Постинг
17.07.2011 15:49 -
Какво наистина причинява сърдечен удар?
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 2724 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 17.07.2011 18:05
Прочетен: 2724 Коментари: 1 Гласове:
5
Последна промяна: 17.07.2011 18:05
Не е това, което си мислите!
Инфарктите са водещата причина за смъртта при мъжете и при жените по целия свят. Но какво причинява сърдечните удари? Комбинацията от запушени артерии и стрес блокират притока на кръв към раздел от сърдечния мускул, което води до сърдечен удар.
Въпросът, който тук е важен: какво причинява запушени артерии? Холестеролът ли е причината, храна богата на мазнини или богата на захар, фабрична храна, или просто застоял живот и липса на физически упражнения? Ако попитате докторите, те всички в хор ще изпеят познатата песен - комбинация от всички тези фактори. Така ли е наистина?
Ако човек се поразрови из специализираната литература ще открие, че всички изследвания в тази област водят до един извод: хомоцистеин. Налице са убедителни научни доказателства, които показват, че сърдечните заболявания са причинени главно от високи нива на хомоцистеина. Дори Уикипедия знае това:
“A high level of blood serum homocysteine is a powerful risk factor for cardiovascular disease.” (Wikipedia).
Тялото само произвежда излишък на хомоцистеин като токсичен вторичен продукт, т.е. в резултат на химически реакции в тялото. Повишени нива на хомоцистеин в кръвта са причинени от недостиг на витамини В6, В12 и фолиева киселина (известна също като витамин B9). Тези витамини разграждат хомоцистеина. Така че, когато тялото има достатъчно В6, В12 и фолиева киселина (B9), производство на хомоцистеина е сведено до минимум.
Освен това, излишък на естроген също насърчава производството на хомоцистеин. А кои са храните, които причиняват излишък на естроген - соята! В темата За любителите на соята вече говорихме за опасностите от соя.
Друга храна, която довежда до излишък на естроген са млечните продукти. При тях положението е малко по-различно, тъй като суровото мляко съдържа много други полезни хранителни вещества, което означава, че не трябва да се отпише нацяло ами да се комбинира с храни, които съдържат високи нива на витамин B12. Такива са (започвайки се най-богата):
България е една от страните с най-висок ръст на сърдечни заболявания, така че се надявам предложената информация да ви е била полезна.
Инфарктите са водещата причина за смъртта при мъжете и при жените по целия свят. Но какво причинява сърдечните удари? Комбинацията от запушени артерии и стрес блокират притока на кръв към раздел от сърдечния мускул, което води до сърдечен удар.
Въпросът, който тук е важен: какво причинява запушени артерии? Холестеролът ли е причината, храна богата на мазнини или богата на захар, фабрична храна, или просто застоял живот и липса на физически упражнения? Ако попитате докторите, те всички в хор ще изпеят познатата песен - комбинация от всички тези фактори. Така ли е наистина?
Ако човек се поразрови из специализираната литература ще открие, че всички изследвания в тази област водят до един извод: хомоцистеин. Налице са убедителни научни доказателства, които показват, че сърдечните заболявания са причинени главно от високи нива на хомоцистеина. Дори Уикипедия знае това:
“A high level of blood serum homocysteine is a powerful risk factor for cardiovascular disease.” (Wikipedia).
Тялото само произвежда излишък на хомоцистеин като токсичен вторичен продукт, т.е. в резултат на химически реакции в тялото. Повишени нива на хомоцистеин в кръвта са причинени от недостиг на витамини В6, В12 и фолиева киселина (известна също като витамин B9). Тези витамини разграждат хомоцистеина. Така че, когато тялото има достатъчно В6, В12 и фолиева киселина (B9), производство на хомоцистеина е сведено до минимум.
Освен това, излишък на естроген също насърчава производството на хомоцистеин. А кои са храните, които причиняват излишък на естроген - соята! В темата За любителите на соята вече говорихме за опасностите от соя.
Друга храна, която довежда до излишък на естроген са млечните продукти. При тях положението е малко по-различно, тъй като суровото мляко съдържа много други полезни хранителни вещества, което означава, че не трябва да се отпише нацяло ами да се комбинира с храни, които съдържат високи нива на витамин B12. Такива са (започвайки се най-богата):
- Миди и стриди
- Черен дроб
- Хайвер (яйца от риби)
- Октоподи
- Риба
- Раци и омари
- Говеждо месо
- Агнешко (овнешко)
- Сирене
- Яйца
- Чесън
- Черен дроб
- Риба
- Черен дроб
- Изсушени билки
- Слънчогледови семки
България е една от страните с най-висок ръст на сърдечни заболявания, така че се надявам предложената информация да ви е била полезна.
Следващ постинг
Предишен постинг