2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Рецепта:
1 пакет кори „Фамилия“
1 малка газирана вода /половин литър/
300 – 400 гр. сирене
5, 6 яйца
3 с.л. олио
3 с.л. кисело мляко /основната рецепта е без него/
Приготвяне:
Разбиваме яйцата в купа, прибавяме сиренето, газираната вода /без един пръст /, олиото и киселото мляко.
Отделяме един лист от корите, останалите разделяме на две половини. подмазваме тавата и започваме зареждане на първия ред.
Вземаме един лист и започваме да събираме краищата, така че да се образува розичка.
Като наредим реда, заливаме с почти половината смес с малък черпак.
Редим втория ред и пак заливаме. Слагаме отгоре последния лист и заливаме с малката останала част от сместа.
Слагаме баницата да я печем в загрята фурна на 180гр. за около 50, 55 минути. По време на печене, като започне много да се зачервява, слагаме лист какъвто имаме под ръка да покрием баницата,за да не изгори.
След като извадим баницата, веднага я обръщаме върху 3 купички. Хубаво е тях да сме ги приготвили предварително и с изваждането на баницата, веднага да я обърнем.
След 20 минути обръщаме и сервираме.
Баницата е хубаво да се пече в тава с по – висок борд. По време на печенето тя постоянно се надува и трябва да има място да се побере.