят,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - За да се "движи" човек напред и да изпитва щастие
08.08.2017 19:59
Клишето за което биха се заловили пъпчивият тийнейджър или лигавата кифла е разбира се материалното благополучие- високи доходи, хубава къща, много свободно време, гевезелъци. Съвсем друго е да растеш нагоре. Това е за съжаление по силите само на избрани-това са творците, във всички общества съставляващи минимален брой сред населението. Останалите са консуматори, при това в небивал "растеж" които се затапват сред неочаквания си разкош и освен да си произведат бебе или да отгледат куче, да прочетат вестника или (рядко) някоя книга, да се чалнат от телевизия- за друго не ги търси. Когато по някаква причина загубят всичко- или се разболеят, не разбират причините и не търсят връзка със собственото си бездуховие. Не могат да се изправят и свършват в канавката с шише в ръката.
Всеки път когато съм овладявал чужд език, обиквал жена или поемал към приключение и риск или съм бил по нечия воля предпазван, надаряван с чудна способност, спасяван- съм изпитвал най-пълното щастие, това че Небето е с мен. Когато видя че банковата ми сметка отново се е увеличила- вече дори не мога да се усмихна. Едно е Небесен подарък- съвсем друго осребряването на робския труд, принизяващ Творението до машинно съзнание.
Последно, колкото до тия дето "мразят"- аз не познавам смисъла на тази дума и не знам защо изобщо има някой, който я употребява и легитимира. Има толкова неказани и прекрасни неща, които можем да намерим в ближните си и света наоколо...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gidfox
Категория: Забавление
Прочетен: 30772
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031